ΧΑΤ ΤΡΙΚ: “Όποιος πιστεύει ότι παπαγαλίζοντας ένα τσιτάτο θα αλλάξει τον κόσμο, είναι γελοία ψωνάρα”

Διαβάζεται σε 5'
ΧΑΤ ΤΡΙΚ: “Όποιος πιστεύει ότι παπαγαλίζοντας ένα τσιτάτο θα αλλάξει τον κόσμο, είναι γελοία ψωνάρα”
Χατ Τρικ

Οι ΧΑΤ ΤΡΙΚ μιλούν στο NEWS 24/7 για το punk στην Ελλάδα που είναι ό,τι ακριβώς και το swing στην Ρουμανία του 2019.

Λίγα λόγια και σταράτα, γιατί οι ΧΑΤ ΤΡΙΚ σπάνια δίνουν συνεντεύξεις και ακόμα πιο σπάνια φλυαρούν για τον εαυτό τους και τη μουσική πορεία τους, που αγγίζει πλέον την 20ετία.

Το “καταραμένο” πανκ τρίο από τη Θεσσαλονίκη (ο Πετρής, ο Αλέξης και ο Στράτος) συνεχίζοντας την αυτοκαταστροφική του πορεία, θα εμφανιστεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στο Fuzz.

Εδώ και χρόνια χαράσσουν μοναχική πορεία, φλερτάρουν με την κόλαση και έχουν πάντα διάθεση για νέες περιπέτειες και αλητεία. Η δράση τους στην punk rock σκηνή τους έχει καθιερώσει ως ένα από τα πιο δημοφιλή και επιδραστικά σχήματα, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, στην οποία έχουν τη βάση τους.

Όποιος έχει βρεθεί έστω και σε μια συναυλία τους, ήδη γνωρίζει πως ένα από τα δυνατά τους σημεία είναι οι ζωντανές εμφανίσεις τους.

Οι ΧΑΤ ΤΡΙΚ επί σκηνής – λένε φίλοι που έχουν ιδρώσει τη φανέλα –  δημιουργούν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα που όμοια της δεν έχουμε ξανασυναντήσει.

Χατ Τρικ

Και μόνο που συζητάμε για ένα ελληνικό punk rock τρίο – που χωρίς εμπορικό promo και φανφάρες – συνεχίζει να ανεβαίνει στη σκηνή επί 20 χρόνια και διατηρεί φανατικό κοινό… είναι άξιοι respect.

Στο παρά πέντε πριν να ανέβουν στη σκηνή του Fuzz, οι ΧΑΤ ΤΡΙΚ απάντησαν σε μερικές ερωτήσεις με το γνωστό λακωνικό τους στιλ.   

Πώς γνωριστήκατε και πότε ξεκινήσατε να παίζετε punk; Ποιος σκέφτηκε το όνομα ΧΑΤ ΤΡΙΚ;
Ξεκινήσαμε το 2005 στην Θεσσαλονίκη ενώ τα μέλη της μπάντας παίζαν και σε άλλα σχήματα με αντίστοιχα ακούσματα (punk, rock). Το Χατ Τρικ είναι μια φράση την οποία δανειστήκαμε από την ποδοσφαιρική ορολογία και χρησιμοποιείται όταν κάποιος παίχτης βάζει τρία γκολ στον ίδιο αγώνα. Το διαλέξαμε επειδή είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν μαγικό, και παραπέμπτει στο καπέλο του μάγου που εμφανίζει λαγούς από το πουθενά.

Χατ Τρικ

Τι είναι punk στην Ελλάδα του 2024;
Ό,τι ακριβώς και το swing στην Ρουμανία του 2019.

Όσο περνάνε τα χρόνια είστε περισσότερο ή λιγότερο θυμωμένοι; Έχουν αλλάξει τα πράγματα που σας θυμώνουν;
Τα τελευταία χρόνια, οι φαρμακευτικές έρευνες έχουν κάνει θαύματα. Με τα καινούργια σκευάσματα είμαστε λιγότερο θυμωμένοι, πιο αισιόδοξοι και γεμάτοι όρεξη για δουλειά.

Τα τραγούδια αλλάζουν τον κόσμο; Τι πιστεύατε κάποτε που δεν πιστεύετε σήμερα;
Όποιος πιστεύει πως με ένα τραγούδι που γράφει, παπαγαλίζοντας οποιοδήποτε τσιτάτο που ξέθαψε από τα φοιτητικά καφενεία, θα αλλάξει τον κόσμο, είναι μια γελοία ψωνάρα που νομίζει πως αν φτύσει στην θάλασσα θα ξεχειλίσει ο Νείλος.

Χατ Τρικ live

Έχει αλλάξει η ενέργεια του κόσμου στα live;
Ναι γιατί παλιότερα κρατούσε μια μπύρα στο χέρι, ενώ τώρα κρατάει το κινητό του.

Υπάρχει punk ελληνική σκηνή; Ραπ ακούτε;
Αυτό που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε σαν πανκ ροκ δεν υπάρχει πια. Οι Βανδαλούπ ήταν είναι και θα είναι η καλύτερη μπάντα που πέρασε από αυτή τη χώρα. Όσον αφορά τη ραπ, ακούμε μόνο όταν θέλουμε να πάρουμε μια ρεαλιστική εικόνα από το τι συμβαίνει στον κόσμο.

Έχετε δηλώσει απολιτίκ. Βέβαια το “Εμείς σαν μπάντα, είμαστε μ’ αυτούς που δεν μπαίνουν μέσα” έχει και μια πολιτική χροιά.
Η πολιτική δεν είναι μια κονσέρβα την οποία ψωνίζεις από ένα ράφι ενός ιδεολογικού σούπερ μάρκετ. Το γεγονός ότι η δική μας η πολιτική στάση δεν είναι ανιχνεύσιμη/αναγνωρίσιμη σε πρώτο βαθμό, δεν μας κάνει απολιτίκ, αλλά διαστημικούς πανκ ρόκερς.

Υπάρχει κάποια μορφή ελευθερίας που έχει μείνει αλώβητη στις μέρες μας, όταν “το κράτος θέλει το κακό μας”;
Η ελευθερία του να καταναλώνεις, να ψηφίζεις, να συμφωνείς απόλυτα με το εκάστοτε κοινονικοπολιτικό αφήγημα και να θάβεσαι στο κοιμητήριο της προτίμησής σου.

Το Τοπ5 των τραγουδιών σας που κάθε φορά λέτε “καλά που το γράψαμε αυτό”.
Δεν ξέρω για τραγούδια, αλλά το βίντεο της «Σκληρής» αν δεν το κάνανε οι Χατ Τρικ δε θα το έκανε κανείς.

Τι θα ακούσουμε στο Fuzz;
Μια μπάντα που κουβαλάει 20 χρόνια το ελληνικό πανκ ροκ στην πλάτη της.

ΧΑΤ ΤΡΙΚ – Στις 20 Ιανουαρίου στο Fuzz Club
Εισιτήρια more.com.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα