Yunchan Lim: Παγκόσμια μανία για τον 19χρονο πιανίστα – φαινόμενο

Διαβάζεται σε 3'
Yunchan Lim
O 19χρονος πιανίστας Yunchan Lim YouTube/2022 Cliburn Competitor

Ο 19χρονος πιανίστας Γιουντσάν Λιμ είναι “η απάντηση της κλασικής μουσικής στην K-pop και αυτή είναι μόνο η αρχή.

Προσγειώθηκε στον κόσμο της κλασικής μουσικής από το πουθενά – όπως αναφέρει το BBC – και έχει μαγέψει ακόμα και τους πιο αυστηρούς κριτικούς που αποκαλούν τις ερμηνείες του “ποιητικές” και “μαγνητικές”.

Ο 19χρονος πιανίστας Γιουντσάν Λιμ (Yunchan Lim) αποκαλείται “η απάντηση της κλασικής μουσικής στην K-pop” και μόλις υπέγραψε αποκλειστικό συμβόλαιο με τη βρετανική δισκογραφική Decca Records (έχει αναδείξει σταρς της μουσικής όπως ο Luciano Pavarotti και ο Vladimir Ashkenazy)

Ο Γιουντσάν Λιμ ενθουσίασε τον κόσμο της μουσικής πέρυσι όταν έγινε ο νεότερος νικητής του διάσημου διαγωνισμού πιάνου Van Cliburn στο Τέξας. Την ερμηνεία του στο Κοντσέρτο για πιάνο Νο. 3 του Ραχμάνινοφ έχουν από τότε παρακολουθήσει περισσότερες από 12 εκατομμύρια φορές στο YouTube – και ήταν αυτή η ερμηνεία που έκανε τη “σιδηρά” Αμερικανίδα μαέστρο, Marin Alsop να δακρύσει

Ο νεαρός πιανίστας, που λατρεύει τον Μότσαρτ, είναι εξαιρετικά αγαπητός και φωτογραφίες με το πρόσωπό του τυπώνονται μέχρι και σε T-shirts στην Ν.Κορέα. Σεμνός, λιγομίλητος και πολύ καλά διαβασμένος, ο ταλαντούχος Λιμ καλπάζει προς τη διεθνή επιτυχία. 

Πόλεμος” έγινε ανάμεσα σε δισκογραφικές που διεκδίκησαν ένα αποκλειστικό συμβόλαιο. Ο Γιουντσάν Λιμ είχε επαφές με στελέχη δισκογραφικών εταιρειών στο Τόκιο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, τη Ρώμη, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και τη Σεούλ.

Τελικά η Decca εξασφάλισε τη συμφωνία με τον δημοφιλή μουσικό μετά από πόλεμο προσφορών, όπως αναφέρει το BBC. 

Ποιος είναι ο 19χρονος πιανίστας Yunchan Lim

Το παίξιμό του είναι τόσο καλό που νομίζεις ότι ονειρεύεσαι” έγραψε κριτικός του Independent για τον νεαρό Λιμ, που άγει έναν βίο γεμάτο πειθαρχία, μακριά από τη δημοσιότητα.

Ο Λιμ γεννήθηκε στη Siheung της Νότιας Κορέας το 2004. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στα επτά του και έχοντας επιδείξει σημαντικό ταλέντο, άρχισε τις σπουδές στη Μουσική Ακαδημία του Κέντρου Τεχνών της Σεούλ ένα χρόνο αργότερα. Στα δεκατρία του, συνέχισε τις σπουδές στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Τεχνών της Κορέας και στη συνέχεια φοίτησε στο Κονσερβατόριο Νέα Αγγλίας στη Βοστώνη με δάσκαλο τον Minsoo Sohn.

Ανέβηκε στη διεθνή μουσική σκηνή όταν ήταν 14 ετών. Το 2018 κέρδισε το δεύτερο βραβείο και το ειδικό βραβείο Σοπέν στον πρώτο διαγωνισμό της ζωής του, τον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου για Νέους Καλλιτέχνες του Κλίβελαντ. Την ίδια χρονιά, ξεχώρισε ως ο νεότερος συμμετέχων στον Διεθνή Διαγωνισμό Cooper, όπου κέρδισε το τρίτο βραβείο και το βραβείο κοινού, το οποίο του έδωσε την ευκαιρία να εμφανιστεί με την Ορχήστρα του Κλίβελαντ. Το 2019 έφερε περισσότερες διακρίσεις, όταν, σε ηλικία 15 ετών, ήταν ο νεότερος που κέρδισε τον Διεθνή Διαγωνισμό IsangYun της Κορέας, όπου πήρε και δύο ειδικά βραβεία.

 

Στα 18 του είχε ήδη εμφανιστεί σε όλη τη Νότια Κορέα – μεταξύ άλλων με το Φεστιβάλ Ορχήστρας της Κορέας, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Κορέας, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σουβόν και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μπουσάν – καθώς και στη Μαδρίτη, μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Κέντρου της Κορέας στην Ισπανία. Συμμετείχε επίσης στην ηχογράφηση του “2020 Young Musicians of Korea“, που οργανώθηκε από το Korean Broadcasting System και κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα