Ο Γιώργος Κουμεντάκης υποστηρίζει τη διευθύντρια της Πινακοθήκης- Η ανάρτησή του

Διαβάζεται σε 2'
Γιώργος Κουμεντάκης
O Γιώργος Κουμεντάκης Andreas Simopoulos

O Γιώργος Κουμεντάκης είναι ο πρώτος επικεφαλής κρατικού πολιτιστικού φορέα που παίρνει θέση ανοιχτά για το ζήτημα του βανδαλισμού των έργων στην Εθνική Πινακοθήκη.

Θέση για το ζήτημα του βανδαλισμού των έργων στην Εθνική Πινακοθήκη, πήρε με ανάρτησή του στο Instagram ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργος Κουμεντάκης.

«Είναι αυτονόητη η υποστήριξή μου στην Συραγώ Τσιάρα. Αν η εποχή μας ζητά να μιλήσουμε ξανά γι αυτά που θεωρούσαμε αυτονόητα εδώ και δεκαετίες, θα το κάνουμε με κάθε τρόπο και χωρίς κανένα φόβο», επισημαίνει ο Γιώργος Κουμεντάκης, ο πρώτος επικεφαλής κρατικού πολιτιστικού φορέα που παίρνει θέση ανοιχτά για το ζήτημα που μας έχει απασχολήσει ποικιλοτρόπως τις προηγούμενες ημέρες.

Θυμίζουμε ότι τέσσερα έργα τέχνης του Χριστόφορου Κατσαδιώτη βανδαλίστηκαν από τον βουλευτή της Νίκης Νίκο Παπαδόπουλο, που εισέβαλε στην Εθνική Πινακοθήκη.

Γιώργος Κουμεντάκης – Αναλυτικά η ανάρτηση

“Επισκέφθηκα την εξαιρετική έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου», σε επιμέλεια της Διευθύντριας του Μουσείου Συραγώς Τσιάρα.

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους: οι καλλιτέχνες είναι ελεύθεροι να κάνουν το έργο τους και οι πολιτιστικοί φορείς -κρατικοί και μη-, οφείλουν να προγραμματίζουν με απόλυτη ελευθερία και συναίσθηση της αποστολής τους. 

Είναι αυτονόητη η στήριξη μου στη Συραγώ Τσιάρα. 

Αν η εποχή μας ζητά να μιλήσουμε ξανά για αυτά που θεωρούσαμε αυτονόητα εδώ και δεκαετίες, θα το κάνουμε με κάθε τρόπο και χωρίς κανένα φόβο.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα