Περιηγήσου κι εσύ στον τάφο της Αμφίπολης μέσω 3D βίντεο

default image

Η φρενίτιδα με τον τάφο της Αμφίπολης οδήγησε στη δημιουργία μιας 3D αναπαράστασης που μας δίνει τη δυνατότητα να περιηγηθούμε στα ενδότερα του τύμβου Καστά και να δούμε ό,τι και οι αρχαιολόγοι (Vid)

Η ανασκαφή στον Τύμβο Καστά βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο και η αγωνία κορυφώνεται μέχρι να αποκαλυφθεί τι κρύβεται στον τέταρτο θάλαμο του μνημείου.

Το πρώτο βίντεο μάλιστα που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες στο διαδίκτυο και αναπαριστούσε τον τύμβο της Αμφίπολης, έκανε τους πάντες κοινωνούς της ομορφιάς και της μεγαλοπρέπειας του χώρου.

Τώρα, πάλι με τη βοήθεια της τεχνολογίας, γίνεται μια όσο το δυνατόν πιο πιστή αναπαράσταση του τάφου, με βάση τα μέχρι τώρα ευρήματα. Για το λόγο αυτό, ένα εντυπωσιακό video επιχειρεί με τρισδιάστατη αναπαράσταση να καταγράψει όσα μέχρι σήμερα έχουν ήδη βρεθεί, με τη βοήθεια της αρχαιολογικής σκαπάνης.

Η ομάδα του amfipoli-news.com, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές διαστάσεις του τύμβου και όλα τα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού, δημιούργησε τη 3D αναπαράσταση του τάφου, ενώ η εφαρμογή θα ανανεώνεται κάθε φορά που υπάρχει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το ταφικό μνημείο.

Το εν λόγω βίντεο βρίσκεται στο YouTube, ανήκει στον χρήστη « Ancient Greece 3D » και είναι πραγματικά απολαυστικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα