Πέθανε η ενδυματολόγος Έβελυν Σιούπη – Η “σφραγίδα” της σε κορυφαίες ελληνικές σειρές και ταινίες

Διαβάζεται σε 2'
Πέθανε η ενδυματολόγος Έβελυν Σιούπη – Η “σφραγίδα” της σε κορυφαίες ελληνικές σειρές και ταινίες
Papadakis Press

Πέθανε η ενδυματολόγος του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου Έβελυν Σιούπη σε ηλικία 61 ετών. Οι κορυφαίες της συμμετοχές.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών η ενδυματολόγος του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου Έβελυν Σιούπη.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή, μέσω ανάρτησής της στο Facebook, η ηθοποιός Αθηνά Νιάβη.

Η Έβελυν Σιούπη ξεκίνησε ως σχεδιάστρια μόδας συμμετέχοντας στις Μπιενάλε νέων δημιουργών του 1986, 1987 και 2002. Στη συνέχεια άρχισε να συνεργάζεται με το δίδυμο Παπαθανασίου-Ρέππα στο σίριαλ «Το δις εξαμαρτείν», δημιουργώντας την περσόνα της Γιολάντας Ραγιά, την οποία εξέλιξε αργότερα στους «Δύο ξένους», με τον χαρακτήρα της Ντένης Μαρκορά. Και οι δύο ρόλοι ερμηνεύτηκαν μοναδικά από την Ντίνα Κώνστα.

Ακολούθησαν τα «Ντόλτσε βίτα», «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο», «Αυστηρώς Κατάλληλο». Τελευταία της συνεργασία ήταν η τηλεοπτική εκδοχή των «Συμπέθερων από τα Τίρανα» στο MEGA.

Στο θέατρο συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο του Νότου / Αμόρε, και με το ελεύθερο θέατρο σε μεγάλες παραγωγές με τους σκηνοθέτες Νίκο Μαστοράκη, Σταμάτη Φασουλή, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Κώστα Αρζόγλου, Γιώργο Κιμούλη, Κώστα Μπάκα, Γιάννη Ιορδανίδη, Στέφανο Λαζαρίδη, Σταμάτη Κραουνάκη, Κώστα Σπυρόπουλο, Γιάννη Τσιβιλίκα, Χάρη Ρώμα, Αλέξανδρο Ρήγα, τον ποιητή Γιώργο Χρονά και άλλους.

Τιμήθηκε τρεις φορές με το Βραβείο Ενδυματολογίας: το 2003 για το έργο «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» των Παπαθανασίου-Ρέππα, το 2007 για τη «Τσινετσιτά» των Παπαθανασίου-Ρέππα και το 2012 για το «Να ζει κανείς ή να μη ζει» του Νικ Ουίτμπι (θίασος Κάτιας Δανδουλάκη).

Συμμετείχε στην έκθεση «Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο: 55 χρόνια ΚΘΒΕ» (Οκτώβριος 2016), με κοστούμια από την παράσταση «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης» του Έντεν φον Χόρβαρτ.

Το αντίο του Χάρη Ρώμα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα