Πέθανε ο αρχιτέκτονας των Τζέτσονς

Πέθανε ο αρχιτέκτονας των Τζέτσονς

Ο φουτουριστικός σχεδιασμός των κτηρίων του Gin D. Wong αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές της θρυλικής σειρά κινουμένων σχεδίων

Οι περισσότεροι ίσως δεν γνωρίζουν ποιος ήταν ο Gin D. Wong, αλλά σίγουρα έχουν δε τα έργα του. Είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά κτίρια στο Λος Άντζελες, όπως το Theme Building (γνωστό και ως το “Διαστημόπλοιο”) στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες.

Ο φουτουριστικός σχεδιασμός των κτηρίων του αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές της θρυλικής σειράς κινουμένων σχεδίων “Τζέτσονς” που προβλήθηκε στη μικρή οθόνη το 1962.

Ο Wong πέθανε την 1η Σεπτεμβρίου σε ηλικία 94 ετών.

Ο Wong συνεισέφερε σημαντικά στη διαμόρφωση της αμερικανικής αρχιτεκτονικής στα μέσα του 20ου αιώνα: Σχεδίασε μεταξύ άλλων το βενζινάδικο Union 76 το 1965 στο Μπέβερλι Χιλς με την τεράστια οροφή του καθώς και τα κεντρικά γραφεία του CBS το 1952.

Δείτε απόσπασμα συνέντευξης που έδωσε ο Wong το 2013:

To Theme Building στο Los Angeles:

An Airbus A380, the world's largest passenger jet, passes the Los Angeles International Airport Theme building as it prepares to touch down on the inaugural visit of the superjumbo jet to Los Angeles, Monday, March 19, 2007. (AP Photo/Reed Saxon) AP

Το σπίτι των Τζέτσονς:

(Φωτό: AP/Reed Saxon)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα