Πέθανε ο ηθοποιός Donald Sutherland

Διαβάζεται σε 3'
Donald Sutherland
Donald Sutherland AP Photo Evan Agostini/Invision

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών άφησε ο γνωστός ηθοποιός, Donald Sutherland. Η σπουδαία καριέρα του στην υποκριτική.

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο προκάλεσε η είδηση θανάτου του γνωστού ηθοποιού, Donald Sutherland, σε ηλικία 88 ετών.

Τα τελευταία χρόνια, ο Sutherland ταλαιπωρούνταν από ασθένεια.

Ο γιος του γνωστού ηθοποιού, Kiefer Sutherland, έκανε ανάρτηση στο Twitter για τον θάνατο του πατέρα του, στην οποία έγραψε τα εξής: “Με βαριά καρδιά σας ανακοινώνω ότι ο πατέρας μου, ο Donald Sutherland, απεβίωσε. Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου. Ποτέ δεν πτοήθηκε από έναν ρόλο, καλό, κακό ή άσχημο. Αγαπούσε αυτό που έκανε και έκανε αυτό που αγαπούσε, και κανείς δεν μπορεί να ζητήσει κάτι περισσότερο από αυτό. Μια ζωή που έζησε καλά”.

Ποιος ήταν ο Donald Sutherland

Γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1935 στο Σαιντ Τζον της Νέας Σκοτίας, στον Καναδά. Έκανε τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική τη δεκαετία του 1960 και διέπρεψε τόσο στον κινηματογράφο, όσο και στην τηλεόραση.

Το ταλέντο του αποδείχθηκε από την ευρύτητα των ρόλων που ανέλαβε, από δραματικούς έως κωμικούς χαρακτήρες.

Ωστόσο, οι πιο εμβληματικοί του ρόλοι του ήταν στις εξής ταινίες:

  • “MAS*H” (1970)
  • “Klute” (1971)
  • “Don’t Look Now” (1973)
  • “Invasion of the Body Snatchers” (1978)
  • “Ordinary People” (1980)
  • “The Hunger Games” (2012-2015)

Ο Sutherland είχε λάβει πολλά βραβεία και διακρίσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Αν και δεν κέρδισε Όσκαρ, τιμήθηκε με ένα Επίτιμο Όσκαρ για την συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο. Κέρδισε Χρυσή Σφαίρα και Βραβείο Emmy.

Ήταν πατέρας πέντε παιδιών, μεταξύ των οποίων και ο ηθοποιός Kiefer Sutherland. Ήταν παντρεμένος με τη Γαλλίδα ηθοποιό Francine Racette από το 1972.

Όταν ο Donald Sutherland… πέθανε για λίγο

Ο Donald Sutherland είχε δεσμό με την Τζέιν Φόντα, με την οποία συμπρωταγωνίστησε στην ταινία «Οι διεφθαρμένοι» και το 1970 κέρδισε έναν ρόλο στην ταινία «Ήρωες με βρώμικα χέρια», όπου πρωταγωνιστούσε ο Κλιντ Ίστγουντ και ο Τέλη Σαβάλας.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, κόλλησε μηνιγγίτιδα και η καρδιά του σταμάτησε να χτυπάει για λίγο.

Ο ίδιος, είχε δηλώσει για τη μεταθανάτια εμπειρία του: «Ξαφνικά ο πόνος και ο πυρετός εξαφανίστηκαν. Επέπλεα πάνω από το κορμί μου και ένα μπλε φως με περιτριγύριζε, καθώς άρχισα να γλιστρώ μέσα σε ένα μακρύ τούνελ μακριά από το κρεβάτι μου, αλλά ξαφνικά επέστρεψα στο κορμί μου. Οι γιατροί μου είπαν ότι “πέθανα” για λίγο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα