“Πράσινο φως” για τη συναυλία για τα Τέμπη – Η ανάρτηση του Πλακιά

Διαβάζεται σε 4'
Καλλιμάρμαρο
Καλλιμάρμαρο PAPADAKIS PRESS

Μπαίνει τέλος στην αντιπαράθεση που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, με αφορμή το εισιτήριο των 15 ευρώ της συναυλίας.

Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων έδωσε ομόφωνα το πράσινο φως στο αίτημα του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου, με σκοπό την διοργάνωση της πολυσυζητημένης συναυλίας-μνήμης στις 11 Οκτωβρίου. Το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρίαση του αρμόδιου γνωμοδοτικού συμβουλίου του υπουργείου Πολιτισμού και έτσι έληξε με θετικό τρόπο η συζήτηση των ημερών για το αν θα γίνει τελικά αυτή η συναυλία. 

Ο Σύλλογος είχε ήδη εξασφαλίσει την άδεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και τελικά ήρθε και η ομόφωνη έγκριση για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου με την προϋποθεση ο Σύλλογος να καταθέσει πριν την πραγματοποίση της συναυλίας τα απαραίτητα έγγραφα.

Και έτσι μπαίνει και μια τελεία στην αντιπαράθεση που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη με αφορμή το εισιτήριο των 15 ευρώ της συναυλίας. Γονείς των θυμάτων αντέδρασαν σφοδρά στη λογική του εισιτηρίου και αμφισβήτησαν τον σκοπό της συγκέντρωσης των χρημάτων.

Συνολικά 26 οικογένειες θυμάτων υπέγραψαν ανακοίνωση για τη συναυλία λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «Δεν χρειαζόμαστε την οικονομική στήριξη κανενός. Μας αρκεί η ηθική συμπαράσταση της ελληνικής κοινωνίας. Ο αγώνας μας είτε μεμονωμένα είτε από κοινού είναι τους τελευταίους 19 μήνες δίχως τυμπανοκρουσίες, διαρκής και ουσιαστικός από την πρώτη στιγμή που συντελέστηκε το έγκλημα. Είμαστε σαφώς αντίθετοι σε οποιοδήποτε εκδήλωση με εισιτήριο που αφορά τους ανθρώπους μας».

Θυμίζουμε ότι την αρχική ανάρτηση- αντίδραση για τη συναυλία με εισιτήριο είχε κάνει ο Νίκος Πλακιάς πατέρας των δίδυμων Χρυσής και Θωμαΐδας που χάθηκαν στα Τέμπη μαζί με την ανιψιά του Αναστασία.

Μετά από την θετική γνωμοδότηση για το σχετικό αίτημα παραχώρησης του Καλλιμάρμαρου για τη διοργάνωση της συναυλίας στη μνήμη των θυμάτων ο Ν. Πλακιάς με ανάρτησή του έδειξε να αποδέχεται την απόφαση στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν.

«Έμαθα ότι η εκδήλωση θα γίνει, δέχομαι την απόφαση των αρμοδίων φορέων που πήραν την τελική απόφαση…Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Τάνια Τσανακλίδου, Φοίβο Δεληβοριά, Κοινοί Θνητοί βάλτε όσο πιο πολύ δύναμη μπορείτε στην φωνή σας να ακουστεί ως τον ουρανό. Κάπου εκεί όταν τραγουδήσεις Θανάση την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ τρία αστέρια θα εμφανιστούν. Είναι τα παιδιά μας και θα χορεύουν. Καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου».

 

Όσον αφορά στην αντίστοιχη συναυλία που επιθυμεί να διοργανώσει ο Σύλλογος στην Θεσσαλονίκη, το αίτημα θα συζητηθεί στις 7 Οκτωβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένο το επόμενο διοικητικό συμβούλιο. Ο  Παύλος Ασλανίδης, μιλώντας στο NEWS 24/7 εκ μέρους του Συλλόγου για τη συναυλία, είχε υπογραμμίσει “Δεν μας παραχωρούσε κανένας χώρο για τη συναυλία αυτή. Ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε στην Αθήνα.”.

“Ειδικά στη Θεσσαλονίκη να καταλάβετε δεν έχουμε πάρει απάντηση για το λιμάνι ή για άλλους ανοιχτούς χώρους, για πλατείες, για τίποτα, για στρατόπεδα. Έβρισκαν δικαιολογίες, μας έστελναν από τον έναν στον άλλον, όλα είναι από το δημόσιο ελεγχόμενα. Μας έλεγαν καλύτερα είναι να απευθυνθείτε αλλού. Το κορυφαίο στη Θεσσαλονίκη ζητήσαμε και το Θέατρο Γης από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και μας είπαν ότι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Θα σας απαντήσουμε, δεν ξέρουμε, δεν γνωρίζουμε. Κάνουν τζιζ τα Τέμπη για πολλούς, δυστυχώς, κυρίως για όσους είναι εξαρτώμενοι από το κράτος.μας είπε ο Παύλος Ασλανίδης – που θυμίζουμε ότι έχασε τον 26χρονο γιο του Δημήτρη στη μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη.

Η παραχώρηση του Θεάτρου Γης, η διαχείριση του οποίου ανήκει στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, θα συζητηθεί στις 7 Οκτωβρίου, πάντως η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο θα γίνει. Τόσο ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, όσο και ο Μάλαμας και ο Φοίβος Δεληβοριάς ξεκαθάρισαν ότι στηρίζουν δίχως δεύτερη σκέψη τη διεξαγωγή της συναυλίας. Όλα λύθηκαν, οπότε τα λέμε όλοι μαζί με μια φωνή στο Καλλιμάρμαρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα