Σεπτέμβριος στη Θεσσαλονίκη με συναυλίες, εκθέσεις και φεστιβάλ

Σεπτέμβριος στη Θεσσαλονίκη με συναυλίες, εκθέσεις και φεστιβάλ
Ο Λευκός Πύργος Pixabay

Η Θεσσαλονίκη έχει την τιμητική της τον μήνα Σεπτέμβριο και εμείς συγκεντρώσαμε τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης - μέσα και έξω από τη ΔΕΘ.

Δυναμικά επιστρέφει η φετινή 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και η πόλη “ζωντανεύει” στους ρυθμούς χιλιάδων επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Σεπτέμβριος στη “Νύμφη του Θερμαϊκού” είναι γεμάτος εκδηλώσεις, συναυλίες, φεστιβάλ μουσικής, παραστάσεις θεάτρου και χορού, ενώ μετά από δύο χρόνια επιστρέφουν δυναμικά και οι συναυλίες μέσα στη ΔΕΘ, κάτω από το Τόξο της ΧΑΝΘ.

Εμείς συγκεντρώσαμε τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που έχει την τιμητική της τον μήνα Σεπτέμβριο και σας τα παρουσιάζουμε.

Συναυλίες -Θέατρο – Φεστιβάλ

7/09 – Ανοιχτή Συναυλία της Κ.Ο.Θ. στην Πλατεία Αριστοτέλους – 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης τιμά την επέτειο μνήμης των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή με έργα έντονων συμβολισμών, Ελλήνων και ξένων συνθετών, σε μία ανοιχτή συναυλία στην καρδιά της πόλης, την Πλατεία Αριστοτέλους.

Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει η Ζωή Τσόκανου. Σολίστ στο φλάουτο ο ιδιαιτέρως ταλαντούχος Στάθης Καραπάνος, που διαπρέπει στο εξωτερικό και πρόσφατα (2020) του απονεμήθηκε το περιώνυμο ‘Βραβείο Μπερνστάιν’.

Info: Στις 21:00, Πλατεία Αριστοτέλους, είσοδος ελεύθερη.

07/09 – Ο Αντώνης Ρέμος στο Θέατρο Γης – special guest Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Ο Αντώνης Ρέμος papadakispress

Ο Αντώνης Ρέμος μαζί με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη εμφανίζονται στο θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022, σε μία από τις 5 καλοκαιρινές τους συναυλίες. Διαχρονικές επιτυχίες και νέα τραγούδια από δύο αγαπημένους καλλιτέχνες που λατρεύει το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Info: Θέατρο Γης, Νταμάρι Τριανδρίας, Θεσσαλονίκη, Έναρξη: 21:00, Εισιτήρια προπώληση: 20€, ticketservices.gr.

08/09 – Με Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη κλείνει το “Παρά Θιν΄ Αλός” 2022

Μίκης Θεοδωράκης INTIME

Με ένα Αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη πέφτει η αυλαία του Μουσικού φεστιβάλ Παρά Θιν΄ Αλός 2022, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2022, στην Πλαζ Αρετσούς, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζει η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς της ΚΕΔΚΑ. Η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής αποτελείται από παιδιά, νέους και ενήλικες που δίνουν το δικό τους στίγμα ερμηνεύοντας επιλεγμένα τραγούδια και μουσικές του.

09/09 – Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στην “Βαλκανική Πλατεία 2022”

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη μάς τραγουδά “Εδώ να Μείνεις”, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της Βαλκανικής Πλατείας 2022.

Από το “Κόκκινο Φουστάνι” ως το “Πάρε με αγκαλιά και πάμε” κι από τις λαϊκές μπαλάντες του κορυφαίου Χρήστου Νικολόπουλου ως τα τελευταία της αγαπημένα του νεότερου Θέμη Καραμουρατίδη. Aπό το “Πράσινο Ακρωτήρι” ως τα “Αρμένικα” κι από τον ποιητικό λόγο του Οδυσσέα Ελύτη και του Μιχάλη Γκανά ως τον σύγχρονο λόγο της Λίνας Νικολακοπούλου και του Νίκου Μωραΐτη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη μας υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη από τα χρώματα της μουσικής της διαδρομής. Συμμετέχει ο Παναγιώτης Λάμπουρας. Γενική είσοδος 10€.

Οι εκδηλώσεις για την Βαλκανική Πλατεία 2022, την μεγάλη πολιτιστική γιορτή που διοργανώνει ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών περιλαμβάνουν: το Σάββατο 10/09 στο Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης συναυλία hip hop, reggaeton, afrobeats μουσικής με τους Taki Tsan & Phyrosun (Phyrotsan), Moose, Ofili Adetokunbo Live Afrobeats, RSN & Black Athena.

Την Κυριακή 11/09 το Sykies fest συμμετέχει στην Βαλκανική Πλατεία με την εμβληματική μουσικοθεατροχορευτική παραγωγή “Ό,τι Απέμεινε στη Μνήμη”, αφιερωμένη στα 100 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Περισσότεροι από 150 μουσικοί, χορευτές και ερασιτέχνες ηθοποιοί συμμετέχουν σε ένα από τα πιο αξιόλογα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, με σκοπό την ανάδειξη πτυχών του νεότερου ελληνικού Πολιτισμού και της ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Είσοδος ελεύθερη.

Info: Βαλκανική Πλατεία 2022. Εισιτήρια www.ticketservices.gr, Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης, Περιοχή Στρεμπενιώτη.

14/09 – Η Άννα Βίσση live στο Θέατρο Γης

Στιγμιότυπο από συναυλία της Άννας Βίσση ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΡΙΛΑΣ / PAPADAKIS PRESS


Η απόλυτη, λαμπερή και διαχρονική Άννα Βίσση υποδέχεται το κοινό της στο Θέατρο Γης την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας σε όλη την Ελλάδα. Η Άννα Βίσση με την πιο ανατρεπτική μπάντα της χώρας on Tour! Μαζί της ο Νικόλας Ραπτάκης και η Νατάσα Μηνδρινού.

Rock glam ενέργεια και διαχρονικές επιτυχίες με την “Απόλυτη” Άννα και τους 12 μοναδικούς μουσικούς της σε μια ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη.

Info: Θέατρο Γης, Νταμάρι Τριανδρίας, Θεσσαλονίκη. Εισιτήρια προπώληση: Γενική είσοδος 18€, www.ticketservices.gr.

11-18/09 – Πρόγραμμα Συναυλιών 86ης ΔΕΘ 2022

Η Πάολα σε συναυλία στο Ισραήλ Instagram / @paola_official__


Με ένα “μπουκέτο” από 8 συναυλίες κάτω από το Τόξο της ΧΑΝΘ, επιστρέφει η 86η ΔΕΘ 2022, μία για κάθε βράδυ λειτουργίας της από την Κυριακή 11 έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, με αγαπημένα και τρανταχτά ονόματα της ελληνικής μουσικής, σκηνής αλλά και ένα διήμερο αφιέρωμα μνήμης στην Μικρασία. Η είσοδος στις συναυλίες πραγματοποιείται όπως κάθε χρόνο με το εισιτήριο της Δ.Ε.Θ.

Κάθε βράδυ στις 21:30 Έλληνες καλλιτέχνες, θα διασκεδάσουν το κοινό που θα επισκεφτεί την 86η Δ.Ε.Θ. τραγουδώντας μεγάλες επιτυχίες που όλοι αγαπήσαμε και χορέψαμε.

Την αυλαία στις συναυλίες της 86ης ΔΕΘ θα ανοίξει η Πάολα, την Κυριακή 11/09, για την οποία δεν χρειάζονται συστάσεις αφού οι θαυμαστές της την ακολουθούν πιστά στα χρόνια της καριέρας της, τόσο στις συναυλίες της όσο και στα νυχτερινά μαγαζιά που τραγουδά.

Η δεύτερη συναυλία 12/09 θα δοθεί από τον Βασίλη Λέκκα, ένα τραγουδιστή που η Θεσσαλονίκη αγαπά, τιμά και έχει συνδέσει το όνομά του με τις συναυλίες της Δ.Ε.Θ. χαρίζοντας ψυχαγωγία και διασκέδαση στο κοινό της.

Την Τρίτη 13/09 θα γίνει η μεγάλη ΜΑΖΏξη αφού ο Γιώργος Μαζωνάκης θα ανέβει στο stage της Δ.Ε.Θ. και θα δώσει το δικό του ρυθμό στη νύχτα, όπως μόνο αυτός ξέρει στα τόσα χρόνια που ξεχωρίζει στα ελληνικά μουσικά δρώμενα.

Το 2ημερο επετειακό αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, που ακολουθεί, θα τιμήσουν με την παρουσία τους, το πρώτο βράδυ (14/09) οι αδερφοί Τσαχουρίδη και την επομένη (15/09) ο Γιώργος Νταλάρας και η Εστουδιαντίνα.

Τη σκυτάλη θα πάρουν στις 16/09 οι King, Demy και ο Δήμος Αναστασιάδης για ένα μουσικό πρόγραμμα που απευθύνεται στη νεολαία, μία συναυλία με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Το Σάββατο 1/09 τραγουδάει ζωντανά ο Γιώργος Σαμπάνης ενώ το φινάλε για τις συναυλίες της 86ης Δ.Ε.Θ. θα γράψει ο Βασίλης Καρράς μαζί με την Κατερίνα Λιόλιου, την Κυριακή 18/09, την τελευταία ημέρα λειτουργίας της Δ.Ε.Θ.

Βασίλης Καρράς PAPADAKIS PRESS

Info: Τόξο της ΧΑΝΘ, Εγνατίας 154, κέντρο / Από Κυριακή 11 έως και Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 στις 21:30. Εισιτήρια Δ.Ε.Θ (Ισχύει και για τις συναυλίες Δ.Ε.Θ.) Γενική Είσοδος 8€, Παιδιά έως 4 ετών free, παιδικό εισιτήριο (4-10 ετών) 5€, οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων 25€, thessalonikifair.gr.

20-21/09 – Γιάννης Χαρούλης στο Κυβερνείο (Παλατάκι)

Ο Γιάννης Χαρούλης συνεχίζει τις εμφανίσεις του σε ανοιχτές σκηνές και έρχεται στη Θεσσαλονίκη, για δύο συναυλίες στο Κυβερνείο (Παλατάκι) την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022. Ο δημοφιλής ερμηνευτής τραγουδάει για πρώτη φορά στον αύλειο χώρο του Κυβερνείου, για δύο μαγικές νύχτες.

Ο Γιάννης Χαρούλης EUROKINISSI/ΚΑΝΕΛΑ ΚΛΙΜΑΤΣΙΔΑ


Το νεοκλασικό κτίριο που αποτελεί σημείο αναφοράς στην πόλη προσφέρει εντυπωσιακό φυσικό και αρχιτεκτονικό σκηνικό, και αποτελεί ιδανικό σημείο για τη μουσική του Γιάννη Χαρούλη, που μετά τη μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία, επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη. Παλιά και νέα τραγούδια θα γίνουν ένα, όπως ακριβώς μια καλή παρέα που δεν κοιτά ηλικίες, χρώματα και διακρίσεις.

Info: Παλατάκι (Κυβερνείο), Θεμιστοκλή Σοφούλη 131, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, στις 21:00. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30, Εισιτήρια (ορθίων) 15€, Περιορισμένη Χωρητικότητα. Προπώληση: www.viva.gr.

8ο Φεστιβάλ Δάσους – Σεπτέμβριος

Το 8ο Φεστιβάλ Δάσους, το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης σήκωσε αυλαία τον Ιούνιο με κορυφαίες θεατρικές παραγωγές και αγαπημένα ονόματα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής. Το Φεστιβάλ κορυφώνεται τον Σεπτέμβριο με συναυλίες, παραστάσεις και σύγχρονο χορό. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα του Φεστιβάλ για τον μήνα Σεπτέμβριο είναι το ακόλουθο:

Πρόγραμμα Σεπτέμβριος:

  • 8/09 – Ματούλα Ζαμάνη / Θέατρο Γης
  • 9/09 – Αλκίνοος Ιωαννίδης / Θέατρο Δάσους
  • 9 & 10/09 – “Ο Κουρέας της Σεβίλλης” του Μπομαρσέ / Θέατρο Γης
  • 12/09 – “Αίας” του Σοφοκλή / Θέατρο Δάσους
  • 1/09 – Νατάσσα Μποφίλιου / Θέατρο Γης
  • 14-18 /09 – “Ερωτευμένα Άλογα” / Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σ. Καραντινός)
  • 15-16/09 – Ομάδα Χορού Vis Motrix – “Nosferatu” / Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
  • 24-25/09 – Παράσταση Σύγχρονου Χορού / Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
H Νατάσσα Μποφίλιου Prospero

Info: www.ntng.gr.

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2022 – Σεπτέμβριος

To Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2022 άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχθηκε το κοινό από την Τετάρτη 01 Ιουνίου για να γεμίσει τα καλοκαιρινά βράδια της Θεσσαλονίκης με μουσική, show, επετειακές εκδηλώσεις και stand up comedy στην αυλή του επιβλητικού κτιρίου στα δυτικά της πόλης.

Το Φεστιβάλ, την επιμέλεια της ταυτότητας του οποίου φέτος έχει ο Αλέξανδρος Κόκκας, ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο με τα ακόλουθα πολιτιστικά δρώμενα.

Ο ιθύνων νους των "Active Member" B.D.Foxmoor στη σκηνή Promo material


7/09 – Active Member – PRINCIPAL CLUB THEATER

Ο B.D.Foxmoor- ιθύνων νους – και η Sadahzinia υποδέχονται το κοινό με με ένα οδοιπορικό στη μεγάλη δισκογραφία τους, ένα γλέντι όπου οι γενιές συναντώνται με έναν κοινό κώδικα και βρίσκουν στέρεο πέρασμα για τη συνέχεια μέσα από τη μουσική και τα λόγια του γκρουπ. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00 / Εισιτήρια 13€

8/09 – Μιχάλης Χατζηγιάννης

Ο αγαπημένος ερμηνευτής θα μας παρασύρει σε καλοκαιρινούς ρυθμούς, λίγο πριν να υποδεχτούμε το φθινόπωρο, αφήνοντας το δικό του μουσικό σημάδι στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών. Μαζί του η Μελίνα Μακρή. Ώρα έναρξης: 21:30 – Εισιτήρια 14€.

Μιχάλης Χατζηγιάννης VOX


12/09 – Αφιέρωμα στον Ennio Morricone by Ensemble Le Muse

Οι πασίγνωστες μελωδίες του μεγάλου Ιταλού Μαέστρου Ennio Morricone για ταινίες όπως “Σινεμά ο Παράδεισος”, “Η Αποστολή”, “Για μια χούφτα δολάρια”, “Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος”, “Κάποτε στη Δύση”, “Σάκκο και Βαντζέτι”, “Κάποτε στην Αμερική” και πολλών ακόμα, πρωταγωνιστούν στην μουσική παράσταση του γυναικείου σχήματος Ensemble Le Muse από την Ιταλία. Στο μουσικό σύνολο αυτό ιδιαίτερη θέση έχει η εξαιρετική σοπράνο Daniela Placci, ενώ διευθύνεται από τον πιανίστα, ιδρυτή της ορχήστρας και μαέστρο Andrea Albertini. Ώρα έναρξης: 21.00 – Εισιτήρια από 20€.

14/09 – Bukovo Fest

Παραδοσιακές μελωδίες και τραγούδια της Μακεδονίας από το χθες… στο σήμερα. Το Bukovo Fest σκοπό έχει να μας θυμίσει τις τοπικές μελωδίες στην αυθεντική εκδοχή τους από δεξιοτέχνες καλλιτέχνες της εκάστοτε περιοχής αλλά και να μας παρουσιάσει εναλλακτικές εκδοχές/ διασκευές πιο νέων μα εξεχόντων μουσικών. Χρυσοδάκτυλοι, Ορχήστρα Βαγγέλη Ψαθά, Μουσικοί του Κουτιού, Θάνος Σταυρίδης & Drom, Banda Entopica και ΠΑGΑΝ αποτελούν τις έξι μπάντες που θα πλαισιώσουν το Bukovo Fest 2022. Ώρα έναρξης: 19.30 – Εισιτήρια από 10€

16/09 – Χιπ Χοπ Δρόμοι – Joker/ Two-Face

Οι Joker/Two-Face, ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου ραπ στερεώματος αυτό το Καλοκαίρι γιορτάζουν 10 χρόνια ύπαρξης και δημιουργίας, παρέα με φίλους και συνεργάτες από όλη τους την πορεία. Ώρα έναρξης: 21.00 – Εισιτήρια από 10€.

18/09 – Αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσιάζει ένα μουσικό αφιέρωμα για τη ζωή και το έργο του;”ερμηνευτή της Ρωμιοσύνης” Γρηγόρη Μπιθικώτση, με αφορμή τα 100 χρόνια μνήμης από τη Μικρασιατική καταστροφή. Την μουσική αυτή παράσταση επιμελήθηκαν και παρουσιάζουν ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και η λογοτέχνης Άννα Μπιθικώτση.

Ώρα έναρξης: 21.00 – Είσοδος ελεύθερη Αντί εισιτηρίου συγκεντρώνονται τρόφιμα για τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως).

19/09 – Tonis Sfinos

Έρχεται για τους μάγκες και τα τσικάκια. Θα μας γυρίσει πίσω στον χρόνο για να ακούσουμε αγαπημένες επιτυχίες των δεκαετιών του ‘60 και του ’70. Μαζί του η πενταμελής ορχήστρα του, Playmates, ο ηθοποιός και τραγουδιστής Αντώνης Παπαηλίας και η τραγουδίστρια Χριστίνα Γεροθόδωρου. Ώρα έναρξης: 21.00 – Εισιτήρια από 11€.

Η Τάνια Τσανακλίδου Elina Giounanli/nophoto.gr


20/09 – Τάνια Τσανακλίδου με το “Μαγικό κουτί – μέρος δεύτερο”

Το “Μαγικό κουτί – μέρος δεύτερο” είναι έτοιμο να ανοίξει 26 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη και πρόκειται να αποτελέσει τον “τόπο” που κατοικούν ατελέσφοροι έρωτες, ματαιώσεις και απώλειες, φόβοι και ελπίδες, η αποδοχή και η συμφιλίωση. Η Τάνια Τσανακλίδου έρχεται επί σκηνής με όχημα την αγάπη της για την μουσική και καλώντας μας να μεταναστεύσουμε μαζί της σε ένα σύμπαν ποίησης, ομορφιάς και ελευθερίας. Ώρα έναρξης: 21.00 – Εισιτήρια από 13€.

O Ian Anderson των Jethro Tull στην Κύπρο το 2011 Petros Karadjias/AP Photo

22/09 – Jethro Tull

Οι θρυλικοί Jethro Tull θα εμφανιστούν στη Θεσσαλονίκη έχοντας βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στον σκληρό ήχο. Σήμερα, με 60 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως, περισσότερα από 21 άλμπουμ μεταξύ των οποίων 11 χρυσά και 5 πλατινένια και με περισσότερες από 3,000 live εμφανίσεις σε 40 χώρες, οι Jethro Tull έχουν χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο σημαντικά και εκκεντρικά progressive rock συγκροτήματα του 20ου αιώνα. Doors open: 20.00 – Εισιτήρια από 42€.

24/09 – Πάρτι Λήξης του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών.

Info: www.monilazariston.gr.

“Θέατρο Ξανά”: Το ΚΘΒΕ στην 86η ΔΕΘ

Ανανέωση – συμπερίληψη- εκσυγχρονισμός. Αν θέλετε να Ξανά – συστηθείτε με το Κρατικό θέατρο, έναν από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς οργανισμούς των Βαλκανίων, επισκεφθείτε το περίπτερό του που θα βρίσκεται στους χώρους της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Το ΚΘΒΕ στήνει…. μια διαφορετική παράσταση κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, όπου οι τέχνες, όπως είναι φυσικό, θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στην 86η ΔΕΘ με μία πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας, μία “διαδρομή στα παρασκήνια” των παραστάσεών του αλλά και θεατρικές δράσεις. Η έκθεση, την οποία επιμελήθηκε ο visual art director Mike Rafail, δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να πάρουν μια γεύση από το τι συμβαίνει αυτό το διάστημα στο Κρατικό Θέατρο.

Με εικόνες από τα παρασκήνια και από τις πρόβες που πραγματοποιούνται για τις νέες παραστάσεις της επερχόμενης χειμερινής σεζόν 2022- 2023 θα… παρακολουθήσουμε το backstage μιας θεατρικής παράστασης, χωρίς κοστούμια, χωρίς μακιγιάζ αλλά με έντονο άρωμα από τον γοητευτικό κόσμο της προετοιμασίας των ηθοποιών.

Η αντιπολεμική δράση “Γκερνίκα” αφενός και το “Ηθοποιόφωνο” -μια ζωντανή παρουσίαση από ηθοποιούς του Κρατικού θεάτρου των παραγωγών της νέας περιόδου – αφετέρου, προσδοκούν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Το σχεδιασμό του περιπτέρου «υπογράφει» η σκηνογράφος Δανάη Πανά και τα εγκαίνια του Περιπτέρου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 13.00. Η χορογραφία της δράσης «Γκερνίκα» είναι του Κώστα Γεράρδου.

Συντελεστές δράσης: “Ηθοποιόφωνο”, σκηνοθετική επιμέλεια: Γιώργος Κολοβός, επιμέλεια κειμένων: Μάρα Τσικάρα. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Γκρέζιος, Δημήτρης Διακοσάββας, Γιώργος Κολοβός, Στέφανος Πίττας, Εύα Σοφρωνίδου.

Info: Περίπτερο ΚΘΒΕ στη 86η ΔΕΘ: Χώρος Ιδιαίτερης Προβολής- Stand: 01 (δίπλα στην πύλη Συντριβανίου), Διάρκεια Περιπτέρου: 10/09/22- 18/09/22, Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 10/9 & 17/09: 10:00-22:00, ΚΥΡΙΑΚΗ 11/9 & 18/09: 10:00-22:00, Καθημερινές: 16:00-22:00.

14-17/09 – Reworks Festival 2022

Το πρωτοποριακό φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής, Reworks Festival συμπληρώνει 17 χρόνια παρουσίας και επιστρέφει δριμύτερο από την Τετάρτη 14 έως και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, για ένα καυτό 4ήμερο γεμάτο σύγχρονη, πρωτοποριακή μουσική.

Ο αύλειος χώρος στο Κυβερνείο (Παλατάκι), το Block 33, το Υpsilon και το Fix Area είναι οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τους καλλιτέχνες και τις μουσικές του Reworks Festival 2022.

Αναλυτικά τα ονόματα των καλλιτεχνών που έχουν ανακοινωθεί από τους διοργανωτές του Reworks Festival 2022: Adriatique, Alpha Sect, Andreas Athineos, Anfisa Letyago, ArKI, Ben Klock, Daria Kolosova, Dixon, Innellea, Ison, Julie, KAS:ST, Lebanon Hanover, Mano Le Tough, Massano, Max Cooper, Momery, Patrice Bäumel, Pink.wav, Roi Perez, Scot Dech, Solomun, Tigerhead, Unickue.

Info: Προπώληση ticketmaster.gr.

23-25/09 – The Comic Con 6: Η Υπερηρωική Διοργάνωση στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης

To “The Comic Con 6” θα φιλοξενήσει ξανά το συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”, στις εγκαταστάσεις της Helexpo-ΔΕΘ, από την Παρασκευή 23 έως και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022. Πάνω από 200 Έλληνες και ξένοι δημιουργοί από τον χώρο των κόμικς, του cosplay, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, του animation και του gaming (video, board και card games) φέρνουν το κοινό σε επαφή με ό,τι νεότερο “παίζει” στους συγκεκριμένους χώρους.

Στόχος του “The Comic Con” είναι να συγκεντρώσει κάτω από την ίδια στέγη όλους τους λάτρεις της 9ης τέχνης, αλλά και ό,τι έχει να κάνει με τον κόσμο των κόμικς –από περιοδικά, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές μέχρι video games, είδη ένδυσης και role playing games.

Στο τριήμερο της λειτουργίας του, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συναρπαστικά workshops και masterclasses, να συνομιλήσουν με τους αγαπημένους τους δημιουργούς, να ενημερωθούν μέσα από τις παρουσιάσεις για τις νεότερες -ελληνικές και ξένες- κυκλοφορίες και να συμμετάσχουν σε μοναδικά events.

Info: 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” της ΔΕΘ-Helexpo, στη Θεσσαλονίκη. Ώρες λειτουργίας: 10:00-20:00. Εισιτήρια: €8 (ημέρας), €16 (τριημέρου). Δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 8 ετών. Viva.gr. www.thecomiccon.gr.

Σεπτέμβριος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μαρία Κάλλας ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το “Σινεμά με Θέα” μας υποδέχεται για ακόμα ένα καλοκαίρι στην ταράτσα του κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης έως τις 14 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου προβάλλεται η ταινία “Βαγόνι αριθμός 6” (Φινλανδία, Γερμανία, Εσθονία, Ρωσία, 2021) σε σκηνοθεσία: Γιούχο Κουοσμάνεν / Juho Kuosmanen και σενάριο: Andris Feldmanis, Livia Ulman, Juho Kuosmanen – με τους: Seidi Haarla, Yuriy Borisov, Dinara Drukarova, Julia Aug, Lidia Kostina.

Υπόθεση: Καθώς ένα τρένο προχωράει προς τον Aρκτικό Kύκλο, δύο ξένοι θα μοιραστούν ένα ταξίδι που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τη ζωή. H αταίριαστη συνάντηση οδηγεί τους επιβάτες του βαγονιού να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη τους για ανθρώπινη επαφή. [Εισιτήριο 5€, 4€ (μειωμένο)].

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης φιλοξενείται επίσης το Γκαλά Μαρία Κάλλας στις 14/09. Στην μνήμη της κορυφαίας και αξεπέραστης υψίφωνου Μαρίας Κάλλας θα απολαύσουμε αγαπημένες μελωδίες και μοναδικούς προσκεκλημένους με τη σοπράνο Αλεξία Βουλγαρίδου και τον βαρύτονο Άρη Αργύρη και υπό τη διεύθυνση του Φιλίπ Μπαχ.

THE THREAD Andreas Beetz

Τέλος στο ΜΜΘ παρουσιάζεται στις 21/09 και 22/09 η παράσταση “The Thread”, αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, Βαγγέλη Παπαθανασίου. Μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό της Βόρειας Ελλάδας να αποδώσει ένα φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη και στην τελευταία του δημιουργία.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ, 25ης Μαρτίου και Παραλία, Τηλέφωνο: 2310 895. www.tch.gr.

“Σεπτέμβριος όπως…..Πολιτισμός 2022” με δωρεάν είσοδο στον Δήμο Παύλου Μελά

Η μεγάλη γιορτή του Δήμου Παύλου Μελά “Σεπτέμβριος όπως…..Πολιτισμός 2022” ξεκίνησε την Παρασκευή 26 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, με δωρεάν είσοδο για όλους.

Συναυλίες, παιδικές παραστάσεις, εκδηλώσεις λαϊκού και σύγχρονου πολιτισμού δίνουν και φέτος ζωή και ομορφαίνουν τις γειτονιές του Δήμου. Τον Σεπτέμβριο ξεχωρίζουν: Ραντεβού στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης “Τάσος Πεζιρκιανίδης”, σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με τον Παναγιώτη Καραδημήτρη (9/09). Τον συνοδεύει η Εύη Κουτσαυτάκη.

Στον ίδιο χώρο και στο πλαίσιο του θεσμού “Πατρίδας Αρωθυμία – Μνήμες του Πόντου”, θα διοργανωθεί (12/09) μια τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον λυράρη Χρήστο Τσενεκίδη που έφυγε από κοντά μας τον Φεβρουάριο του 2020. Δίπλα από την παλιά ιστορική βιομηχανία γάλακτος ΑΓΝΟ, στο Πάρκο Δενδροποτάμου Σταυρούπολης, διοργανώνεται ένα αφιέρωμα στους μεγάλους ποιητές Γιώργο Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσο, Μανόλη Αναγνωστάκη, Τάσο Λειβαδίτη, με ερμηνευτή τον Βασίλη Πρατσινάκη (14/09).

23-25/09 – 12o Street Mode Festival 2022 – Get Ready for Chapter 12

ALEXANDROS ARCHODIS


Επιστρέφει δυναμικά το Street Mode Festival 2022 για 12η χρονιά, από τις 23 έως και τις 25 Σεπτεμβρίου 2022 στο Sonik Arena Thessaloniki, με ζωντανή μουσική, street art, street dance, action sports και πολλά ακόμη. Ένα “καυτό” τριήμερο, αφιερωμένο στην κουλτούρα του δρόμου.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: 1000mods, Anser, Bad Movies, Βήτα Πεις, Bloody Hawk, Buzz, Γιάννης Αγγελάκας & 100°C, Delinquent Habits, DJ Krush, Ζήνων, Fun Lovin’ Criminals, Fundracar, Immune, Locomondo, Perkele, Πεθαίνουν Στο Τέλος, Planet Of Zeus, Professional Sinnerz, Social Waste, TDK, Tortuga, Villagers of Ioannina City, Vlospa, Vodka Juniors.

Info: www.streetmode.gr

Εικαστικά – Φωτογραφία

86η ΔΕΘ – Επετειακό Αφιέρωμα “1922-2022: 100 Χρόνια Μνήμης”

Ένα μεγάλο επετειακό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το οποίο αποτελείται από δύο μοναδικές και συνεχόμενες ενότητες, παρουσιάζεται στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την περιοδική έκθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης “1922-2022: Κύματα προσφυγιάς-Κράματα μνήμης” και το Οπτικοακουστικό αφιέρωμα της HELEXPO σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΔΕ: “Aιών …εν Ιωνία, Θράκη και Πόντω”.

Οι ενότητες του θεάματος “Aιών …εν Ιωνία, Θράκη και Πόντω” ταξιδεύουν τον επισκέπτη στην πρόσφατη ιστορία της χώρας περιλαμβάνοντας τον τόπο προέλευσης πριν από την καταστροφή, τη μετακίνηση και την εγκατάσταση των προσφύγων στις νέες πατρίδες.

Οι επισκέπτες της ΔΕΘ, συντονισμένοι ανά ομάδες, ακολουθούν μια 15λεπτη αφηγητική διαδρομή, εμπλουτισμένη με εικόνες, βίντεο και συλλεκτικό υλικό ιστορικών αρχείων, η οποία υποστηρίζεται από σύγχρονα τεχνικά μέσα, τη συνδρομή ενός αφηγητή και τη συνοδεία μιας πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης του Γιάννου Αιόλου.

Info: Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο ΔΕΘ HELEXPO, Περίπτερο των εθνών (Περ. 6), Είσοδος στο επετειακό αφιέρωμα με το εισιτήριο εισόδου της 86ης ΔΕΘ.

MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Η σπονδυλωτή έκθεση “Κοινό Κτήμα” και ένα “Ταξίδι στη σημειόσφαιρα του Juri Lotman”

Η σπονδυλωτή έκθεση με τίτλο “Κοινό Κτήμα” φιλοξενεί το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από τη Δευτέρα 11 Μαρτίου έως και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, η οποία περιλαμβάνει τα έργα τέχνης που περιήλθαν στην κατοχή του MOMus στο σύνολό του, μέσα στα τρία χρόνια από τη συγκρότησή του.

Στην έκθεση συμμετέχουν 45 εικαστικοί με 69 έργα τα οποία περιήλθαν στην κατοχή του MOMus στο πλαίσιο του προγράμματος αγορών και εμπλουτισμού των συλλογών του, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τα θέματα που πραγματεύονται οι καλλιτέχνες στα έργα τους στο “Κοινό Κτήμα – Αγορές” μπορεί να αποτελούν στοιχεία τόσο από την πραγματικότητα, εξιστορήσεις, αφηγήσεις, προσανατολισμούς, όσο και από τη σφαίρα της φαντασίας, της επιθυμίας, της ουτοπίας.

Παράλληλα οι επισκέπτες του MOMus μπορούν να επισκεφθούν και την έκθεση “Ταξίδι στη σημειόσφαιρα του Juri Lotman” (εντός ΔΕΘ-HELEXPO, Θεσσαλονίκη).

Τον Φεβρουάριο του 2022 έκλεισαν 100 χρόνια από τη γέννηση του Εσθονορώσου σημειολόγου Juri Lotman (Αγία Πετρούπολη, Ρωσία, 1922 – Τάρτου, Εσθονία, 2022). Για τον εορτασμό της συγκεκριμένης επετείου, η έκθεση με τίτλο “Ταξίδι στη σημειόσφαιρα του Juri Lotman” ταξιδεύει από το Estonian National Museum, όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε την περασμένη άνοιξη, και φιλοξενείται στο MOMus από τις 30 Αυγούστου έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2022, στη Θεσσαλονίκη.

Το “Ταξίδι στη σημειόσφαιρα του Juri Lotman” παρουσιάζει τον διεθνώς καταξιωμένο σημειολόγο, θεωρητικό της λογοτεχνίας, ιστορικό του πολιτισμού και καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Τάρτου στην Εσθονία, Juri Lotman, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στη μελέτη της κουλτούρας, της τέχνης και των μηχανισμών της ανθρώπινης συνείδησης.

Info: MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Εγνατίας 154 (εντός ∆ΕΘ-Helexpo), Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310 240002, www.momus.gr.

Η Εικαστική Εγκατάσταση “2291” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Συμμετέχοντας στον θεσμό Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2022 το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την εικαστική εγκατάσταση “2291” του Bill Balaskas, στον αύλειο χώρο του, με ελεύθερη είσοδο, έως την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022.

Το “2291” της ERGON-CULTURE είναι ένα διατομεακό project του Bill Balaskas (Διευθυντής Έρευνας και Αναπληρωτής Καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών, Kingston University, London) το οποίο επιχειρεί μία ποιητική ανάγνωση της επετείου της Μικρασιατικής Καταστροφής. Κεντρικός άξονας είναι μία νέα εγκατάσταση neon μεγάλων διαστάσεων, που αποτελείται από τις φράσεις THERE IS NO SEA WITHOUT A LAND (“Δεν υπάρχει θάλασσα χωρίς στεριά”) και THERE IS NO LAND WITHOUT A SEA (“Δεν υπάρχει στεριά χωρίς θάλασσα”).

Το “2291” καθίσταται μία φανταστική χρονολογία που αναφέρεται όχι μόνον στον οικουμενικό και διαχρονικό χαρακτήρα των προσφυγικών καταστροφών, αλλά και στην ελπίδα αυτές να εκλείψουν νωρίτερα παρά αργότερα.

Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης – Αύλειος Χώρος, Μανόλη Ανδρόνικου 6, ΤΘ 506 19, Θεσσαλονίκη, Tηλ. 2313 310201, Είσοδος Ελεύθερη, https://digitalculture.gov.gr.

Επετειακή Έκθεση “Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες” στη Ροτόντα

Tην επετειακή έκθεση “Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες” παρουσιάζουν στη Ροτόντα από την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, το ΥΠΠΟΑ και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης. Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022, εστιάζει αφενός στη χρήση των θρησκευτικών μνημείων ως προσωρινή στέγη των προσφύγων, αφετέρου στη μεταφορά και διάσωση, από τις προσφυγικές οικογένειες, πολλών κειμηλίων, κυρίως φορητών εικόνων, από τις περιοχές προέλευσής τους, όπως την Ανατολική Θράκη, την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία, με την παρουσίαση, για πρώτη φορά σε έκθεση, 36 εικόνων και θρησκευτικών κειμηλίων.

Info: Ροτόντα, Πλατεία Αγίου Γεωργίου, κέντρο, Θεσσαλονίκη. Ωράριο Λειτουργίας- Καθημερινά 8:00-20:00, Κάθε Τρίτη κλειστά.

Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης – Έκθεση Φωτογραφίας με έργα του Φρεντ Μπουασονά

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την έκθεση με τίτλο: “Ο Φρεντ Μπουασονά και η Μεσόγειος. Μια φωτογραφική Οδύσσεια” από την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, με έργα του Ελβετού φωτογράφου Φρεντ Μπουασονά (1858-1946). Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023 και παρουσιάζει 110 έργα και πολυμεσικές εφαρμογές από το έργο του Φρεντ Μπουασονά.

Μια φωτογραφική λήψη του πελάγους μεταξύ Σικελίας και Τυνησίας και οι ασημί του αντανακλάσεις το μακρινό 1912 από τον Ελβετό φωτογράφο Φρεντ Μπουασονά (1858-1946), καθώς και το φωτογραφικό αυτοπορτρέτο του το 1900 υποδέχονται τους επισκέπτες της έκθεσης.

Info: MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α’, Προβλήτα Α’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Εγκαίνια: Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 στις 18:00. Διάρκεια έκθεσης έως Κυριακή 8 Ιανουαρίου 202. www.momus.gr/momus/photography.

Έκθεση Ζωγραφικής στη Μνήμη του Λουκά Βενετούλια στο Τελλόγλειο

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα παρουσιάζει έκθεση ζωγραφικών έργων στη Μνήμη του Λουκά Βενετούλια από την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 έως και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022.

Τα έργα υποβλήθηκαν από τους καλλιτέχνες, στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου διαγωνισμού ζωγραφικής στη μνήμη του ‘Λουκά Βενετούλια’ με θέμα την “κλιματική αλλαγή”. Στην έκθεση παίρνουν μέρος περισσότεροι από 80 νέοι καλλιτέχνες, ηλικίας 18 έως 35 ετών, από την Ελλάδα και την Κύπρο, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση συμμετοχής στον διαγωνισμό και έστειλαν στο Τελλόγλειο τα έργα τους.

O Λουκάς Βενετούλιας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1930. Πρώτος δάσκαλός του στη ζωγραφική ήταν ο Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης. Σπούδασε στην ΑΣΚΤ της Αθήνας (1954-1958) με καθηγητές τους Γ. Μόραλη και Σ. Παπαλουκά, αφού εγκατέλειψε τις πανεπιστημιακές του σπουδές στην Ιατρική. Η πρώτη του ατομική έκθεση έγινε στη Θεσσαλονίκη (1964, Τέχνη). Έκτοτε πραγματοποίησε πάνω από 10 ατομικές εκθέσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Info: Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310247111 & 2310991610. www.teloglion.gr.

“Χρόνοι δίσεκτοι και μήνες οργισμένοι” – Υπαίθρια έκθεση

Μια υπαίθρια έκθεση αποτελούμενη από οκτώ τεράστια πανό που διηγούνται σε μικρούς και μεγάλους, κατοίκους και επισκέπτες, την ιστορία των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή “ξεφύτρωσε” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τα πανό, όπου επάνω τους απεικονίζονται στιγμές από τη Μικρασιατική εκστρατεία, τη Μικρασιατική καταστροφή και όλη η ιστορία της προσφυγιάς, τοποθετήθηκαν στην οδό Αγίας Σοφίας, πίσω από το άγαλμα του Χρυσοστόμου Σμύρνης και είναι οι “πρωταγωνιστές” της υπαίθριας έκθεσης, με τίτλο “Χρόνοι δίσεκτοι και μήνες οργισμένοι”.

Αποτελεί μια πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ την επιμέλεια της έκθεσης ανέλαβε ο μουσειολόγος Νικόλαος Νικόλτσιος. Την επιλογή του ιστορικού υλικού έκανε η ιστορικός Ευαγγελία Πάλλα, τα κείμενα έγραψε ο επίσης ιστορικός Γιώργος Σκαλτσογιάννης, οι φωτογραφίες είναι από το Αρχείο του Πολεμικού Μουσείου και τη συλλογή του συνταγματάρχη ε.α. Βασίλη Νικόλτσιου, ενώ ο τίτλος της έκθεσης προέρχεται από το ομότιτλο βιβλίο του Γιώργου Μάνου.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, ενώ η έκθεση θα έχει διάρκεια “ζωής” περίπου έναν μήνα, με στόχο στη συνέχεια να μεταφερθεί σε κάποιον άλλον υπαίθριο χώρο της πόλης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα