Η Art Athina υποστηρίζει τη συμπερίληψη και υποδέχεται το Life Is For All

Διαβάζεται σε 3'
Η Art Athina υποστηρίζει τη συμπερίληψη και υποδέχεται το Life Is For All

Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, από τις 12:30 το μεσημέρι μέχρι τις 18:30 το απόγευμα στο Ζάππειο Μέγαρο, η Life is for All θα βρίσκεται στην Αrt Athina και θα συμβάλλει στο kids educational program σε συνεργασία με την Kroma

Για πρώτη φορά, στην Art Athina – το μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό γεγονός που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης- το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα είναι ειδικά διαμορφωμένο από την Life is for All ώστε να απευθύνεται και σε παιδιά και εφήβους με μαθησιακές δυσκολίες και νευροαναπτυξιακές ιδιαιτερότητες.

Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, από τις 12:30 το μεσημέρι μέχρι τις 18:30 το απόγευμα στο Ζάππειο Μέγαρο, η Life is for All θα βρίσκεται στην Αrt Athina και θα συμβάλλει στο kids educational program σε συνεργασία με την Kroma. Το πρόγραμμα αποτελείται από 10 εργαστήρια για παιδιά από 4 έως 15 ετών τα οποία θα είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να συμπεριλαμβάνουν ένα ευρύτερο και ποικιλόμορφο κοινό.

Με τη σωστή καθοδήγηση ειδικών παιδαγωγών και παιδοψυχολόγων, η Life is for All καθιστά τα καλλιτεχνικά εργαστήρια φιλικά προς όλους τους συμμετέ χοντες. Το εξειδικευμένο προσωπικό θα δημιουργήσει συνθήκες ώστε να μειω θεί η αισθητηριακή υπερφόρτωση και να ενσωματώνονται ακουστικά, οπτικά και απτικά στοιχεία. Σκοπός είναι τα εργαστήρια να ανταποκρίνονται σε όλο το φάσμα παιδιών και εφήβων τόσο με ορατές όσο και αόρατες αναπηρίες, έτσι ώστε να μπορέσουν να εκφραστούν, να κοινωνικοποιηθούν και τελικά να ενταχ θούν στις ποικίλες πολιτιστικές δράσεις της μεγάλης αθηναϊκής φουάρ.

Παράλληλα με τα εργαστήρια η Life is for All θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα των Talks διοργανώνοντας μια συζήτηση με θέμα: Νευροδιαφορετικότητα και τέχνη – ως ανοιχτό ερώτημα. Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στις 18:00 θα διεξαχθεί η κουβέντα με τους εικαστικούς Μαρία Κόντη, Ηλία Παπαηλιάκη, Μάρω Φασουλή και Poka-Yio σε συντονισμό της δημοσιογράφου Έφης Φαλίδα.
Μέσα από συνεργασίες με πολιτιστικά ιδρύματα, στόχος της Life is for All είναι να κάνει την τέχνη προσβάσιμη σε όλους. Για πρώτη φορά, συνεργάζεται με την Art Athina και προσαρμόζει τα εκπαιδευτικά εργαστήρια στον ρυθμό και τις αισθητηριακές ιδιαιτερότητες όλων των παιδιών.

Πληροφορίες συμμετοχής και εγγραφές στα εργαστήρια από τις 16 Σεπτεμβρίου στο: https://lifeisforall.gr/
Η Life is for All είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία (ΑΜΚΕ), που δημιουργήθηκε με σκοπό να προάγει τη συμπερίληψη των ανθρώπων με μαθησιακές δυσκολίες, νευροαναπτυξιακές ιδιαιτερότητες και σωματικές αναπηρίες στον κοινό βίο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα