Ο ΜακΚάρτνεϊ ανακάλυψε “ξεχασμένες” φωτογραφίες των Beatles “στο μάτι του κυκλώνα” 

Ο ΜακΚάρτνεϊ ανακάλυψε “ξεχασμένες” φωτογραφίες των Beatles “στο μάτι του κυκλώνα” 
Οι The Beatles στις πρόβες για το σόου του Ed Sullivan- Νέα Υόρκη το 1964 AP photo

Έκθεση φωτογραφιών των Beatles από τον φακό του σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ "στήνεται" στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων στο Λονδίνο.

Η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων στο Λονδίνο θα ανοίξει και πάλι τις πύλες της τον ερχόμενο Ιούνιο για μια ξεχωριστή έκθεση με φωτογραφίες του 80χρονου σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ. Την έκθεση “Paul McCartney, Photographs 1963-64: Eyes of the Storm συνθέτουν φωτογραφίες των Beatles, που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ στο κοινό και ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ θεωρούσε ότι είχαν χαθεί.

Το πρώην μέλος του θρυλικού συγκροτήματος επικοινώνησε με τη διεύθυνση της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων όταν ανακάλυψε ξανά τις φωτογραφίες. “Ο σερ Πολ μας προσέγγισε νομίζω το 2020 και είπε ότι είχε βρει αυτές τις εικόνες που κατέγραψε με τον φωτογραφικό φακό του, τις οποίες θυμόταν, αλλά νόμιζε ότι είχαν χαθεί“, εξήγησε ο διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων δρ Νίκολας Κάλιναν.

Οι φωτογραφίες είναι από την περίοδο Δεκέμβριος 1963 – Φεβρουάριος 1964, όταν οι John Lennon, Paul McCartney, George Harrison και Ringo Starr άρχισαν να γίνονται διάσημοι στο Λίβερπουλ και στη Βρετανία, μέχρι και την ερμηνεία τους στο The Ed Sullivan Show το οποίο παρακολούθησαν 73 εκατομμύρια θεατές και την “απογείωσή” τους σε παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο.

Η πιο αληθινή ιστορία των The Beatles

Σε μια εποχή που αμέτρητοι φωτογραφικοί φακοί ήταν στραμμένοι στο συγκρότημα, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ είναι εκείνος που αφηγείται την πιο αληθινή ιστορία των Beatles, αναφέρεται στην περιγραφή της έκθεσης.

Ο δρ. Νίκολας Κάλιναν είπε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Independent, είπε ότι η έκθεση είναι “πολύ ενδιαφέρουσα” και χαρακτήρισε τις φωτογραφίες “εξαιρετικές”.

Καθίσαμε μαζί με τον σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ και αρχίσαμε να εξετάζουμε τις φωτογραφίες και είναι πραγματικά εξαιρετικές. Όπως και το γεγονός ότι φωτογράφος ήταν κάποιος που βρισκόταν πραγματικά, όπως υποδηλώνει ο τίτλος της έκθεσης, στο μάτι του κυκλώνα κοιτάζοντας έξω τι συνέβαινε” συμπλήρωσε.

Η έκθεση “Paul McCartney Photographs 1963-64: Eyes of the Storm” θα εγκαινιαστεί στις 28 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την 1η Οκτωβρίου 2023.

Νέο βιβλίο

Η έκθεση αντλεί υλικό από το νέο φωτογραφικό λεύκωμα του ΜακΚάρτνεϊ με 275 φωτογραφίες των “The Beatles” από την “Beatlemania” περίοδο της μπάντας.

Το βιβλίο “1964: Eyes of the Storm” αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 13 Ιουνίου από το Liveright. Η διαδικασία της δημιουργίας του βιβλίου ξεκίνησε το 2020, όταν ο ΜακΚάρτνεϊ ξαναβρήκε περίπου 1.000 παραμελημένες φωτογραφίες των Beatles στο αρχείο του.

Ο καθένας που ανακαλύπτει ένα προσωπικό απολίθωμα ενός οικογενειακού θησαυρού πλημμυρίζει αυτόματα με αναμνήσεις και συναισθήματα, που κατόπιν δίνουν το έναυσμα να γίνουν συσχετισμοί θαμμένοι στην ομίχλη του χρόνου. Αυτή ήταν η αντίδρασή μου βλέποντας τις φωτογραφίες” είπε ο ΜακΚάρτνεϊ για τις φωτογραφίες τις οποίες το κοινό θα έχει την ευαιρία να δει στην έκθεση αλλά και στο βιβλίο του, “Στο μάτι του κυκλώνα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα