Γιατί να μη χάσετε τους δαιμόνιους “Παίχτες” στην καλοκαιρινή τους περιοδεία

Γιατί να μη χάσετε τους δαιμόνιους “Παίχτες” στην καλοκαιρινή τους περιοδεία
Christos Symeonides

Μετά από δύο αποθεωτικές χρονιές με αλλεπάλληλα sold out, οι “Παίxτες” του Ν.Β. Γκόγκολ αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους το θέατρο Κιβωτός και να ορμήσουν έξω, στα ανοιχτά θέατρα, εξαπατώντας όποιον βρούνε μπροστά τους.

Ήταν η παράσταση που έπεσε σαν βόμβα στη θεατρική Αθήνα. Με αστραπιαίους ρυθμούς άρχισε να μεταδίδεται από στόμα σε στόμα από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της παρουσίασής της και προκάλεσε κανονικό χαμό. Ολόκληρη τη σεζόν εισιτήριο δεν έβρισκες ούτε για δείγμα.

Ο λόγος για τους “Παίχτες” του Ν.Β. Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή, με τους Γιάννη Νιάρρο, Βασίλη Μαγουλιώτη, Ηλία Μουλά, Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο, Γιώργο Τζαβάρα, Γιώργο Μπουκαούρη και guest star τον Θέμη Πάνου, που αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους το θέατρο Κιβωτός και να ορμήσουν έξω, στα ανοιχτά θέατρα, εξαπατώντας όποιον βρούνε μπροστά τους.

ChristosSymeonides

Η υπόθεση

Σ’ ένα απομακρυσμένο πανδοχείο της Ρωσίας, καταφθάνει ένας δεινός χαρτοπαίκτης, απατεώνας, και πλαστογράφος. Στόχος του, να βρει τα επόμενα θύματά του. Ωστόσο η αποστολή του αυτή δε θα είναι τόσο απλή, γιατί στο ίδιο πανδοχείο διαμένουν δύο εξίσου δεινοί απατεώνες, που γυρεύουν το ίδιο ακριβώς πράγμα με αυτόν: ένα αθώο και πλούσιο θύμα. Οι τρεις τους πια ενώνουν τις δυνάμεις τους και οδηγούν την παράσταση σε ένα πανδαιμόνιο γεμάτο μπλόφες, ρίσκο, ανταγωνισμούς, συμμαχίες, εκπλήξεις κι ανατροπές, καθώς στο παιχνίδι μπαίνουν σιγά-σιγά όλοι οι παράξενοι ένοικοι που τριγυρνούν σ’ αυτό το μικρό και ήσυχο πανδοχείο.

ChristosSymeonides

5 λόγοι για να δείτε την παράσταση στις καλοκαιρινές της πιάτσες

Η αλήθεια είναι πως παίζουν όλοι τους εξαιρετικά στριφογυρίζοντας γύρω από ένα ευφυές γαϊτανάκι εξηγήσεων και παρεξηγήσεων, όπου η πραγματικότητα μπλέκεται με την οφθαλμαπάτη και τα προφανή ξαφνικά περιπλέκονται και σκοτεινιάζουν. Το έργο αυτό του Γκόγκολ αναδεικνύει μοναδική μία εποχή εξαπάτησης, όπου όσο αριστοτεχνικά ξεκινάς για να εξαπατήσεις τον άλλον, τόσο τελικά εσύ παίρνεις τη θέση του θύματος.

  1. Την καλοκουρδισμένη και ευρηματική σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή που μας χάρισε μία παράσταση γεμάτη χιούμορ, ενέργεια και ανατροπές που σε παρασύρει στον ρυθμό της από τα πρώτα λεπτά.
  2. Το χιούμορ του έργου και τις εξαιρετικές σύγχρονες πινελιές που ακουμπούν στο σήμερα και προκαλούν όχι απλό μειδίαμα στο κοινό, αλλά κανονικό ξεκαρδιστικό γέλιο. Αυτό βέβαια οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πολύ δουλεμένη δραματουργική επεξεργασία του Βασίλη Μαγουλιώτη που περιπλέκει με ευφυή τρόπο τον θύτη με το θύμα, την αλήθεια με το ψέμα κι όταν όλα συγχέονται, το μόνο που μένει τελικά είναι το παιχνίδι.
  3. Τις δυνατές ερμηνείες ολόκληρης της υποκριτικής ομάδας με προεξάρχουσες αυτές του Γιάννη Νιάρρου, του Βασίλη Μαγουλιώτη, του Ηλία Μουλά και του Αλέξανδρου Χρυσανθόπουλου. Οι τέσσερίς τους αλωνίζουν με φρενήρεις ρυθμούς τη σκηνή σε πλήρη συντονισμό και χημεία μεταξύ τους.
  4. Τη ζωντανή μουσική του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη που αποτελεί βασικό πρωταγωνιστή της επί σκηνής δράσης καθώς αποτελεί βασικό ενεργειακό της τροφοδότη και κάνει σε πολλά σημεία τους πρωταγωνιστές να μοιάζουν με “Ρώσους” ροκ σταρ.
  5. Τον λειτουργικό σε δύο επίπεδα σκηνικό διάκοσμο της Άρτεμης Φλέσσα και τα πολύ εύστοχα πολύχρωμα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη που δένουν εκρηκτικά αρμονικά με την όλη ατμόσφαιρα του έργου και βέβαια με τους φωτισμούς του Σάκη Μπιρμπίλη.

Tip: Αν μπορείτε, πάρτε μαζί σας εφήβους κι ένα είναι το σίγουρο: θα εκπλαγούν και θα λατρέψουν το θέατρο. Η ενέργεια της παράστασης, η κινηματογραφική απόδοση της δράσης της, η σύγχρονη αισθητική και το χιούμορ που τη διακρίνουν, χτυπούν πραγματικά εφηβική φλέβα.

Καλοκαιρινές Παραστάσεις

  • Τετάρτη 21 Ιουνίου 21:30 / Κατράκειο Θέατρο, Νίκαια
  • Δευτέρα 26 Ιουνίου & Τρίτη 27 Ιουνίου 21:30 / Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Βύρωνα
  • Πέμπτη 29 Ιουνίου & Παρασκευή 30 Ιουνίου 21:30 / Βεάκειο Θέατρο, Πειραιά
  • Τρίτη 4 Ιουλίου & Τετάρτη 5 Ιουλίου 21:30 / Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»
  • Δευτέρα 10 Ιουλίου 21:30 / Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη
  • Τρίτη 11 Ιουλίου 21:30 / Θέατρο Ορέστης Μακρής, Χαλκίδα
  • Τετάρτη 19 & Πέμπτη 20 Ιουλίου 21:00 / Δημοτικό Κηποθέατρο ΠαπάγουΓενική είσοδος: 20€ / Προπώληση: viva.gr.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα