Η βραβευμένη με Emmy και BAFTA, Jodie Comer “ζωντανά” στο Μέγαρο

Η βραβευμένη με Emmy και BAFTA, Jodie Comer “ζωντανά” στο Μέγαρο
Η Jodie Comer Copyright © Empire Street Productions 2022. Photography Helen Murray

Η βραβευμένη με Emmy και BAFTA Jodie Comer πρωταγωνιστεί στο νέο έργο με τίτλο "Prima Facie" (Εκ πρώτης όψεως) της διακεκριμένης συγγραφέως Suzie Miller- Στο Μέγαρο προβάλλεται στο πλαίσιο του National Theatre Live.

Με το νέο έργο “Prima Facie” (“Εκ πρώτης όψεως”) της διακεκριμένης συγγραφέως Suzie Miller συνεχίζεται το 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το National Theatre Live, η σειρά δορυφορικών μεταδόσεων σημαντικών παραστάσεων από το Εθνικό Θέατρο της Βρετανίας, την οποία έχουν παρακολουθήσει, από το 2009 μέχρι σήμερα, σχεδόν 11 εκ. θεατές σε 65 χώρες,

Πρωταγωνιστεί η βραβευμένη με Emmy και BAFTA Jodie Comer, η οποία μάλιστα έκανε το βρετανικό ντεμπούτο της με το “Prima Facie”, εντυπωσιάζοντας κοινό και κριτικούς με το ρεσιτάλ ερμηνείας της. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Justin Martin.

Η παράσταση, που μαγνητοσκοπήθηκε ζωντανά τον προηγούμενο Ιούλιο στο Θέατρο Harold Pinter, στο West End του Λονδίνου, προβάλλεται την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στις 8:00 το βράδυ στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας με ελληνικούς υπότιτλους.

Το έργο

Ο συγκλονιστικός δραματικός μονόλογος της Suzie Miller, η οποία είναι πρώην δικηγόρος με εξειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα δικαιώματα των παιδιών, πρωτοπαρουσιάστηκε το 2019 στο Σύδνεϋ. Το 2020, το έργο τιμήθηκε από την Ένωση Αυστραλών Κριτικών με το μεγάλο βραβείο της καλύτερης παραγωγής στις κατηγορίες θεάτρου, κινηματογράφου και τηλεόρασης καθώς και με το βραβείο του καλύτερου δράματος, ενώ, την ίδια χρονιά, απέσπασε επίσης το βραβείο «David Williamson» ως το καλύτερο θεατρικό κείμενο του 2020. Η δορυφορική προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το British Council.

«Prima Facie» («Εκ πρώτης όψεως»)

Prima Facie Empire Street Productions 2022. Photography Helen Murray/ megaron.gr

H Τέσσα είναι νεαρή, λαμπρή, καθαρόαιμη δικηγόρος. Με καταγωγή από την εργατική τάξη, δουλεύει σκληρά και εξελίσσεται σε μία από τις καλύτερες νομικούς στο είδος της: υπερασπίζεται, εξετάζει κατ’ αντιπαράσταση, κερδίζει δίκες. Ένα απροσδόκητο γεγονός, όμως, την αναγκάζει να αμφισβητήσει τα όρια μεταξύ της πατριαρχικής εξουσίας του νόμου, του βάρους της αποδείξεως και της ηθικής.

Ποια είναι η Jodie Comer

H Jodie Comer γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1993 και είναι Βρετανίδα ηθοποιός. Η καριέρα της ξεκίνησε με έναν guest ρόλο στη σειρά “The Royal Today” το 2008. Έπειτα εμφανίστηκε στις σειρές: “Waterloo Road”, “Holby City”, “Doctors”, “Silent Witness”, “Casualty”, “Law & Order: UK”, “Vera”, και “Inspector George Gently”. Ο πρώτος της πρωταγωνιστικός ρόλος ήρθε στη μίνι σειρά “Justice” κι η ανοδική της πορεία συνεχίστηκε. Το 2016 είχε προταθεί για βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας Τηλεόρασης για τον ρόλο της Ivy Moxan στη μίνι σειρά “Thirteen”.

Prima Facie Portrait

Η διεθνής αναγνώρση ήρθε μέσα από τη σειρά Killing Eve, όπου υποδύθηκε την Villanelle, ρόλο για τον οποίο προτάθηκε για 3 Emmy και 3 βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Τηλεόρασης. Κέρδισε ένα από κάθε διοργάνωση το 2019. Έπειτα στη ζωή της μπήκαν κινηματογραφικοί ρόλοι, σε ταινίες όπως: “Free Guy” (με τον Ryan Reynolds) και “The Last Duel” (με τους Matt Damon, Adam Driver και Ben Affleck).

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία Justin Martin
  • Σκηνικά-Κοστούμια Miriam Buether
  • Σχεδιασμός φωτισμών Natasha Chivers
  • Σχεδιασμός ήχου Ben & Max Ringham
  • Μουσική σύνθεση Rebecca Lucy Taylor
  • Βίντεο Willie Williams for Treatment Studio
  • Φωνητική διδασκαλία και διδασκαλία διαλέκτων Kate Godfrey

Πληροφορίες

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 | 20:00 | Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας / Mε ελληνικούς υπότιτλους. Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)/Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι),15 €.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα