Και αν το πεπρωμένο ονομαζόταν Κλοτίλδη;

Και αν το πεπρωμένο ονομαζόταν Κλοτίλδη;

Οι βραβευμένοι από το Bob Theater Αμαλία Καβάλη και Γιάννης Σοφολόγης μας περιγράφουν την παράστασή τους μέσα από ένα βίντεο. Που έφτιαξαν αποκλειστικά για το News247.

Πίσω στο 1942 ο Ιταλός συγγραφέας, δημοσιογράφος και χιουμορίστας Τζοβάνι Γκουαρέσκι, γράφει μία παρωδία μυθιστορημάτων που ως επίκεντρο έχουν έναν έρωτα κάθε άλλο παρά συνηθισμένο. Μέχρι και το 2016, κανείς δεν είχε σκεφτεί να πάρει αυτόν τον έρωτα και να τον μετουσιώσει θεατρικά. Ή μάλλον, σχεδόν κανείς.

Η Αμαλία Καβάλη και ο Γιάννης Σοφολόγης διαβάζοντας το έργο του Γκουαρέσκι, πίστεψαν (πρώτοι) στη θεατρική του μεταφορά. Πίστεψαν τόσο, που σκέφτηκαν να διαγωνιστούν με αυτήν στο Scratch Night του Bob Theater Festival του 2016.

Όταν τα φώτα και τα χειροκροτήματα έπεσαν, με το βραβείο του νικητή στο χέρι, η Αμαλία και ο Γιάννης ήξεραν ότι δεν είχαν ποντάρει σε κάλπικο άλογο.

Δύο χρόνια αργότερα από την τότε νίκη τους, έρχονται στο BIOS για να μοιραστούν με το κοινό που τότε δεν πρόλαβε (ή δεν ήταν έτοιμο) την ιστορία του πεπρωμένου που ονομάζεται Κλοτίλδη. Μην τους βλέπετε τώρα που τραγουδούν ανέμελοι στο βίντεο που έφτιαξαν για εμάς το πεπρωμένο σαν να μην έχει όνομα. Λογικά, το κάνουν προς αποφυγή των σπόιλερ. Στην αρχή τουλάχιστον, γιατί στο τέλος, μας το ψιθυρίζουν όσο πιο δυνατά μπορούν.

Ποια είναι η Κλοτίλδη, όμως; Καλή ερώτηση. Η Κλοτίλδη Τρολ, σύμφωνα με την υπόθεση είναι η πιο όμορφη, πλούσια και περιζήτητη νύφη της πόλης. Στη γοητεία της αντιστέκεται μονάχα ένας, ο κόμης Φιλιμάριο Ντυμπλέ. Για την ακρίβεια τη βρίσκει εξαιρετικά ενοχλητική και αυτό είναι εξαιρετικά ενοχλητικό για την Κλοτίλδη. Του στήνει μια αθώα φάρσα που σύντομα ξεφεύγει από τον έλεγχό της. Θα παρασυρθούν σε μια δίνη περιπετειών που θα τους ταξιδέψει σε ερημικά νησιά, φυλακές, καζίνο με λαθρέμπορους, πειρατίνες και αστυνόμους. Οι δυο τους προκαλούν ο ένας τον άλλον με μανία ακροβατώντας στη λεπτή γραμμή που χωρίζει το μίσος από τον έρωτα.

Η παράσταση ‘ Το πεπρωμένο ονομάζεται Κλοτίλδη’ πήρε παράταση μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου του 2018 και ανεβαίνει κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 στο BIOS.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα