Ο Μίμης Καπέρδος βουτάει το δάχτυλο στο μέλι της θεατρικής Νέας Υόρκης

Διαβάζεται σε 3'
Ο Μίμης Καπέρδος
Ο Μίμης Καπέρδος

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, Μίμης Καπέρδος κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και λίγους μήνες πριν τη νέα του παράσταση ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη.

Ο Μίμης Καπέρδος είναι ένας ταλαντούχος νέος Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, με ιδιαίτερα ενεργή παρουσία στο χώρο του θεάτρου.Τον γνωρίσαμε από το “Δάχτυλο στο Μέλι”, το πρώτο του θεατρικό έργο που ανέβηκε με επιτυχία στο Θέατρο Eliart. Πρόκειται για μία κωμωδία εποχής που αγγίζει με χιουμοριστικό τρόπο κοινωνικοπολιτικά ζητήματα της δεκαετίας του ’80, ενώ αντανακλά και τις σύγχρονες κοινωνικές πραγματικότητες.

Ο 35χρονος σήμερα Μίμης Καπέρδος κατάγεται από ένα μικρό χωριό του ορεινού βάλτου τον Εμπεσό Αιτωλοακαρνανίας. Επαφή με το θέατρο δεν είχε μέχρι τα 18 του πέρα από μια παιδική παράσταση στα 10-11 μου που του γέννησε την απορία “Τι γίνεται όταν πηγαίνουν πίσω από τα σκηνικά οι ηθοποιοί”.

Ο Μίμης Καπέρδος
Ο Μίμης Καπέρδος

“Θυμάμαι πάντα να αλλάζω τα κείμενα από τα σκετς στις σχολικές γιορτές του δημοτικού και όσο και αν προσπαθούσαν οι δάσκαλοι να με πείσουν ότι δεν πρέπει το θεωρούσα τρελά δημιουργικό!
Το να αφήσω το χωριό μου και να έρθω 400 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μου να σπουδάσω θέατρο το θεωρούσα μονόδρομο. Δεν γινόταν να μην το τολμήσω!” αναφέρει ο ίδιος στο NEWS 24/7.

Την πρώτη χρονιά ήρθε η υποτροφία στη σχολή και με το τέλος του τρίτου έτους το βραβείο σε φεστιβάλ νέων δημιουργών δια χειρός Μάρως Κοντού-Δημήτρη Πιατά και άλλων σπουδαίων θεατρανθρωπων για τη συγγραφή και τη σκηνοθεσία του εργου που τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει με τον τίτλο “Δάχτυλο στο μέλι” .

Τη νέα σεζόν και πιο συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο, τον Μίμη Καπέρδο θα τον δούμε στο Θέατρο Της Ημέρας στο νέο του θεατρικό έργο, μία κωμωδία με τίτλο “Αϊ Σώσου”.

Και τώρα ο Μίμης Καπέρδος στην καρδιά της Νέας Υόρκης

Το φετινό καλοκαίρι τον βρίσκει στη Νέα Υόρκη να παρακολουθεί το θερινό πρόγραμμα της Αmerican Αcademy of Dramatic Arts. Αγαπημένος του ηθοποιός είναι ο Jim Carrey και αυτός είναι για τον ίδιο ένας από τους λόγους που βρίσκεται σήμερα στη Νέα Υόρκη.

Αmerican Αcademy of Dramatic Arts
Αmerican Αcademy of Dramatic Arts

Πρόκειται για το παλαιότερο ίδρυμα θεατρικής εκπαίδευσης στον αγγλόφωνο κόσμο που φημίζεται για το αυστηρό πρόγραμμά του και τους διακεκριμένους αποφοίτους της, ανάμεσα στους οποίους θα βρει κάποιος ονόματα όπως η Γκρέις Κέλι, ο Τζέιμς Ντιν και η Τζούλια Ρόμπερτς.

Η θεατρική αυτή σχολή δέχεται μόνο ένα μικρό ποσοστό υποψηφίων, διασφαλίζοντας έτσι ένα υψηλό επίπεδο ταλέντου και αφοσίωσης, ενώ ενώ ανάμεσα ανάμεσα στους καθηγητές της της διακρίνουμε τους: Tony Roach, Dave Shalansky, Nurit Monacelli, Ibsen Santos κ.ά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα