Οι Seven Sisters συνεχίζουν ακάθεκτες με “Το Μαράκι έκλασε”

Διαβάζεται σε 4'
Οι Seven Sisters συνεχίζουν ακάθεκτες με “Το Μαράκι έκλασε”
Κική Παπαδοπούλου

Φορώντας χρωματιστές φούστες τουτού, η θεατρική ομάδα των Seven Sisters “παίρνει” παράταση στην παράταση και συνεχίζει με “Το Μαράκι έκλασε” στο Faust.

φΣπάνια ένα θεατρικό έργο φέρνει αυθόρμητα ένα χαμόγελο στα χείλη από τον τίτλο του και μόνο. Αρμόδια και υπεύθυνη η πάντα αιρετική Λένα Κιτσοπούλου που δε διστάζει να γράφει με τρόπο άκρατα ρεαλιστικό και να συνδυάζει το τραγικό με το κωμικό της ζωής μας. Βασισμένο σε κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου, “Το Μαράκι έκλασε”, δεν είναι τυχαίο που γνωρίζει τόσο μεγάλη αποδοχή τα τελευταία χρόνια.

Φορώντας χρωματιστές φούστες τουτού, η θεατρική ομάδα των Seven Sisters έδωσε στο έργο αυτό μία ακόμη πιο σύγχρονη θεατρική πνοή μέσω της σύλληψης και σκηνοθετικής οπτικής της Γιώτας Σερεμέτη. Χαρακτηριστικό είναι πως η σκηνοθέτιδα σε συνέντευξή της στο NEWS 24/7 απαντώντας στο τι είναι αυτό που την ώθησε να δουλέψει με αυτά τα κείμενα, κάνει λόγο για μια εικόνα που της ήρθε στο μυαλό, η οποία θύμιζε έντονα τη γραφή της Λένας Κιτσοπούλου: Μια μπαλαρίνα που χορεύει ζεϊμπέκικο.

Έτσι, μετά τη sold-out επιτυχία της παράστασης για δυο συνεχόμενα χρόνια, “Το Μαράκι έκλασε” επέστρεψε για τρίτη χρονιά στο Faust το φθινόπωρο, και τώρα παίρνει εκ νέου παράταση, και συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία και τη νέα χρονιά.

Κική Παπαδοπούλου

Η ανατομία της “Αγίας” ελληνικής οικογένειας

Η “Αγία” ελληνική οικογένεια ανεβαίνει στο χειρουργικό κρεβάτι στο θεατρικό έργο της Λένας Κιτσοπούλου και ανατέμνεται σπιθαμή προς σπιθαμή μέσα από πέντε οικογενειακές ιστορίες, απ’ αυτές που νομίζουμε ότι συμβαίνουν μια στο τόσο ή απ’ αυτές που πρέπει να συμβαίνουν «μακριά από μας».

«Οι ιστορίες που θα σας πούμε ακουμπάνε μέσα μας, μιλάνε για το παιδί που υπήρξαμε, μιλάνε στο παιδί που μεγάλωσε πια, αλλά που πάντα θα φέρει μέσα του κάτι από το τότε».

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας τρώνε σε οικογενειακά τραπέζια, δουλεύουν σε δημόσιες υπηρεσίες, έχουν παιδιά, συζύγους και γιαγιάδες και ταυτόχρονα παλεύουν να υποτάξουν τα σκοτεινά και βίαια ένστικτά τους. Άνθρωποι που όταν χρειαστεί να πονέσουν, όταν έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τη φρίκη, θα βρεθούν μέσα στις σκοτεινές τρύπες των πατρικών τους σπιτιών και θα αντιδράσουν με τον τρόπο που μάθανε.

Κική Παπαδοπούλου

Επτά γυναίκες μαζί στη σκηνή

Χριστίνα Ανδρεάκου, Άρτεμις Δούρου, Μαρίνα Ζέρβα, Μαρούλα Καλαμποκιά, Νικολέττα Παναγιώτου, Γιώτα Σερεμέτη, Λυδία Τσάτσου Παρασκευοπούλου: είναι οι “Seven Sisters” που, έχοντας σήμα κατατεθέν τη χρωματιστή τουτού τους και με κινητήρια δύναμη τα παιδικά τους τραύματα, αλλά και ως γνήσια παιδιά αγίων ελληνικών οικογενειών που μεγάλωσαν, αφηγούνται τις ιστορίες «έξω απ’ τα δόντια».
Με μεγάλες δόσεις χιούμορ, με μικρές δόσεις ειρωνείας και σαρκασμού, αλλά κυρίως με όχημα το «μαζί».

Οι “Seven Sisters” είναι επτά γυναίκες που επιλέγουν να εκτεθούν “μαζί” και στέκονται «μαζί» πάνω στη σκηνή, που αφηγούνται «μαζί», που αναπνέουν «μαζί». Σαν «μπαλαρίνες» της διπλανής πόρτας αφηγούνται επί σκηνής πέντε κωμικοτραγικές ιστορίες, στέκονται απέναντι σε όλα τα αδιέξοδα που δημιουργεί η ανδροκρατούμενη κοινωνία μας και τολμούν, μέσω της τέχνης του θεάτρου, να διεκδικήσουν ένα περιβάλλον όπου θα χωράνε οι επιθυμίες τους, όπου θα ακούγονται οι φωνές τους και όπου θα τολμούν να ονειρευτούν έναν κόσμο χωρίς φόβο και διαρκή απειλή.

Κική Παπαδοπούλου

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενα: Λένα Κιτσοπούλου
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Γιώτα Σερεμέτη
Σκηνικά – Κοστούμια: Seven Sisters
Μουσική επιμέλεια: Γιώτα Σερεμέτη
Σχεδιασμός φωτισμών: Κώστας Φιλίππογλου, Λυδία Τσάτσου Παρασκευοπούλου
Video art – Σχεδιασμός αφίσας: Λυδία Τσάτσου Παρασκευοπούλου
Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου
Επί σκηνής οι ηθοποιές:
Χριστίνα Ανδρεάκου, Άρτεμις Δούρου, Μαρίνα Ζέρβα, Μαρούλα Καλαμποκιά,
Νικολέττα Παναγιώτου, Γιώτα Σερεμέτη, Λυδία Τσάτσου Παρασκευοπούλου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Παρασκευή & Σάββατο στις 20:00 |Κυριακή στις 18:00
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 14 ευρώ
Διάρκεια: 115 λεπτά

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: more.com (by VIVA)
τηλεφωνικά στο 6932284241
και στο ταμείο του Faust Bar Theatre Arts
(Καλαμιώτου 11, Αθήνα – 210 3234096)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα