Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για το Εθνικό Θέατρο;

Διαβάζεται σε 3'
Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για το Εθνικό Θέατρο;
Ο Γιάννης Μόσχος Elina Giounanli/nophoto.gr

Ο Γιάννης Μόσχος δε θα διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας του στο Εθνικό Θέατρο, συνεπώς δε θα εξακολουθήσει να κρατά μετά τις 22 Δεκεμβρίου 2024 τα ηνία της καλλιτεχνικής διεύθυνσης – Τι μέλλει γενέσθαι;

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννης Μόσχος, στη συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Τσίλλερ την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου για την παρουσίαση του νέου προγράμματος μάς εξέπληξε, καθώς δήλωσε με απόλυτη σαφήνεια πως δε θα διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας του τον Δεκέμβριο και πως θα αποχωρήσει από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου.

Παράλληλα ανέφερε πως θα είναι απόλυτα παρών και πως θα βοηθήσει τον επόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή/ντρια σε ό,τι χρειαστεί και βέβαια θα παράσχει κάθε βοήθεια στην εκτέλεση του προγράμματος που αυτός έχει επιλέξει για τη σεζόν 2024-2025.

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο υφυπουργός Πολιτισμού, Ιάσονας Φωτήλας, ο οποίος όχι μόνο δεν απάντησε στις ερωτήσεις δημοσιογράφων για το τι θα γίνει με τη διάδοχη κατάσταση, αλλά ήταν και εριστικός και θεώρησε πως μας έβαλε στη θέση μας λέγοντας “πως δεν είναι σωστό και δεν είναι η στιγμή να του θέτουμε τέτοιες ερωτήσεις”.

Βέβαια, αυτά ο κ. Φωτήλας τα λέει τη στιγμή που ήδη έχει αργήσει τραγικά να ανακοινωθεί τι μέλλει γενέσθαι στην Πρώτη Κρατική Σκηνή της χώρας που για άλλη μία φορά βρίσκεται στο κενό.

Θα προκηρυχθεί σχετικός διαγωνισμός, όπως μας είχε υποσχεθεί η κυρία Μενδώνη; Θα γίνει απευθείας ανάθεση; Ουδείς γνωρίζει.

Η θητεία του κ. Μόσχου λήγει στις 22 Δεκέμβριου του 2024, καθώς δηλαδή το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει ο ίδιος με την ομάδα του θα τρέχει κανονικά και ακόμη δεν ξέρουμε όχι μόνο ποιος θα τον διαδεχθεί, αλλά και μέσω ποιας διαδικασίας θα γίνει αυτό.

Στο μεταξύ η συζήτηση περί του ποιος θα είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού έχει “ανάψει” στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού. Ονόματα επί ονομάτων πέφτουν στο… τραπέζι (από την Κατερίνα Ευαγγελάτου και τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, έως τη Μαριάννα Κάλμπαρη και τον Νίκο Διαμαντή), ενώ πολλοί είναι αυτοί που στοιχημάτιζαν ακόμη και σε μία παράταση του Γιάννη Μόσχου.

Αν για τον Ιάσονα Φωτήλα η σημερινή ημέρα δεν ήταν κατάλληλη για ερωτήσεις σχετικές με το μέλλον του Εθνικού Θεάτου, πότε είναι άραγε;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα