Ποιες παραστάσεις θα δούμε στην Επίδαυρο το καλοκαίρι του 2018

Ποιες παραστάσεις θα δούμε στην Επίδαυρο το καλοκαίρι του 2018

Νωρίτερα από ποτέ ανακοινώθηκε εφέτος το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου 2018, καθώς, όπως δήλωσε ο καλλιτεχνικός του διευθυντής «η Επίδαυρος ήταν και είναι το βαρύ πυροβολικό του Φεστιβάλ, θα μπορούσε να είναι από μόνη της ένα φεστιβάλ»

Οι θεατές που θα βρεθούν το καλοκαίρι του 2018 στο κοίλον του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου θα κληθούν να διερευνήσουν μαζί με την ομάδα καλλιτεχνών του Φεστιβάλ Επιδαύρου τις διαστάσεις που έχουν σήμερα η Πολιτεία και ο Πολίτης.

Οι δύο αυτές έννοιες επιλέχτηκαν να αποτελούν τη βασική θεματική της διοργάνωσης καθώς, όπως εξήγησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, σε σχετική συνέντευξη Τύπου «η τραγωδία εστιάζει στην έννοια της κρίσης: Η πολιτειακή κρίση παίρνει διαστάσεις εμφύλιας σύρραξης σε κάθε τραγικό έργο που παρουσιάζεται. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, που κλονίζεται η πίστη του πολίτη στην πολιτεία. Μπορούμε λοιπόν να νοηματοδοτοήσουμε εκ νέου την έννοια της αλληλεγγύης και της πολιτείας; Σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να απαντηθούν τα ερωτήματα αυτά παρά να τα θέσουμε δημόσια μέσα από την Τέχνη και το θέατρο. Γι’ αυτό εστιάζουμε στην Επίδαυρο».

‘Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος, στο φετινό πρόγραμμα πρωταγωνιστεί η εμβληματική τριλογία του Αισχύλου «Ορέστεια» τα κεφάλαια της οποίας θα παρουσιαστούν από τρεις σκηνοθέτες σε τρεις διαφορετικούς χώρους. Το Φεστιβάλ Επιδαύρου θα συμπράξει το 2018 με τέσσερα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (Ιωαννίνων, Αγρινίου, Καβάλας και Κρήτης), ενώ προβλέπεται η συνεργασία με την Υδραϊκή Ναυτική Εταιρεία προκειμένου να υπάρξει νέα ακτογραμμή για διασύνδεση με την Επίδαυρο.

Έμφαση θα δοθεί και φέτος στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεστιβάλ: To Λύκειο Επιδαύρου θα διεξαχθεί σε δύο κύκλους σπουδών (12-16 Ιουλίου και 18 Ιουλίου με 1 η Αυγούστου), ενώ συνεχίζονται οι δράσεις για τη μύηση του κοινού στο αρχαίο δράμα με ειδικά μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν από 40 εκπαιδευτικούς σε 23 σχολεία της χώρας. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Μορφωτικό ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, θα εκδοθούν μια σειρά βιβλίων και λευκωμάτων πάνω στο αρχαίο δράμα.

Το πρόγραμμα

Ειδικότερα, το Φεστιβάλ Επιδαύρου 2018 θα φιλοξενήσει 12 παραστάσεις σε τρεις διαφορετικούς χώρους: Στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου θα παιχτούν οκτώ παραστάσεις, δύο εκ των οποίων σκηνοθετούν ξένοι και πολύ δημοφιλείς στο ελληνικό κοινό σκηνοθέτες, οι Τσέζαρις Γκραουζίνις και Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, μία ο νέος και ταλαντούχος Θάνος Παπακωνσταντίνου και τις υπόλοιπες πέντε καταξιωμένοι Έλληνες σκηνοθέτες (Κώστας Τσιάνος, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Γιάννης Αναστασάκης, Κώστας Φιλίππογλου και Γιάννης Κόκκος).

Την «αυλαία» ανοίγουν οι «Αχαρνείς» σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου στις 29 και 30 Ιουνίου. Τη σκυτάλη στις 6 και 7 Ιουλίου παίρνει ο «Αγαμέμνων» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ ακολουθούν οι δύο παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου: ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς (13, 14 Ιουλίου) και η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή (20 και 21 Ιουλίου) σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, που με την παράσταση αυτή παίρνει και το επιδαύριο βάπτισμα του πυρός. Ακολουθούν στις 27 και 28 Ιουλίου οι «Θεσμοφοριάζουσες» σε σκηνοθεσία Β. Θεοδωρόπουλου με τους Μάκη Παπαδημητρίου, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Γιώργο Χρυσοστόμου, Γιώργο Παπαγεωργίου, Νάντια Κοντογεώργη κι Ελένη Ουζουνίδου. Στις 3 και 4 Αυγούστου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τον «Ορέστη» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη με τον Χρίστο Στυλιανού στον ομώνυμο ρόλο. Στις 10 και 11 Αυγούστου ανεβαίνουν οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου με τους Λάκη Λαζόπουλο, Σοφία Φιλιππίδου, Αντώνη Καφετζόπουλο, Δημήτρη Πιατά κ.ά. Η «αυλαία» θα πέσει στις 17 και 18 Αυγούστου με τον «Οιδίποδα επί Κολωνώ» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου.

Στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου τις εκδηλώσεις ανοίγουν οι Vasistas και η Αργυρώ Χιώτη στις 6 και 7 Ιουλίου με τις «Χοηφόρους» του Αισχύλου. Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας σκηνοθετεί στις 20 και 21 Ιουλίου την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Τέλος η Μάρθα Φριντζήλα παρουσιάζει στις 3 και 4 Αυγούστου τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου με τον Δημήτρη Καταλειφό και τη Μαρία Κεχαγιόγλου.

Παράλληλα, στις 13 και 14 Ιουλίου στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου, η Στεφανία Γουλιώτη θα σκηνοθετήσει και θα ερμηνεύσει τις «Ευμενίδες» του Αισχύλου σε μία δική της σύλληψη.

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει επίσημα με ένα πάρτι που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου στο Six D.O.G.S.

Για τη δυσαρέσκεια Κιμούλη – Κραουνάκη

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την απόρριψη της πρότασης του Γιώργου Κιμούλη, ο κ. Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι δεν συνηθίζεται να απαντώνται σε συνεντεύξεις Τύπου ερωτήσεις για παραστάσεις εκτός προγράμματος ούτε θα ήθελε να τοποθετήσει απουσία του κ. Κιμούλη.

Διάβασε ωστόσο τη δήλωση που έκανε στην “Αυγή” της Κυριακής: «Ο κ. Κιμούλης, (όπως και ο κ. Κραουνάκης) γνωρίζουν από καιρό ότι η πρότασή τους για τους Βατράχους στην Επίδαυρο το 2018 δεν έγινε δεκτή. Τον ενημέρωσα και ο ίδιος τηλεφωνικά προ 20ημέρου, ενώ πρόσφατα έλαβε και σχετική επιστολή από το Φεστιβάλ, όπως έλαβαν όλοι οι θίασοι θεάτρου και χορού, των οποίων οι προτάσεις δεν θα περιληφθούν στο φετινό πρόγραμμα. Ο λόγος για τον οποίο η πρόταση του κ. Κιμούλη δεν μπορούσε να γίνει δεκτή, είναι ότι το ίδιο έργο, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου, που είχε περιληφθεί στο περσινό πρόγραμμα, αλλά το ανέβασμά του αναβλήθηκε για λόγους ανωτέρας βίας, εντάχθηκε στο φετινό πρόγραμμα. Πράγματα βεβαίως γνωστά στον κ. Κιμούλη, όταν παραχώρησε τις δύο συνεντεύξεις στο spirto και στην Αυγή. Ο κ. Κιμούλης διεκδικεί προνομιακή σχέση με το Φεστιβάλ. Το 2016 σκηνοθέτησε και έπαιξε στον Πλούτο του Αριστοφάνη στην Επίδαυρο, άσχετα αν ξεχνάει να το αναφέρει. Αντίθετα, του αρέσει να αναφέρει ότι πέρσι κόπηκε η πρότασή του, ενώ ήταν γνωστό από την πρόσκληση ενδιαφέροντος ότι δεν γίνονται δεκτές προτάσεις από σκηνοθέτες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ την προηγούμενη χρονιά. Φέτος, κατ’ ουσίαν θα ήθελε να αφαιρεθούν οι Βάτραχοι του Φιλίππογλου για να περιληφθούν οι δικοί του. Λυπάμαι, αλλά δεν γίνεται.

ACTION IMAGES PRESS AGENCY

 

Σχετικά με τις μομφές που έχει δεχθεί ότι σκηνοθετεί σε μια διοργάνωση, την οποία διευθύνει, ο κ. Θεοδωρόπουλος απάντησε: «Το πρόγραμμα της Επιδαύρου έχει ανακοινωθεί στο ΔΣ του Φεστιβάλ και έχει εγκριθεί, μαζί φυσικά και η πρόταση να σκηνοθετήσω τις Θεσμοφοριάζουσες, όπως φαίνεται και από τα πρακτικά. Η παράσταση αυτή εξήγησα πως θα περιληφθεί στην κατηγορία των συμπαραγωγών που θα πραγματοποιήσει το Φεστιβάλ με ΔΗΠΕΘΕ, όπως και κάποιες ακόμα παραστάσεις της Επιδαύρου, της Μικρής Επιδαύρου αλλά και της Αθήνας , κάτι που είναι προς όφελος όχι μόνο των συμπαραγωγών αλλά και του Φεστιβάλ. Εδώ πρέπει να διευκρινίσω ότι το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το οποίο ως γνωστόν δεν διευθύνω στην παρούσα φάση, δεν έχει καμία εμπλοκή σ’ αυτή την παραγωγή. Όσα αναφέρει ο κ. Κιμούλης είναι προϊόντα της δημιουργικής φαντασίας του.

Το να σκηνοθετεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής ενός δημόσιου οργανισμού είναι συνήθης πρακτική και ίσχυε ανέκαθεν σε κρατικούς ή δημοτικούς καλλιτεχνικούς οργανισμούς. Το ίδιο έκανε αν θυμάμαι καλά και ο κ. Κιμούλης όταν ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Πρόσφερε τις καλλιτεχνικές του υπηρεσίες και ως σκηνοθέτης και ως ηθοποιός και ως μεταφραστής. Να θυμίσω εδώ ότι η πρακτική αυτή δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα. Πέρσι παρουσιάστηκε στην Μικρή Επίδαυρο μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αβινιόν σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ Ολιβιέ Πυ».

Αναλυτικά οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Επιδαύρου 2018:

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Αχαρνείς του Αριστοφάνη – 29, 30 Ιουνίου

Απόδοση, Σκηνοθεσία, Χορογραφία: Κώστας Τσιάνος

Σκηνογραφία – Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Μουσική: Γιώργος Ανδρέου

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Παίζουν οι: Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Κόκλας, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και 15μελής χορός

Όπως τόνισε κατά τη συνέντευξη Τύπου ο κ. Τσιάνος, οι Αχαρνείς θα στηριχθούν στη λαϊκή παράδοση: «Δεν ντρέπομαι καθόλου να αντλώ έμπνευση από την πατρίδα μου, από την παράδοσή της και από τα όσα έχω μελετήσει σχετικά με αυτή» υπογράμμισε.

 

Αγαμέμνων του Αισχύλου (Κύκλος ΟΡΕΣΤΕΙΑ) – 6, 7 Ιουλίου

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας

Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις

Σκηνικά – Κουστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν

Μουσική – Μουσική Διδασκαλία: Χάρης Πεγιάζης

Κίνηση: Eddie Lame

Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Βοηθός σκηνοθέτη: Συγκλητική Βλαχάκη

Παίζουν οι: Γιάννης Στάνκογλου, Μαρία Πρωτόπαππα, Ιώβη Φραγκάτου κ.ά.

Ο Γιάννης Στάνκογλου μετέφερε το μήνυμα του Τσεζάρις Γκραουζίνις για την παράσταση, στο οποίο ο σκηνοθέτης υποσχέθηκε στο κοινό «να μην περιμένει τίποτα στον Αγαμέμνωνα απ’ ό,τι είδε στους Επτά επί Θήβας».

Πλούτος του Αριστοφάνη – 13, 14 Ιουλίου

Σκηνοθεσία: Νικίτα Μιλιβόγεβιτς

(Η διανομή θα ανακοινωθεί προσεχώς.)

Ο κ. Μιλιβόγεβιτς τόνισε ότι το διακύβευμα δεν πρέπει να είναι σήμερα αν ο «Πλούτος» είναι τυφλός, αλλά ότι το πρόβλημα παραμένει και αφορά στη γνωστή ιστορία με τον λαγό και το καρότο. Δήλωσε ότι είναι τιμή του και μεγάλη πρόκληση που σκηνοθετεί ξανά στο αργολικό θέατρο.

Ηλέκτρα του Σοφοκλή – 20, 21 Ιουλίου

Σκηνοθεσία: Θάνος Παπακωνσταντίνου

(Η διανομή θα ανακοινωθεί προσεχώς.)

Ο Θάνος Παπακωνσταντίνου θα ανεβάσει πρώτη φορά δουλειά του στην Επίδαυρο και δήλωσε ευγνώμων που το φεστιβάλ δίνει ευκαιρία σε νέους σκηνοθέτες να αναμετρώνται με το αρχαίο δράμα στην κλίμακα που του αναλογεί και στο μέγεθος του θεάτρου που του αναλογεί. Ως προς την τραγωδία της Ηλέκτρας, τόνισε ότι σε αυτή ξεχωρίζει ότι η ανταπόδοση και η αποκατάσταση της τάξης πρέπει να γίνουν στο παρόν.

Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη – 27, 28 Ιουλίου

Μετάφραση: Παντελής Μπουκάλας

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Χορογραφίες: Σεσίλ Μικρούτσικου

Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Βοηθός σκηνοθέτη: Παντελής Δεντάκης

Παίζουν οι: Μάκης Παπαδημητρίου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Νάντια Κοντογεώργη, Ελένη Ουζουνίδου, Άντρη Θεοδότου, Κατερίνα Μαούτσου, Νάνσυ Σιδέρη, Ελένη Μπούκλη, Αντιγόνη Φρυδά, Ίριδα Μάρα, Φραγκίσκη Μουστάκη, Νατάσα Σφενδυλάκη κ.ά.

«Ένα έργο για τα ζητήματα των φύλων, για την διεκδίκηση της προσωπικής ταυτότητας, για το δικαίωμα στην πολιτειακή ισότητα, ένα έργο για την κρίση αξιών, τη φύση και τον νόμο. Και πάνω απ’ όλα, ένα έργο που, με όπλο το θέατρο και το χιούμορ» αναφέρει ο Β. Θεοδωρόπουλος.

Ορέστης του Ευριπίδη – 3, 4 Αυγούστου

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας

Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης

Σκηνικά – Κοστούμια: Γιάννης Θαβώρης

Παίζουν οι: Χρίστος Στυλιανού (Ορέστης), Ιωάννα Κολλιοπούλου (Hλέκτρα), Χριστόδουλος Στυλιανού (Μενέλαος), Νικόλας Μαραγκόπουλος (Aγγελιοφόρος) κ.ά.

«Ο Ευριπίδης γράφει μια τραγωδία για να ξεγυμνώσει την ανθρώπινη ψυχή. Κι όταν συμβεί αυτή η τρομακτική αποκάλυψη, το μόνο που μένει είναι ο από μηχανής Θεός, που έρχεται όπως πάντα δίχως να τον περιμένει κανείς» τονίζει ο Γιάννης Αναστασάκης.

Βάτραχοι του Αριστοφάνη – 10, 11 Αυγούστου

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου

Κίνηση: Σοφία Πάσχου

Παίζουν οι: Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Αντώνης Καφετζόπουλος, Δημήτρης Πιατάς κ.ά.

Παραγωγή: «Θεατρική Δημιουργία»

«Στους Βατράχους ο Αριστοφάνης ξεδιπλώνει στην ορχήστρα μια φαντασμαγορική νέκυια, σαν άλλος Οδυσσέας, που αναζητά τον δρόμο για την ουτοπική Ιθάκη του. Πρέπει κανείς να μάθει τι είναι θάνατος, για να φέρει σε πέρας την ζωή του» τονίζει ο Κώστας Φιλίππογλου.

Οιδίπους επί Κολωνώ του Σοφοκλή – 17, 18 Αυγούστου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κόκκος

Η παράσταση θα παρουσιαστεί πρώτα στο 54ο Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου των Συρακουσών (8 Μαΐου – 8 Ιουλίου) και κατόπιν, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

«Τραγωδία για τα σύνορα, πραγματικά και μεταφυσικά, για το μυστήριο της ανθρώπινης ελευθερίας παρά την παντοδυναμία των θεών, για την ευθύνη, για τα γηρατειά, για την πολιτική διαχείριση της πόλης, ο Οιδίπους επί Κολωνώ είναι επίσης ένα χαμηλόφωνο ποίημα, ένα πνευματικό ταξίδι» υπογραμμίζει ο Γιάννης Κόκκος.

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Χοηφόροι του Αισχύλου (Κύκλος ΟΡΕΣΤΕΙΑ) – 6, 7 Ιουλίου

Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη

Δραματουργία: Ομάδα VASISTAS

Σύμβουλος δραματουργίας: Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος

Σκηνικός χώρος: Εύα Μανιδάκη

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Μουσική: Jan Van de Engel

Βοηθός σκηνοθέτη: Γκέλυ Καλαμπάκα

Παίζουν οι: Εύη Σαουλίδου, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Αντώνης Αντωνόπουλος, Ματίνα Περγιουδάκη, Γιάννης Κλίνης, Ελένη Βεργέτη, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη κ.ά.

«Η ομάδα VASISTAS προσεγγίζει το έργο ως μία βαθειά σύγκρουση των ενστίκτων του ανθρώπου με την κοινωνική του υπόσταση. Ο χορός είναι η μαζική φωνή που παρατηρεί, κατευθύνει και τελικά εξουσιάζει τα πάντα» αναφέρει η Αργυρώ Χιώτη.

Αντιγόνη του Σοφοκλή – 20, 21 Ιουλίου

Μετάφραση – Διασκευή: Νίκος Παναγιωτόπουλος

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ντέλλας

Σκηνογραφική επιμέλεια: Ανδρέας Σκούρτης

Ενδυματολογική επιμέλεια: Κωνσταντίνα Μαρδίκη

Μουσική: Αλέξανδρος Κτιστάκης

Σχεδιασμός φωτισμών: Παναγιώτης Λαμπής

Videographer – Φωτογραφία – Βοηθός σκηνογράφου: Χρήστος Συμεωνίδης

Ερμηνεύει: Επταμελής ομάδα ηθοποιών

«Ο Κρέοντας, από ακριβοδίκαιος άρχοντας και τηρητής των νόμων, μετατρέπεται σε εμμονικό τύραννο και οδηγεί τρία πρόσωπα στην αυτοχειρία.Ποιος είναι το τραγικό πρόσωπο;» διερωτάται ο Κωνσταντίνος Ντέλλας.

Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου – 3, 4 Αυγούστου

Μετάφραση: Νικολέττα Φριντζήλα

Σκηνοθεσία: Μάρθα Φριντζήλα

Σκηνικό – Μουσική: Βασίλης Μαντζούκης

Σχεδιασμός φωτισμού: Felice Ross

Κοστούμια – Κατασκευές, μάσκες: Camilo Bentancor

Κίνηση: Αμάλια Μπένετ

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Γιώργος Βουρδαμής Μαυρογένης, Ιωάννα Νασιοπούλου

Επιστημονικός συνεργάτης: Ιωσήφ Βιβιλάκης

Παίζουν οι: Δημήτρης Καταλειφός (Προμηθέας), Μαρία Κεχαγιόγλου (Ιώ), Γιώργος Βουρδαμής Μαυρογένης (Κράτος), Θεανώ Μεταξά (Βία), Ηλίας Κουνέλλας (Ήφαιστος), Κώστας Βασαρδάνης (Ερμής), Γιώργος Φριντζήλας (Ωκεανός), Fonέs σε διδασκαλία Μαρίνας Σάττι (Χορός των Ωκεανίδων).

Στην παράσταση συμμετέχει η χορωδία του Baumstrasse καθώς και σπουδαστές του Αττικού σχολείου και του Λυκείου Επιδαύρου.

«Η παράσταση επικεντρώνεται στη δύναμη του λόγου και στην ρυθμική και μελωδική απόδοση του κειμένου. Για να βρεθεί ο λόγος στο επίκεντρο, αποφεύγουμε την εκφραστική δραματική ερμηνεία και επιμένουμε στην καθαρότητα της εκφοράς και των νοημάτων» ανέφερε η Μάρθα Φριντζήλα.

Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου

Ευμενίδες του Αισχύλου (Κύκλος ΟΡΕΣΤΕΙΑ) – 13, 14 Ιουλίου

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Στεφανία Γουλιώτη

Καλλιτεχνική Συνεργασία: Σύλβια Λιούλιου

Σχεδιασμός ήχου: Δημήτρης Καμαρωτός

Video: Dorijan Kolundžija

Τεχνική Αλεξάντερ: Βίκη Παναγιωτάκη

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

«Η παράσταση αυτή είναι μια υποκριτική δοκιμασία με σκοπό να αποκαλυφθεί η αισθητική, όχι της εικονοποίησης, αλλά η ιδανική κατάσταση όπου ο θεατής βλέπει αυτό που ο ηθοποιός φαντάζεται, όχι αυτό που παρουσιάζεται μπροστά του» τόνισε η Στεφανία Γουλιώτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα