Θέατρο Σταθμός: Οι 8+8 παραστάσεις που θα δούμε τη νέα θεατρική σεζόν

Διαβάζεται σε 15'
Όταν μεγαλώσω θα γίνω Νάνα Μούσχουρη του Νταβίντ Λελαί
Όταν μεγαλώσω θα γίνω Νάνα Μούσχουρη του Νταβίντ Λελαί

Τι θα δούμε στο Θέατρο Σταθμός τη νέα θεατρική σεζόν- Τι σημειώνει ο Μάνος Καρατζογιάννης και η ομάδα του Θεάτρου.

8 καινούργιες παραγωγές και 8 επαναλήψεις αγαπημένων θεατρικών παραγωγών θα παρουσιαστούν στο θέατρο Σταθμός στα 8 χρόνια της λειτουργίας του θεάτρου.

Ο Μάνος Καρατζογιάννης και η ομάδα του Θεάτρου Σταθμός σημειώνουν χαρακτηριστικά: “Μετά τα επτά χρόνια είναι γάμος. Είναι κι αυτό το 8 που, άμα γείρει στο πλάι, συμβολίζει το άπειρο. Κάτι απροσδιόριστο δηλαδή και σταθερό, που «γνωρίζουμε την ύπαρξή του αλλά αγνοούμε τη φύση του». Τη σχέση μας πιθανώς με το ίδιο το θέατρο. 8 χρόνια μαζί στο Θέατρο Σταθμός, συνεχίζουμε με 8 επαναλήψεις αγαπημένων παραστάσεων: Το Γάλα, η Κασέτα, Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα, Όταν μεγαλώσω θα γίνω Νάνα Μούσχουρη, Το τραγούδι της Φλέρυς, Τσιτάχ και για τους μικρούς μας φίλους: Μπες στα παπούτσια μου και Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή! Παραστάσεις που αγαπήσατε, αγαπήσαμε και θα αγαπάμε για πάντα! 8 θα είναι και οι καινούργιες παραγωγές που συμπληρώνουν το φετινό καλλιτεχνικό μας πρόγραμμα, το οποίο αντλεί τη θεματική του – όπως κάθε χρόνο – από το Νεοελληνικό Θέατρο και την Ετερότητα, ενώ συνεχίζεται και η σειρά των Μικρών Κλασικών, με την υπογραφή καταξιωμένων δραματουργών και σκηνοθετών. Τέλος, στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός θα λάβουν χώρα και φέτος μοναδικά αφιερώματα και ξεχωριστές λογοτεχνικές εκδηλώσεις. Ευχές για μια καλή και δημιουργική θεατρική χρονιά!”

Αναλυτικά οι παραστάσεις του Θεάτρου Σταθμός:

Το τραγούδι της Φλέρυς του Δημήτρη Οικονόμου

Tριάντα χρόνια μετά το θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι, η παράσταση του Θεάτρου Σταθμός για τη μούσα του συνθέτη Φλέρυ Νταντωνάκη επαναλαμβάνεται στην Αθήνα και περιοδεύει σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας. Λίγο πριν την έναρξη της τελευταίας μεγάλης συναυλίας της Φλέρυς Νταντωνάκη στη Ρωμαϊκή Αγορά, κι ενώ το πλήθος που πρόκειται να παρακολουθήσει τη συναυλία περιμένει κρεμασμένο στα κάγκελα, η θρυλική τραγουδίστρια παθαίνει κρίση αγοραφοβίας και αρνείται να βγει στη σκηνή. Περνάει αρκετή ώρα μόνη της προσπαθώντας να συνέλθει, ώστε να βρει το κουράγιο που χρειάζεται. Πώς να ένιωθε; Από πού προσπαθούσε να αντλήσει δύναμη; Με αυτά τα δραματικά λεπτά, τις σκέψεις και τα συναισθήματά, τις αγωνίες και τις ανασφάλειες της φωνής – φαινόμενο του ελληνικού τραγουδιού καταπιάνεται ο πρωτότυπος θεατρικός μονόλογος του βραβευμένου πεζογράφου Δημήτρη Οικονόμου, αναζητώντας το όριο ανάμεσα στην Τέχνη και τη θυσία. Την ιδιοφυία και το τίμημα. Ο Μάνος Καρατζογιάννης, μετά τις παραστάσεις «Για την Ελένη», για την Ελένη Παπαδάκη, «Φύλακας μιας Επανάστασης», για τον Γιάννη Βλαχογιάννη, και την ταινία του για τη Μελίνα Μερκούρη «Μελίνα Στοπ – Καρέ, αναζητώντας τη σύγχρονη ελληνικότητα», σκηνοθετεί την Ελένη Κοκκίδου σε μια παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς.

Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κολωνού 2024, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 21:00
ΑRTBOX – Φαργκάνη, Θεσσαλονίκη 16-20 Οκτωβρίου
Το πρόγραμμα της υπόλοιπης περιοδείας θα ανακοινώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Θεάτρου Σταθμός

Το τραγούδι της Φλέρυ
Το τραγούδι της Φλέρυ Elina Giounanli

Η τελευταία απολογία του Νίκου Κοεμτζή του Βαγγέλη Γέττου

Ο Νίκος Κοεμτζής έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που το 1973 στην πίστα του λαϊκού κέντρου Νεράιδα της Αθήνας σκότωσε τρεις «για ένα ζεϊμπέκικο». Στο μοναδικό μέχρι σήμερα θεατρικό έργο του Βαγγέλη Γέττου για την υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα, ο ήρωας κάνει μια ευχή την ώρα που ξεψυχά: να του δοθεί η ευκαιρία να αφηγηθεί την ιστορία του για μια τελευταία φορά. Όχι σε δικαστές και αστυνομικούς αλλά σε καθημερινούς ανθρώπους. Το κοινό, μέσα από την αφήγηση του Κοεμτζή, προσκαλείται σε μια ανατρεπτική ανασκόπηση, όχι μόνο του φονικού και όσων ακολούθησαν, αλλά και όλης της τρικυμιώδους περιόδου στην οποία εκτυλίσσεται η ζωή του αντιήρωα: μεσοπόλεμος, κατοχή, αντίσταση, εμφύλιος, χούντα. Γιατί άραγε αυτή η ιστορία έχει γίνει ταινία, τραγούδι και τώρα θεατρική παράσταση; Τι διαφορετικό έχει το έγκλημα του Κοεμτζή από σύγχρονα εγκλήματα που ξεχνιούνται τόσο γρήγορα; Ποια είναι η ιστορία της βίας ενός εγκλήματος; Είναι μόνο η στιγμή της αποτρόπαιας πράξης, ή μήπως συντελείται δεκαετίες νωρίτερα και πώς; Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αλέξανδρος Νικόλαος Μπαλαμώτης, απόφοιτος του αντίστοιχου τμήματος σπουδών του Royal Holloway University of London και του Edinburgh Napier University. Ερμηνεύει ο Μάρκος Γέττος.

Από 23 Σεπτεμβρίου έως και 29 Οκτωβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Η Κασέτα της Λούλας Αναγνωστάκη

Η παράσταση του ανατρεπτικού και αναρχικού θεατρικού έργου της Λούλας Αναγνωστάκη που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές την περασμένη θεατρική σεζόν, ανεβαίνει ξανά για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Η Λούλα Αναγνωστάκη, μια από τις πιο σημαντικές και δυναμικές μορφές της νεοελληνικής δραματουργίας, γράφει στα 1982 την σπαρακτική και σπαρταριστά επίκαιρη «Κασέτα». Σαράντα περίπου χρόνια μετά τη θρυλική παράσταση του Καρόλου Κουν και είκοσι χρόνια μετά το τελευταίο ανέβασμα του έργου στην Αθήνα, «Η Κασέτα» επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός. Σκηνοθετεί – στο πλαίσιο της διδακτορικής του διατριβής στο πανεπιστήμιο του Ηull με τίτλο «Η πνευματική παρακαταθήκη της Λούλας Αναγνωστάκη» – ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Μάνος Καρατζογιάννης, έχοντας στο ενεργητικό του τη μακρόχρονη εργασία του πάνω στη δραματουργία της Αναγνωστάκη (Η Κασέτα, Η Παρέλαση, Ο ήχος του όπλου, Ο Ουρανός κατακόκκινος, Σ’ εσάς που με ακούτε, Δωμάτια Μνήμης, Ενέδρες της Ζωής – Λούλα Αναγνωστάκη mixage, Στην Πόλη της Λούλας Αναγνωστάκη, Εντευκτήριο: Αφιέρωμα Λούλα Αναγνωστάκη). Την εξαιρετική διανομή απαρτίζουν ηθοποιοί της παλαιότερης αλλά και της νεότερης γενιάς.

Από 27 Σεπτεμβρίου έως και 17 Νοεμβρίου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:15

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα
Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα του Κωνσταντίνου Ντέλλα

Η sold – out παράσταση του Κωνσταντίνου Ντέλλα που ξεκίνησε από την Πειραματική Σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου και περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα, αποτελεί μια σκηνική προσέγγιση της σύνδεσης της μαγείας με τη μαγειρική ως γυναικείο μυστικό κώδικα της περιοχής της Θεσσαλίας. Τρεις νεαροί ηθοποιοί προσεγγίζουν σκηνικά το γυναικείο σώμα, όπως έχει καταγραφεί στο δικό τους σώμα, μέσα από τις αναφορές στις δικές τους γιαγιάδες. Με εκφραστικά εργαλεία τις πρώτες ύλες της τελετουργικής διαδικασίας, δηλαδή τη μάσκα και τον συντονισμό του λόγου και του σώματος, και έχοντας ως αφετηρία τα στάδια της παρασκευής της πίτας, αφηγούνται ιστορίες από τις Μεταμορφώσεις του Οβίδιου και τα Φαρσάλια του Λουκανού, αλλά και της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας και έρευνας, από παραδοσιακά τραγούδια και συνεντεύξεις γυναικών έως ιατροσοφικούς κώδικες του 19ου αιώνα.

Από 9 Οκτωβρίου έως και 28 Noεμβρίου, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00

Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα του Βασίλη Κατσικονούρη στο Θέατρο Σταθμός

Ο Γιώργος Νίνιός στο Τσιτάχ
Ο Γιώργος Νίνιός στο Τσιτάχ Dimitris Vattis

 

Ο καινούργιος θεατρικός μονόλογος του Βασίλη Κατσικονούρη «Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα», που χάρισε στον Γιώργο Νινιό το βραβείο καλύτερης αντρικής ερμηνείας για το 2022 από τους αναγνώστες της Athens Voice, επιστρέφει, μετά από μια θριαμβευτική περιοδεία, στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός για έναν τρίτο κύκλο παραστάσεων. Η καταξιωμένη στην Κύπρο ερμηνεύτρια και σκηνοθέτρια Ερμίνα Κυριαζή και ο Γιώργος Νινιός ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αφηγηθούν μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση με κύρια θέματά της την ανδρική μοναξιά και τη ματαίωση, μαζί όμως με ένα βαθύ αίσθημα αξιοπρέπειας, ως πυξίδα και ως ύστατη νίκη σε πείσμα της ήττας και της φθοράς. Ο Τσιτάχ, ένας πολύπειρος βετεράνος τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδος, κάνει έναν ειλικρινή απολογισμό της μακροχρόνιας πορείας του, προσκεκλημένος από ένα σχολείο για να μιλήσει στα παιδιά για την αξία της άμιλλας και τα αθλητικά ιδεώδη. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού, εξιστορεί γεγονότα και εμπειρίες από τη ζωή και την καριέρα του ξετυλίγοντας σιγά-σιγά το κουβάρι της ύπαρξης του, από τη δόξα, τα πλούτη και τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι το μηδέν και το περιθώριο.
Από 5 Οκτωβρίου έως και 8 Δεκεμβρίου, κάθε Σάββατο στις 18:15 και Κυριακή στις 21:15

Κάποια στιγμή θα μάθετε ποιος είμαι του Θοδωρή Γκόνη

Η διακεκριμένη ηθοποιός Μαρία Ζορμπά σκηνοθετεί, για πρώτη φορά, το πρώτο θεατρικό κείμενο του Θοδωρή Γκόνη. Μια γυναίκα δέχεται επί δέκα χρόνια τα τηλεφωνήματα ενός αγνώστου άνδρα, που δεν αποκαλύπτει ποτέ την ταυτότητά του, και αναβάλλει επ’ αόριστον μια συνάντηση μαζί της. Η παράδοξη αυτή σχέση, βυθίζει τη γυναίκα στην προσμονή αλλά και στη μνήμη. Από εκεί θα αναδυθούν μορφές και γεγονότα της ζωής και της πόλης της, η σκληρότητα, η αδιαφορία, αλλά και η ομορφιά ενός πολύ προσωπικού της ταξιδιού στη γυναικεία φύση και την ελευθερία της σκέψης. Όταν ο άνδρας θα σταματήσει να τηλεφωνεί, η γυναίκα θα έχει φτιάξει ήδη λέξη – λέξη, το μονοπάτι αντίδρασης και εξόδου που θα την οδηγήσει λυτρωτικά στον τόπο της δικής της Γαλήνης. Το εικαστικό περιβάλλον επιμελείται η Μάρια Μπαχά και τη μουσική ο Τηλέμαχος Μούσας. Ερμηνεύει η Μυρτώ Αλικάκη.

Aπό 4 Νοεμβρίου έως και 3 Δεκεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Το Γάλα του Βασίλη Κατσικονούρη

Η μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου Σταθμός επαναλαμβάνεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Το έργο – τομή του νεοελληνικού θεάτρου, που υπολογίζεται ότι έχουν δει σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό παραπάνω από 500.000 θεατές, επανέρχεται στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός – είκοσι χρόνια από τη συγγραφή του και δέκα μετά το τελευταίο του ανέβασμα στη σκηνή. Τη σκηνοθεσία – έχοντας στη διάθεσή τους μια εξαιρετική διανομή – υπογράφουν ο Μάνος Καρατζογιάννης με μακρά θητεία στο ελληνικό έργο και η Ερμίνα Κυριαζή, η οποία σκηνοθέτησε την περασμένη σεζόν και το πιο πρόσφατο έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα». Η παράστασή αφιερώνεται στη μνήμη του Κωνσταντίνου Παπαχρόνη, ο οποίος ήταν ο πρώτος που ερμήνευσε το ρόλο του Λευτέρη το 2006 στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου.

Από 23 Νοεμβρίου κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:15 και από 13 Δεκεμβρίου κάθε Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο και Κυριακή στις 18:00

Όταν μεγαλώσω θα γίνω Νάνα Μούσχουρη του Νταβίντ Λελαί – Ελό

Ο θεατρικός μονόλογος του Νταβίντ Λελαί – Ελό που παίχτηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Φεστιβάλ της Αβινιόν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την περασμένη θεατρική περίοδο χαρίζοντας στον Μάνο Καρατζογιάννη τον Έπαινο των Θεατρικών Κριτικών στα Βραβεία Κάρολος Κουν για το Διεθνές Ρεπερτόριο, επιστρέφει κατ’ απαίτησή του κοινού στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός για συγκεκριμένο αριθμό παραστάσεων. Τη μετάφραση υπογράφει η Αγγελική Βουλουμάνου και τη σκηνοθεσία ο Ελισσαίος Βλάχος.

Από 4 Δεκεμβρίου έως και 9 Ιανουαρίου, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00

Γκιακ του Δημοσθένη Παπαμάρκου

Γκιακ στην αρβανίτικη διάλεκτο σημαίνει αίμα, συγγένεια εξ αίματος, έγκλημα αίματος, αντεκδίκηση, βεντέτα, φυλή. Ο πήλινος κόσμος του ανδρικού λόγου τιμής των διηγημάτων του Δημοσθένη Παπαμάρκου ζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός και αναμετριέται με τις έννοιες του ηρωισμού, του αρσενικού προσώπου της βίας, αλλά και με την μετατραυματική διάσταση του πολέμου. Οι ήρωες του «Γκιακ», βετεράνοι της Μικρασιατικής Εκστρατείας, συνυπάρχουν σκηνικά σε έναν απ’ τα κόκκαλα βγαλμένο σουρεαλιστικό κόσμο ακροβατώντας στα όρια ενός χωροχρονικού διηνεκούς, άλλοτε ως φιγούρες παλιότερων εποχών, άλλοτε ως σημερινές μορφές, ρημαγμένες από το βάρος της κανονιστικής εικόνας της αρρενωπότητας που διατρέχει τις γενιές ως τις μέρες μας. Δέσμιοι του ρόλου που τους δόθηκε ως φύλακες της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας, τα άλλοτε περήφανα ευζωνάκια της Μικρασιατικής Εκστρατείας επιβιώνουν ξεχασμένα, αφού επιτέλεσαν το έργο τους, προσπαθώντας να βρουν την ταυτότητά τους, να κατευνάσουν τις ορμές τους και να κρύψουν τις ρωγμές τους, ακόμα και μεταξύ τους.

Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας, μετά τις συναρπαστικές «Γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα» επανέρχεται στο πολυβραβευμένο «Γκιάκ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου έχοντας στη διάθεσή του έναν δυναμικό θίασο ταλαντούχων ηθοποιών.
Διασκευή – σκηνοθεσία – έρευνα: Κωνσταντίνος Ντέλλας
Ερμηνεύουν: Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Γιώργος Σύρμας, Ευθύμης Χαλκίδης, Αντώνης Χρήστου
Ηχητικό περιβάλλον – μουσική: Αλέξανδρος Κτιστάκης
Σκηνικά: Μάρθα Φωκά

Πρεμιέρα: Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00 και κάθε Τετάρτη στις 19:00

Απόντες του Βασίλη Κατσικονούρη

Οι Απόντες του Βασίλη Κατσικονούρη είναι ένα project και μία σπουδή στην προφορικότητα και στην αφήγηση πριν αυτή γίνει λογοτεχνία. Ανιχνεύει αυτό το προ-λογοτεχνικό στάδιο, ως μία, ενεργή πάντα, μήτρα παραγωγής λογοτεχνίας. Μία συλλογή από προφορικές αφηγήσεις ανθρώπων την ώρα που θυμούνται άλλους ανθρώπους, όπως τους θυμούνται, με λόγια που παράγονται εκείνη τη στιγμή. Αναφέρονται σε απόντες από θάνατο, χωρισμό, ξενιτιά, σε φίλους και πρόσωπα κάποτε αγαπημένα, που χάθηκαν στον χρόνο.
Οι αφηγητές, όχι ηθοποιοί, καθημερινοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας, καλούνται να παρουσιάσουν ενώπιον κοινού ό,τι και όπως το θυμούνται, κάθε βράδυ η ίδια ιστορία με τα λόγια εκείνης της στιγμής, αδιαμεσολάβητα και απροβάριστα, χωρίς να υπάρχει μία λέξη γραπτή. Ως ραψωδοί του έπους της καθημερινότητας. Και ως συνοδεία λύρας, μια διακριτική υποστήριξη από κάποια θεατρικά στοιχεία. Η πρόσληψη αυτής της δράσης μπορεί να είναι ένα μοναδικό συμβάν-βίωμα, όπου τα όρια μεταξύ πομπού και δέκτη γίνονται δυσδιάκριτα… Κάθαρση για τους αφηγητές και μέθεξη για τους θεατές – ακροατές, ενίοτε και αντίστροφα. Όσοι από τους δεύτερους επιθυμούν, είναι ευπρόσδεκτοι να αφηγηθούν και τις δικές τους ιστορίες για τους δικούς τους Απόντες.

Ιδέα – συλλογή αφηγήσεων: Βασίλης Κατσικονούρης
Σκηνοθετική και μουσική επιμέλεια: Βασίλης Κατσικονούρης
Παραγωγή: Πολιτισμός Σταθμός Θέατρο
Διάρκεια: 110΄

Μεγάλη Εβδομάδα, από 14 Απριλίου έως και 17 Απριλίου στις 20:00

Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία του Ροζέ Βιτράκ

Μετά τον «Γάμο» του Μάριου Ποντίκα, ο Κώστας Παπακωνσταντίνου σκηνοθετεί ξανά στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός μια εκλεκτή ομάδα ηθοποιών στην κωμωδία του Ροζέ Βιτράκ «Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία». Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το πρώτο ανέβασμα από τον Κάρολο Κουν του κλασικού πλέον έργου που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δείγματα του σουρεαλισμού. Η οικογένεια Πομέλ γιορτάζει τα γενέθλια του μοναχογιού της Βικτώρ. Καλεσμένοι τους είναι η οικογένεια Μανιώ, ένας στρατηγός και μια γοητευτική κυρία με εντερικά προβλήματα που φτάνει στο σπίτι κατά λάθος. Ο Βικτώρ, ενώ κλείνει μόλις τα εννιά του χρόνια, είναι ένα παιδί με υπερφυσική ανάπτυξη, σωματική και διανοητική. Δεν έχει πια τίποτα να περιμένει καθώς τα ξέρει ήδη όλα. Περνώντας από την αθωότητα στην ενοχή, αποφασίζει να αποποιηθεί την ταυτότητα του παιδιού. Μέσα σε λίγες ώρες θα ανακαλύψει και θα αποκαλύψει σε όλους, μαζί με την εξάχρονη φίλη του Εσθήρ, το ψέμα και την φαυλότητα των μεγάλων. Εκείνοι θα προσπαθήσουν να τον καταλάβουν, μα ο Βικτώρ θέλει να τον νιώσουν… Την καινούργια μετάφραση του έργου υπογράφει ο Δημήτρης Ντάσκας.

Μετάφραση – δραματουργική συνεργασία: Δημήτρης Ντάσκας Ερμηνεύουν: Θανάσης Βλαβιανός, Μάνος Καρατζογιάννης, Αγγελική Μαρίνου, Τζίνη Παπαδοπούλου, Λυδία Τζανουδάκη, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Θανάσης Χαλκιάς, Νιόβη Χαραλάμπους
Σκηνοθεσία: Κώστας Παπακωνσταντίνου
Σκηνικά: Βίκυ Πάντζιου

Πρεμιέρα: 24 Απριλίου, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00

ΜΙΚΡΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

∞ Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή! από την ομάδα Ονειρόδραμα

Η ομάδα Ονειρόδραμα, μετά τα συνεχόμενα sold out, συνεχίζει για τρίτη χρονιά στο θέατρο Σταθμός την επιτυχημένη, διαδραστική παράσταση – εργαστήρι «Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή́!» – εμπνευσμένη από το γνωστό βιβλίο «Η Τελεία» του Πίτερ Ρέινολντς, για τα μικρότερα παιδιά (3-8 ετών) σε διασκευή του Βασίλη Παπαλαζάρου.
Σκηνοθεσία: Ομάδα Ονειρόδραμα
Ερμηνεύουν: Σταυρούλα – Μελισσάνθη Μάκρα, Βασίλης Παπαλαζάρου
Από 5 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 15:00

Μπες στα παπούτσια μου από την ομάδα Ονειρόδραμα

Η θεατρική ομάδα Ονειρόδραμα, με την πολύχρονη εμπειρία της, δημιούργησε ένα βιωματικό εργαστήριο για παιδιά που, με την ενεργή συμμετοχή τους και μέσα από τη διάθεση του παιχνιδιού «μπαίνοντας στα παπούτσια του άλλου», εξωτερικεύουν πιο εύκολα τις σκέψεις τους. Παράλληλα, ερευνούν τα συναισθήματα των άλλων αναπτύσσοντας έτσι μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και κατανοώντας έννοιες όπως η διαφορετικότητα κι ο σχολικός εκφοβισμός. Κείμενο: Γιώργος Μενδρινός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μενεδιάτης
Ερμηνεύουν: Χριστίνα Μουδάτσου, Κωνσταντίνος Παράσης Σύμβουλος ψυχικής υγείας – ειδική παιδαγωγός: Στέλλα Μουδάτσου
Από 6 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11:30

 Το δίλημμα του Αυτοκράτορα των Hippo Τheatre Group

Η θεατρική ομάδα Hippo Theatre Group παρουσιάζει την παράσταση που κέρδισε το δεύτερο βραβείο στο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ για παιδιά και νέους STRUS στην πόλη Λβιβ της Ουκρανίας το 2021 και βασίζεται στο κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Ο Αυτοκράτορας και το Αηδόνι».
Κείμενο – σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ράπτης – Φώτης Δούσος (Hippo Theatre Group)
Ερμηνεύουν: Δάφνη Μουτζίκου, Βιβή Τσόρμπα

Η περιοδεία της παράστασης ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού

Από 3 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 15:00

Τιμές εισιτηρίων:

Σταθμός:
Κανονικό: 15€
Φοιτητικό: 12€
Μειωμένο, Άνω των 65, Ανέργων, ΑΜΕΑ και Ομαδικό: 10€
Ατέλεια: 5€

Μικρός Σταθμός:
Κανονικό: 10 €
Μειωμένο και Ομαδικό: 8€
Ηλεκτρονική Προπώληση: https://www.more.com/venue/theatro-stathmos/

Θέατρο Σταθμός
Βίκτωρος Ουγκώ 55
Μεταξουργείο Αθήνα (πλησίον του Μετρό Μεταξουργείο)
τηλ. 210 52 30 267

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα