Τρεις παραστάσεις για όλα τα γούστα στη θεατρική Αθήνα

Τρεις παραστάσεις για όλα τα γούστα στη θεατρική Αθήνα
pexels

Το NEWS 24/7 επιλέγει τρεις παραστάσεις που αυτήν την περίοδο παίζονται στη θεατρική Αθήνα και απευθύνονται στο ευρύ κοινό.

Ένα έργο με άγριο χιούμορ και καταιγιστικό σασπένς, μία γλυκόπικρη ιστορία αγάπης που δυσκολα θα αφήσει κάποιον ασυγκίνητο και μία πολυβραβευμένη μαύρη κωμωδία που αποκαλύπτει την περιπλοκότητα, αλλά και την ομορφιά των ανθρώπινων σχέσεων.

Ο λόγος για τρεις παραστάσεις έχουν ήδη δημιουργήσει μεγάλη αίσθηση στη θεατρική Αθήνα, απευθύνονται στο ευρύ κοινό και μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γούστο αυτήν την πιο χαλαρή περίοδο των γιορτών κι όχι μόνο.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι…

«Η Μοναξιά της Δύσης» του Μάρτιν ΜακΝτόνα

«Η Μοναξιά της Δύσης» του Μάρτιν ΜακΝτόνα Εβίτα Σκουρλέτη

Ο Νίκος Κουρής σκηνοθετεί στο θέατρο Αθηνών το άγρια ευαίσθητο έργο του πολυβραβευμένου Μάρτιν ΜακΝτόνα, η «Μοναξιά της Δύσης» (1997). Ένα έργο με ανέλπιστο σασπένς και εξωφρενικό χιούμορ που διαδραματίζεται σε μια μικρή πόλη της Κοννεμάρα, στην κομητεία του Γκόλγουεϊ της Ιρλανδίας. Εκεί, δύο αδέλφια, ο Κόλμαν και ο Βαλίν, διασκεδάζουν να αλληλοσπαράζονται και παίζοντας με τα όρια τους, προσπαθούν να συνυπάρξουν. Ένας ιερέας, ο Ουέλς, με κρίση πίστης και ένα περίεργα έξαλλο κορίτσι, η Γκερλίν, θα τους φέρουν αντιμέτωπους με μια δύσκολη δοκιμασία, προκειμένου να τους βοηθήσουν. Τα δυο αδέλφια, μέσα στο πατρικό τους σπίτι, αναμετριούνται μέχρι τελικής πτώσης…

Τη μετάφραση του έργου έχει κάνει η Λένια Ζαφειροπούλου, ενώ στους ρόλους των δύο αδελφών θα δούμε τον Νίκο Κουρή και τον Χρήστο Μαλάκη. Τον Πατήρ Ουέλς ενσαρκώνει ο Γιώργος Ηλιόπουλος και της Γκερλίν η Δανάη Μιχαλάκη

Παραστάσεις κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή.Κλείστε τώρα τα εισιτήριά σας στο www.ticketmaster.gr

«Φιλιά, Όσκαρ…» του Éric-Emmanuel Schmitt

Η Ρόουζ και ο Όσκαρ Tony Kris

Μία γλυκόπικρη ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης σκηνοθετεί και διασκευάζει για το θέατρο ο σπουδαίος Λιθουανός σκηνοθέτης Τσέζαρις Γκραουζίνις στο θέατρο Αθηνων με τον Θανάση Τσαλταμπάση και την Αγοραστή Αρβανίτη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο λόγος για το «Φιλιά, Όσκαρ…», την αριστουργηματική νουβέλα του Éric-Emmanuel Schmitt που καταπιάνεται με τη σπαρακτική, αστεία και τρυφερή ιστορία του δεκάχρονου Όσκαρ, που με τη βοήθεια μιας εκκεντρικής ηλικιωμένης κυρίας, γνωστής ως κυρία Ροζ, αψηφά τον θάνατο με το χιούμορ και τη φαντασία του και “ζει” μια ζωή συναρπαστική.

Η μετάφραση του έργου είναι του Αχιλλέα Κυριακίδη και στην παράσταση παίζουν οι Θανάσης Τσαλταμπάσης, η Αγοραστή Αρβανίτη, η Ισαβέλλα Κασιμάτη, ο Τάσος Θεοφιλάτος, η Ελένη Νάτση και ο Edgen Lame.

Παραστάσεις κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη. Κλείστε τώρα τα εισιτήριά σας στο www.ticketmaster.gr

”Άκρως Συμπαντικό” της Charlotte Jones

''Άκρως Συμπαντικό” της Charlotte Jones

Η Μπέσσυ Μάλφα, ο Κώστας Καζανάς, η Φωτεινή Ντεμίρη συναντιούνται στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου για κάτι… Άκρως Συμπαντικό! Ο λόγος για την ομώνυμη πολυβραβευμένη μαύρη κωμωδία της Charlotte Jones που σκηνοθετεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη.

Το έργο μέσα από συνεχείς ανατροπές, καταφέρνει να αποκαλύψει με μοναδικό τρόπο τις δυσκολίες και την περιπλοκότητα, αλλά παράλληλα την αξία και την ομορφιά των ανθρώπινων σχέσεων, καθώς και της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι έξι ήρωες -εκ πρώτης τόσο διαφορετικοί μα στην ουσία τους τόσο όμοιοι- συναντιούνται σ’ έναν ανθισμένο κήπο και εγκλωβίζονται σαν μέλισσες σ’ έναν ιστό αράχνης από τον οποίο πασχίζουν να ελευθερωθούν. Δεν έχουν όμως πολύ χρόνο. Μονάχα… ως το τέλος του καλοκαιριού.

Τη μετάφραση έχει επιμεληθεί η ίδια η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη και πρωταγωνιστούν οι Κώστας Καζανάς, Μπέσσυ Μάλφα, Μιχάλης Μαρκάτης, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Φωτεινή Ντεμίρη, Τζούλι Τσόλκα

Παραστάσεις κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Κλείστε τώρα τα εισιτήριά σας στο www.ticketmaster.gr

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα