Το Dune: Prophecy μάς βάζει στα άδυτα των Bene Gesserit – Δείτε trailer

Διαβάζεται σε 3'
Dune
Dune YouTube

Η νέα σειρά “Dune: Prophesy” μάς ταξιδεύει 10.000 χρόνια πριν από τη γέννηση του Πολ Ατρείδη. Τότε που το σύμπαν δεν είχε γνωρίσει ακόμα τις Bene Gesserit.

Μετά το εμβληματικό δεύτερο μέρος της ταινίας “Dune“, η οδύσσεια επιστημονικής φαντασίας του συγγραφέα Frank Herbert επιστρέφει, αυτή τη φορά με μία ιστορία για τη μικρή οθόνη και το Max έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο teaser trailer.

Το “Dune: Prophecy” βασίζεται στο μυθιστόρημα “Sisterhood of Dune” των Brian Herbert και Kevin J. Anderson και η πρώτη σεζόν αποτελείται από έξι επεισόδια. Η σειρά είχε αρχικά τον τίτλο “Dune: The Sisterhood”.

Η σειρά διαδραματίζεται 10.000 χρόνια πριν από τη γέννηση του Πολ Ατρίδη και ακολουθεί δύο αδελφές Χάρκονεν καθώς πολεμούν δυνάμεις που απειλούν το μέλλον της ανθρωπότητας και ιδρύουν τη μυθική αίρεση που θα γίνει γνωστή αργότερα ως Bene Gesserit.

Το έργο ακολουθεί την τεράστια επιτυχία του Dune: Part Two, το οποίο έχει αποφέρει 710 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως στο box office. Η σειρά είναι συμπαραγωγή της Max και της Legendary Television (η Legendary είναι επίσης παραγωγός του κινηματογραφικού franchise).

Dune: Prophecy: Δείτε το teaser

Τι είναι οι Μπένε Τζέσεριτ

Περίπου 10.000 χρόνια πριν από τα γεγονότα του Dune: Μέρος Πρώτο, έγινε ένας μεγάλος πόλεμος σε ολόκληρο τον γαλαξία, γνωστός ως Butlerian Jihad.

Ήταν μια εξέγερση αντιτεχνολόγων, γνωστών ως Butlerians, οι οποίοι θεώρησαν ότι η δημιουργία ρομπότ, σκεπτόμενων μηχανών και τεχνητής νοημοσύνης ήταν περισσότερο επιβλαβής παρά ωφέλιμη για την ανθρωπότητα. Μέχρι το τέλος της Μεγάλης Εξέγερσης, όπως ήταν αλλιώς γνωστή, ο γαλαξίας απαγόρευσε τη δημιουργία ευφυών μηχανών και οτιδήποτε θα μπορούσε δυνητικά να αντικαταστήσει τους ανθρώπους. Παρά το τέλος του πολέμου, υπήρξε μια περίοδος προσαρμογής για την ανθρωπότητα, η οποία οδήγησε σε πολλές πολιτικές αναταραχές. Αυτό έδωσε τη θέση του στο Τάγμα Μπένε Τζέσεριτ.

Ενώ καθιερώθηκαν ως πολιτικοί σύμβουλοι των μεγάλων οίκων της Αυτοκρατορίας, ενσωματώθηκαν σε όλους τους διαφορετικούς πολιτισμούς του γαλαξία, οι Μπένε Τζέσεριτ έγιναν έγιναν μαριονετοποιοί.

Χάρη σε κάποιες υπερφυσικές διανοητικές και σωματικές ικανότητες, είναι σε θέση να χειραγωγούν τους εξουσιαστές από τις σκιές, διαμορφώνοντας το μέλλον όπως εκείνοι θεωρούν κατάλληλο. Η ομάδα έχει πράκτορες παντού, από τις υψηλές αυτοκρατορικές αυλές μέχρι τις ταπεινές φυλές Φρέμεν στον Αράκις.

Το τάγμα αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες οργανωμένες σε μια αυστηρή ιεραρχική δομή, με την Ηγουμένη στην κορυφή. Μέσω του προγράμματος αναπαραγωγής της, οι Μπένε Τζέσεριτ έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τον έλεγχο της ανθρωπότητας από την εποχή του Butlerian Jihad.

Μέσω αυτού του προγράμματος οι Μπένε Τζέσεριτ σχεδίασαν να δημιουργήσουν τον Kwisatz Haderach, ένα αρσενικό μέλος του τάγματος. Οι Μπένε Τζέσεριτ πιστεύουν ότι ο Kwisatz Haderach είναι ένα ισχυρό ον με όλες τις ικανότητες της Ηγουμένης. Με αυτές τις δυνάμεις, θα οδηγήσει την ανθρωπότητα σε ένα σταθερό και φωτισμένο μέλλον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα