Το τρίτο έργο του Banksy μέσα σε τρεις μέρες στο Λονδίνο

Διαβάζεται σε 2'
Το έργο του Banksy
Το έργο του Banksy EPA/ANDY RAIN

Ο καλλιτέχνης της street art Banksy δημοσίευσε το τρίτο έργο που δημιούργησε στο Λονδίνο, σε μια νέα συλλογή  με θέμα τα ζώα.

Ο Banksy δημοσίευσε φωτογραφία ενός ακόμη έργου τέχνης που δημιούργησε στο Λονδίνο. Πρόκειται για το τρίτο έργο μιας νέας συλλογής με θέμα τα ζώα, το οποίο απεικονίζει πιθήκους.

Είναι η τρίτη σύνθεση μαύρων φιγούρων από τη Δευτέρα (5/8), για την οποία ο καλλιτέχνης του δρόμου από το Μπρίστολ διεκδικεί τα εύσημα.

Ο Banksy δημοσίευσε φωτογραφία στο Instagram με τους πιθήκους να φαίνονται σαν να αιωρούνται στη γέφυρα ενός σταθμού του μετρό στο ανατολικό Λονδίνο. Το έργο δημιουργήθηκε σε γέφυρα πάνω από την οδό Μπρικ Λέιν, κοντά σε ένα vintage κατάστημα ρούχων και ένα καφέ, όχι μακριά από την κεντρική οδό Σόρντιτς, όπως αναφέρει το BBC.

Προηγουμένως ο ανώνυμος καλλιτέχνης της street art δημοσίευσε μια φωτογραφία με δύο σιλουέτες ελεφάντων, με τις προβοσκίδες τους στραμμένες η μία προς την άλλη. Το έργο δημιουργήθηκε στο πλάι ενός σπιτιού στο Τσέλσι.

Έργο το Banksy EPA/ANDY RAIN

Στην αρχή της εβδομάδας κοινοποίησε φωτογραφία με γκράφιτι που απεικονίζει μία ορεινή κατσίκα σκαρφαλωμένη στην κορυφή ενός τοίχου κοντά στη γέφυρα Kew στο Ρίτσμοντ.

Ο καλλιτέχνης δεν έγραψε λεζάντα για καμία από τις αναρτήσεις στο Instagram, κάτι που πυροδότησε εικασίες στο διαδίκτυο σχετικά με το νόημα των έργων του.

Το νέο έργο του Banksy ANDY RAIN/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι τρεις πίθηκοι έχουν συσχετιστεί με την ιαπωνική παροιμία «ο πίθηκος Mizaru που καλύπτει τα μάτια του δεν βλέπει το κακό, ο πίθηκος Kikazaru, που καλύπτει τα αυτιά του, δεν ακούει κανένα κακό και ο πίθηκος Iwazaru, που καλύπτει το στόμα του, δε λέει κανένα κακό».

Στο έργο του Banksy, οι πίθηκοι δεν καλύπτουν τα μάτια, τα αυτιά ή το στόμα τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα