Αυτά τα βιβλία θα σε βάλουν σε… τρεξίματα

Αυτά τα βιβλία θα σε βάλουν σε… τρεξίματα

Από τον Έλληνοαμερικανό υπερμαραθωνοδρόμο, σε πρακτικές συμβουλές διατροφής για κατάλληλο τρέξιμο και μυστικά της "κοινωνίας των δρομέων" (Online Shop)

Το τρέξιμο είναι υγεία, είναι καλή φυσική κατάσταση, είναι όμως και τρόπος ζωής. Μπορεί να μοιάζει με ενστικτώδη αντίδραση κάθε ανθρώπου ή για την ακρίβεια κάθε έμβιου όντος σε αυτό τον πλανήτη, ωστόσο υπάρχουν μυστικά που μπορούν να μυήσουν κάθε ενδιαφερόμενο. Άνθρωποι που έκαναν τρόπο ζωής το running μοιράζονται στα βιβλία που ακολουθούν τις προσωπικές τους ιστορίες και εμπνέουν χιλιάδες κόσμου να βάλει στη ζωή του την πιο αποδοτική μορφή εκγύμνασης.

Κάντε κλικ στον τίτλο κάθε έκδοσης για να δείτε περισσότερα…

Υπερμαραθωνοδρόμος

 

Ο Ελληνοαμερικανός θρύλος των υπεραποστάσεων και συγγραφέας του παγκόσμιου μπεστ σέλερ υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης έχει σπρώξει το σώμα και το πνεύμα του σε αδιανόητα όρια. Έχει τρέξει συνεχόμενα 563 χιλιόμετρα, απόσταση που ισοδυναμεί με περισσότερους από 13 μαραθωνίους, χωρίς ύπνο, σε τρεις ημέρες. Έχει διασχίσει την Κοιλάδα του Θανάτου με το θερμόμετρο να δείχνει 49°C και έχει τρέξει μαραθώνιο στο Νότιο Πόλο στους -40°C.

Σε ένα από τα πιο πρόσφατα κατορθώματά του έτρεξε 50 μαραθωνίους, σε 50 πολιτείες των Η.Π.Α., σε 50 συνεχόμενες μέρες. Ολοκλήρωσε τη δοκιμασία του με το μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, στον οποίο τερμάτισε σε τρεις ώρες ακριβώς! Το περιοδικό Time τον έχει συμπεριλάβει στη λίστα με τους «100 Πιο Επιδραστικούς Ανθρώπους του Κόσμου».

Eat & Run

 

Εδώ και δύο δεκαετίες ο Σκοτ Τζούρεκ αποτελεί μια εμβληματική προσωπικότητα στο επίπονο άθλημα των υπεραποστάσεων, έχοντας κερδίσει τρεις φορές το Σπάρταθλον, δύο φορές το Μπαντγουότερ (217 χιλιόμετρα) και εφτά φορές στη σειρά τον Αγώνα Αντοχής 160 Χιλιόμετρα Δυτικών Πολιτειών. Το γεγονός ότι τα πέτυχε όλα αυτά ακολουθώντας χορτοφαγική διατροφή κάνει την ιστορία του μοναδική, δείχνει τη δύναμη της σιδερένιας θέλησής του και καταρρίπτει τα στερεότυπα του τι πρέπει να τρώνε οι αθλητές για βέλτιστη απόδοση.

Στο Eat and Run ο Τζούρεκ αφηγείται ιστορίες από τη ζωή του και την καριέρα του, ενώ μοιράζεται πρακτικές συμβουλές και τις vegan συνταγές του. Από τα παιδικά του χρόνια, όταν κυνηγούσε και μαγείρευε για την οικογένειά του που λάτρευε το κρέας, έως την αργή μετάβασή του στους δρόμους υπεραποστάσεων (μισούσε το τρέξιμο), τη γνωριμία του με τους Ταραουμάρα και τη χορτοφαγία, ο Σκοτ Τζούρεκ είναι μια πηγή έμπνευσης· είτε πρόκειται να τρέξεις πρώτη φορά είτε θέλεις να διευρύνεις τους διατροφικούς ορίζοντές σου ή απλώς να εξερευνήσεις τα όριά σου.

«Όλοι μπορούν να γίνουν υπερμαραθωνοδρόμοι. Άσχετα με το πόσο μακριά θα φτάσεις, ο αγώνας κάθε ημέρας είναι ένα ταξίδι ανακάλυψης και μια ευκαιρία να εξερευνήσεις τι μπορείς να πετύχεις στον αθλητισμό αλλά και στη ζωή». Σκοτ Τζούρεκ

Born To Run

 

Απομονωμένοι στα βαθιά φαράγγια του Μεξικό, οι ευτυχισμένοι Ινδιάνοι Ταραουμάρα τρέχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα χωρίς διαλείμματα, χωρίς ξεκούραση, χωρίς τραυματισμούς. Το υπεράνθρωπο ταλέντο τους στο τρέξιμο, βοηθάει στο να έχουν καλή υγεία και ήρεμη ζωή, κάνοντας τους Ταραουμάρα απρόσβλητους από ασθένειες, άγχος και άλλα δεινά της σύγχρονης ζωής.

Ο βραβευμένος δημοσιογράφος και πολύπαθος δρομέας Κρίστοφερ ΜακΝτούγκαλ ξεκινάει για να ανακαλύψει τα μυστικά τους και καταλήγει με μια καθηλωτική ιστορία. Ταξιδεύει στα επιστημονικά εργαστήρια του Χάρβαρντ και τις καυτές κοιλάδες της Βόρειας Αμερικής, όπου όλο και περισσότεροι δρομείς μεγάλων αποστάσεων ωθούν το σώμα τους στα όρια. Η ιστορία κορυφώνεται όταν οι κορυφαίοι υπερμαραθωνοδρόμοι του πλανήτη συναγωνίζονται του Ταραουμάρα στον μεγαλύτερο αγώνα τρεξίματος που (δεν) είδε ποτέ ο κόσμος.

Το Born to Run θα διεγείρει το πνεύμα σου και θα σε παρακινήσει να ασχοληθείς με το σώμα σου, όταν συνειδοποιήσεις ότι και εσύ, όπως όλοι μας, είμαστε γεννημένοι για να τρέχουμε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα