Το Κάστρο των Ζώων: Αποκλειστικό sneak peek από το κόμικ – φαινόμενο που θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα

Διαβάζεται σε 5'
Το Κάστρο των Ζώων: Αποκλειστικό sneak peek από το κόμικ – φαινόμενο που θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα
Μικρός Ήρως

Το πολυβραβευμένο έπος των Ντορισόν και Ντελέπ “Το Κάστρο Των Ζώων” κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως. Αποκλειστικά στο NEWS 24/7 ένα preview του πολυαναμενόμενου κόμικ.

«Ο Τζορτζ Όργουελ είδε καλά, μα δεν τα είδε όλα…»

Το 1945 δημοσιεύτηκε το αριστούργημα του Όργουελ, «Η Φάρμα των Ζώων», ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα. Είναι ίσως το μυθιστόρημα που περιγράφει καλύτερα, μέσα από την παγκόσμια και διαχρονική φόρμα του μύθου με ζώα, τη μεγάλη τραγωδία της εποχής του: τον σφετερισμό των δημοκρατικών ιδανικών από αιμοσταγείς δικτάτορες.

Η διαχρονική αυτή ιστορία ωστόσο δεν γίνεται να τελειώσει έτσι: Εκεί που τελειώνει η Φάρμα Των Ζώων, αρχίζει το «Κάστρο Των Ζώων», το συγκλονιστικό κόμικ σε σενάριο Ξαβιέ Ντορισόν και σχέδιο Φελίξ Ντελέπ. Οι σελίδες του είναι γεμάτες με τα γνωστά πολιτικά τροπάρια για την καταπίεση, την κατάχρηση εξουσίας και τη δημοκρατία, ενώ στο σύνολό του, το graphic novel αποτελεί «έναν ταπεινό φόρο τιμής σε όλους εκείνους που μας έδειξαν ότι υπάρχει και ένας άλλος δρόμος, επικίνδυνος και αβέβαιος αλλά αληθινός, προς έναν καλύτερο κόσμο», όπως σημειώνει στον προλογικό του σημείωμα ο Ντορισόν.

Ο Ντορισόν εξερευνά τα όρια του πολιτικού παραμυθιού και του ζωικού κόσμου, σε μια ιστορία που ζωντανεύει ο Ντελέπ, με το εξωπραγματικό σχέδιό του, που αποκαλύπτει θησαυρούς δυναμισμού και εκφραστικότητας.

Το «Κάστρο Των Ζώων» έχει λάβει στη Γαλλία πολλές διακρίσεις και βραβεία, μεταξύ αυτών δύο υποψηφιότητες για Eisner για Καλύτερη Μίνι Σειρά και Καλύτερο Σχεδιαστή, βραβείο Ivory Tower από το “A Tours debulles”, Καλύτερη Σειρά Κόμικς και Καλύτερο Εξώφυλλο στο BDGest’ Arts 2020 και Καλύτερο Ενήλικο Κόμικς στην ετήσια λίστα του New York Public Library 2020. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει και το readingwithaflightring: «Για αυτό δημιουργήθηκαν τα κόμικς.»

Μικρός Ήρως

Το στόρι

Η ιστορία ξεκινάει με την κυβέρνηση των ζώων να κυριαρχεί ήδη επί των πολιτών. Κυβερνούμενο από έναν ταύρο που ονομάζεται Πρόεδρος Σίλβιο και την πολιτοφυλακή των σκύλων του, το κάστρο δεν αφήνει περιθώρια στα υπόλοιπα πεινασμένα και καταπονημένα ζώα. Όλα αυτά αλλάζουν με την άφιξη ενός περιπλανώμενου αρουραίου. Αλλά η αλλαγή δεν είναι απαραίτητα καλό πράγμα και όλες οι αλλαγές δεν οδηγούν σε βελτιώσεις.

Ο πρώτος συλλεκτικός τόμος της επιτυχημένης σειράς «Το Κάστρο Των Ζώων» με τίτλο «Μις Μπενγκαλόρ» θα κυκλοφορήσει στις 27 Ιουνίου και στη χώρα μας, μεταφρασμένος στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Μικρός Ήρως» και συγκεντρώνει τα πρώτα δύο άλμπουμ, μαζί με μια εισαγωγή από τον Ντόρισον, αλλά και με μια γκαλερί εξωφύλλων και μπόνους υλικού, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών από τα παρασκήνια και άλλων εικονογραφήσεων. Η σειρά αποτελείται από συνολικά τέσσερα άλμπουμ.

Το ΝEWS 24/7 κατάφερε να εξασφαλίσει ένα πρώτο sneak peek του κόμικ «Το Κάστρο των Ζώων #1 – Μις Μπενγκαλόρ»:

Μικρός Ήρως

 

Μικρός Ήρως
Μικρός Ήρως
Μικρός Ήρως
Μικρός Ήρως
Μικρός Ήρως
Μικρός Ήρως

Μπορείτε να προπαραγγείλετε το «Κάστρο των Ζώων» από το site του Μικρού Ήρωα κι οι αποστολές θα ξεκινήσουν την Τρίτη 25 Ιουνίου!

Σε βιβλιοπωλεία, κομιξάδικα και περίπτερα θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 27 Ιουνίου.

Δυο λόγια για τους δημιουργούς

Ο Xavier Dorison είναι ένας από τους σημαντικότερους σεναριογράφους κόμικς της τελευταίας δεκαετίας στη Γαλλία. Έχει λάβει μια σειρά διακρίσεων (FNAC, Angouleme, Mireille-Lantéri) και έχει γράψει μερικές από τις πιο ευπώλητες εκδόσεις κόμικς, μεταξύ αυτών τα Undertaker, W.E.S.T., Long John Silver. Έχει γράψει σενάρια και για τον κινηματογράφο, με σημαντικότερη το Les Brigades du Tigre (2006).

Ο Félix Delep είναι στα 31 του χρόνια ένας από τους νεότερους δημιουργούς στη γαλλοβελγική σκηνή των κόμικς, που αν και προορίζονταν για να γίνει ζωγράφος, άρχισε να δημοσιεύει κόμικς στο εμβληματικό περιοδικό Spirou και από εκεί συνεργάστηκε με τον Xavier Dorison στο κόμικς Το Κάστρο Των Ζώων. Παρά το μικρό της ηλικίας του, έχει λάβει διακρίσεις για το σχέδιό του, μεταξύ αυτών και υποψηφιότητα για καλύτερο σχεδιαστή στα βραβεία Eisner.

Περισσότερα στο site του Μικρού Ήρωα

Info:

Σενάριο: Xavier Dorisson
Σχέδιο: Félix Delep
Σελίδες: 148
Μέγεθος: 21 Χ 28
Έγχρωμο
ISBN: 978-618-206-180-0

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα