34,7 εκατ. λόγοι για να είναι κανείς φρόνιμος

default image

Μετά την εκπομπή για τους βλάκες, ο Κώστας Βαξεβάνης ανοίγει το Κουτί της Πανδώρας για τις γυναίκες

Διαφήμιση

Διαβάζουμε στη Ναυτεμπορική πως το ποσό που ενέκρινε το υπουργείο Επικρατείας και που δαπανήθηκε το πρώτο τετράμηνο από το Δημόσιο για διαφήμιση, είναι 34,7 εκατ. ευρώ! Το νουμεράκι αυτό εξηγεί πολλά από αυτά που γίνονται στα ΜΜΕ. Αιτιολογεί την στάση πολλών Μέσων απέναντι στην κυβέρνηση (και την κάθε κυβέρνηση). Πολλά τα λεφτά. Απλά τα πράγματα.

TV Έθνος
Το ένθετο περιοδικό της εφημερίδας Έθνος κλείνει αυτή την εβδομάδα τα 15 χρόνια ζωής. Στο εξώφυλλο του πρώτου τεύχους το Μάιο του 1993 ήταν η Σεμίνα Διγενή. Έτσι και στο τεύχος με το χθεσινό κυριακάτικο Έθνος. Σαν να μην πέρασε μια μέρα για την έμπειρη δημοσιογράφο (όσο να ‘ναι βοηθά και το make up και το photoshop). Χρόνια πολλά λοιπόν στο πρωτοπόρο περιοδικό.

ALPHA
Μετά την εκπομπή για τους βλάκες, ο Κώστας Βαξεβάνης ανοίγει το Κουτί της Πανδώρας για τις γυναίκες.
Δεν πρέπει να ακούστηκε και πολύ καλά αυτό. Πάμε πάλι. Το αυριανό Κουτί τις Πανδώρας έχει τίτλο ‘Υπόθεση γυναίκα: Από δούλα και κυρά, δούλα του μάρκετινγκ’ και εξετάζει το κατά πόσο η απελευθερωμένη πλέον γυναίκα γίνεται δέσμια του καταναλωτισμού και του μάρκετινγκ.

MEGA
Την Τρίτη τα μεσάνυχτα, ο Λάκης Λαζόπουλος φιλοξενείται στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη ‘Πρωταγωνιστές’ και δίνει μια συνέντευξη από τον καναπέ της ψυχανάλυσης. Αν βάλουμε και το Αλ Τσαντίρι Νιουζ που έχει νωρίτερα ο ALPHA, πάμε για μαραθώνιο και πλύση εγκεφάλου.

Πρωτοσέλιδο της ημέρας
Η Ελευθεροτυπία για τα σύνδρομα ντεπόζιτου και σούπερ μάρκετ που κουβαλάνε οι Έλληνες. Ψυχραιμία μηδέν!

Facebook
Πόσους σέρβερς πιστεύετε πως χρησιμοποιούν στο Facebook για τα 70 εκατομμύρια των χρηστών του; Η απάντηση είναι δέκα χιλιάδες! Και φυσικά δεν φτάνουν. Γι’ αυτό λοιπόν προχώρησαν στην απόφαση να πάρουν ένα δάνειο εκατό εκατ. δολαρίων μόνο και μόνο για να αγοράσουν κι άλλους πενήντα χιλιάδες servers. Το μέγεθος μετράει καμιά φορά.

Περιοδικά
Ας γράψουμε και μια φορά τι πουλάνε τα εβδομαδιαία περιοδικά. Έχει και αυτό το ενδιαφέρον του. Εξάλλου τα νούμερα που κάνουν ορισμένα τηλεοπτικά περιοδικά είναι εξωπραγματικά. Την εβδομάδα λοιπόν 28 Απριλίου – 4 Μαΐου, ο ‘Τηλεθεατής’ είχε 115 χιλ. τεμάχια! Στη δεύτερη θέση το ‘7 Μέρες TV’ με 81, στην τρίτη το ‘TV Ζάπινγκ’ με 60.

Στα ποικίλης ύλης το ‘Hello’ πούλησε 37 χιλ. και το ‘ΟΚ!’ 34. Στις 25 το ‘DownTown’.
Στους οδηγούς πόλης πρώτο είναι το ‘Αθηνόραμα’ με 20 χιλ. και δεύτερο το ‘Έξοδος’ με 6.
Στα ελεύθερου χρόνου, το ‘Τεστ’ πούλησε 15 χιλ. και το ‘Γρίφος’ 10.

Γυναίκα
‘Τέλος στις ψεύτικες κούκλες. Το Μάιο έρχεται η αληθινή Γυναίκα’ διαβάζουμε στο διαφημιστικό του περιοδικού ‘Γυναίκα’. Το δεύτερο λοιπόν δεκαπενθήμερο του μήνα αναμένεται να δούμε το ιστορικό γυναικείο περιοδικό ανανεωμένο στα περίπτερα. Εκδίδεται από την Καθημερινή Α.Ε.

Υπέροχα Πλάσματα
Στο αυριανό επεισόδιο θα κάνουν την εμφάνισή τους οι Θέμης Γεωργαντάς και Νίκος Βαμβακούλας.

ΝΕΤ
Επίσης αύριο Τρίτη, η εκπομπή ‘Ανταποκριτές’ της ΝΕΤ έχει, μεταξύ άλλων, αφιέρωμα για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ (ιδρύθηκε στις 14/5/1948).

X-Files
Δείτε εδώ το νέο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας ‘The X-Files: I Want to Believe’.

Φωτό της ημέρας

Η κόρη του Μπους παντρεύτηκε έναν Χένρι Χάγκερ και εμείς κρατάμε τον τίτλο της Guardian για το ευτυχές γεγονός: Texas Holds ‘Em. Πάντως στη θέση του νέου που παντρεύτηκε τη Τζένα Μπους θα είχα μεγάλο πρόβλημα αυτοεκτίμησης, αν έψαχνα τον εαυτό μου στη Wikipedia .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα