Αίτηση πτώχευσης καταθέτει η “Ελευθεροτυπία”

default image

Η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" κατέθεσε το παράβολο που προβλέπεται για την υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι

Στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα καταφεύγει η εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” , που ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα. Σήμερα κατετέθη το παράβολο που προβλέπεται για τη σχετική διαδικασία προκειμένου η αίτηση να γίνει δεκτή.

Απαιτείται να εγκριθεί το επιχειρηματικό σχέδιο από το δικαστήριο και να εξασφαλιστεί η συμφωνία των πιστωτών σε ποσοστό 60%, μεταξύ των οποίων το 40% πρέπει να προέρχεται από όσους έχουν εμπράγματη ασφάλεια.

Η “Ελευθεροτυπία” , που αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, προσφεύγει στα πολυµελή πρωτοδικεία για να ζητήσει προστασία και συνδιαλλαγή µε τους πιστωτές τους, ώστε να αποφευχθεί η πτώχευση.

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας , που προχωρούν σε 48ωρη απεργία από αύριο, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις και πλέον μήνες.

Με το άρθρο 99 ένας επιχειρηματίας που απειλείται με παύση πληρωμών εντάσσεται σε καθεστώς προστασίας από κατασχέσεις και προσωπικές διώξεις και έρχεται σε συμφωνία με τους πιστωτές του στη βάση ενός σχεδίου εκσυγχρονισμού της επιχείρησης, το οποίο μπορεί να κρατήσει έως δυο χρόνια.

Πηγή: Cosmo.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα