A$AP Rocky: Από πού ξέρεις τον σύντροφο της Rihanna

A$AP Rocky: Από πού ξέρεις τον σύντροφο της Rihanna
Η Rihanna με τον A$AP Rocky Joel C Ryan/Invision/AP

Από τους δρόμους του Χάρλεμ και τα ναρκωτικά μέχρι τις συνεργασίες με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας και τον έρωτα με τη Rihanna.

Σαν βόμβα έσκασε το απόγευμα της Δευτέρας (31/1) η είδηση πως η Rihanna και ο σύντροφός της A$AP Rocky θα γίνουν για πρώτη φορά γονείς, καθώς η 33χρονη star είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί.

Πόσα γνωρίζουμε όμως για τον 33χρονο διάσημο ράπερ, ο οποίος μάλιστα στα μέσα του 2019 έλαβε μέρος χωρίς να το θέλει σε ένα διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ και Σουηδίας;

Γεννημένος στις 3 Οκτωβρίου 1988 στο Χάρλεμ από γονείς με καταγωγή από τα Μπαρμπέιντος, ο Rakim Athelaston Mayers, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, άρχισε να ασχολείται με τη ραπ μουσική σε ηλικία μόλις 8 ετών, ωστόσο έγινε πραγματικά διάσημος περίπου μια δεκαετία αργότερα. Σε ηλικία 12 ετών ο πατέρας του φυλακίζεται για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ έναν χρόνο αργότερα, ο 20χρονος αδερφός του Ricky πέφτει νεκρός από τα πυρά ενός εμπόρου ναρκωτικών. Ο Rocky τότε ήταν 13 ετών.

Ο A$AP Rocky πέρασε τα εφηβικά του χρόνια πουλώντας κάνναβη και κρακ ενώ μετακινούνταν σε καταφύγια αστέγων με τη μητέρα και την αδερφή του. Σε ηλικία 15 ετών, πουλούσε κρακ στο Μπρονξ. Αφού έζησε για μια περίοδο σε ένα καταφύγιο με τη μητέρα του στη Νέα Υόρκη, μετακόμισε στο Midtown Manhattan. Το 2004, ο Mayers υπηρέτησε δύο εβδομάδες στο Rikers Island για διακίνηση ναρκωτικών, όπου μοιράστηκε ένα κελί με τον μελλοντικό ράπερ Casanova.

Σε ηλικία 19 ετών το 2007, ο Rocky συνεργάστηκε με τους A$AP Mob, μια μεγάλη ομάδα ράπερ, παραγωγών και σκηνοθετών βίντεο που ίδρυσε ο A$AP Yams, το αντίπαλον δέος του Malcolm McLaren στο Χάρλεμ και τότε ήταν που ο ράπερ απέκτησε το ψευδώνυμο A$AP Rocky.

Τα επόμενα χρόνια ο A$AP Rocky θα δει το single του “Peso”, το οποίο διέρρευσε στο διαδίκτυο, να μπαίνει στο airplay του διάσημου ραδιοφώνου της Νέας Υόρκης, Hot 97, ενώ μετά και την κυκλοφορία του “Purple Swag” πυροδότησε έναν “πόλεμο” προσφορών από μεγάλες δισκογραφικές που ξεκίνησε πριν κυκλοφορήσει το πρώτο του mixtape με τίτλο, “Live.Love.A$AP”. Την ίδια χρονιά υπέγραψε μια εντυπωσιακή συμφωνία ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων με τη Sony/RCA, καθιστώντας τον το πιο επιτυχημένο μέλος της A$AP Mob.

A$AP Rocky – Peso

Στα επόμενα χρόνια το όνομα του A$AP Rocky έγινε συνώνυμο με τη hip hop κουλτούρα και την πειραματική του προσέγγιση στη μουσική αλλά και με το ταλέντο και την αγάπη του για τη μόδα. Αρκεί να αναφέρουμε πως έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες με τους σχεδιαστές Raf Simons και Jonathan Anderson ενώ το 2016 έγινε το πρόσωπο του Dior Homme και έγινε ο πρώτος έγχρωμος που εκπροσώπησε τη μάρκα πολυτελών ανδρικών ενδυμάτων.

A$AP Rocky Photo by Richard Shotwell/Invision/AP

Η σύλληψη στη Σουηδία και η παρέμβαση Τραμπ

Τα πράγματα ωστόσο κυλούσαν πάντα ήρεμα για τον A$AP Rocky, καθώς στις αρχές Ιουλίου 2019, ο ίδιος συνελήφθη στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, έπειτα απο την κυκλοφορία ενός βίντεο που απεικόνιζε τον ίδιο και τη συνοδεία του να τσακώνονται με δυο άνδρες στον δρόμο. Ο Rocky δημοσίευσε πρόσθετο υλικό στο Instagram, το οποίο έδειχνε την ομάδα του να ζητούν επανειλημμένα από τους δύο άνδρες να σταματήσουν να τους ακολουθούν.

Παρά τους ισχυρισμούς του για αυτοάμυνα – και την απόπειρα παρέμβασης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ – ο Rocky θεωρήθηκε ύποπτος φυγής και συνελήφθη μέχρι να δικαστεί για την επίθεση.

Τον Αύγουστο, ο Ρόκι κρίθηκε ένοχος για επίθεση και διατάχθηκε να πληρώσει αποζημίωση σε ένα από τα θύματα.

Η γνωριμία με τη Rihanna και ο ερχομός του πρώτου τους παιδιού

Η σχέση του A$AP Rocky με τη Rihanna ξεκίνησε επίσημα τον Νοέμβριο του 2020, ωστόσο μέχρι τότε οι δυο τους ήταν δυο καλοί φίλοι. Οι φήμες περί ειδυλλίου άρχισαν να πληθαίνουν όταν η “Riri” χώρισε με τον επί τρία χρόνια σύντροφό της, τον δισεκατομμυριούχο Hassan Jameel, τον Ιανουάριο του 2020.

Τον Ιούλιο του ίδιου έτους η Rihanna συνεργάστηκε με τον A$AP Rocky για την καμπάνια της εταιρείας των καλλυντικών Fenty Skin και έκτοτε το δίδυμο παραχώρησε πολλές συνεντεύξεις για την προώθηση της συνεργασίας τους.

Σε συνέντευξή του το 2021 στο περιοδικό GQ, ο Rocky αναφέρθηκε στη Rihanna ως “η κυρία μου” και “η αγάπη της ζωής μου”, ενώ τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, το ζευγάρι έκανε το ντεμπούτο του στο κόκκινο χαλί του Met Gala, πραγματοποιώντας μια από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις που έγιναν viral.

Η Rihanna με τον A$AP Rocky στο Met Gala 2021 Photo by Evan Agostini/Invision/AP


Η Rihanna με τον A$AP Rocky στο Met Gala 2021 Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Η Rihanna με τον A$AP Rocky στο Met Gala 2021 Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα