Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Πώς βγήκε το όνομά της και τι απέγινε το πατρικό της στην Αίγυπτο

Διαβάζεται σε 5'
Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Άλκηστις Πρωτοψάλτη Glomex/ΕΡΤ

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μίλησε για τα παιδικά της χρόνια στην Αίγυπτο και για τη μητέρα της, ενώ αποκάλυψε την ηλικία της. Η έκπληξη στο πλατό και τα δάκρυα.

Στην εκπομπή “Στούντιο 4” βρέθηκε καλεσμένη η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, παραχωρώντας μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, η οποία ξεκίνησε με μεγάλες δόσεις συγκίνησης.

Ένα αφιερωματικό βίντεο που ετοίμασε η ομάδα της εκπομπής για τη ζωή της σπουδαίας τραγουδίστριας, ήταν η αφορμή για τα πρώτα δάκρυα στο πλατό.

“Σας ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτό το βίντεο που ετοιμάσατε. Πραγματικά, είχα πολύ καιρό να συγκινηθώ, παρότι είμαι ψύχραιμη όταν βλέπω τη ζωή μου γρήγορα -γιατί αυτό είναι μια συμπυκνωμένη ζωή που δείξατε και καμιά φορά λέω “συμπυκνωμένη μου ζωή με τι να σε αραιώσω”. Με τη μουσική την αραιώνω και με τις ψυχές σας. Γιατί αν μπορούσα να μεταφέρω στους τηλεθεατές το τι έγινε στο τετράλεπτο αυτό, νομίζω αν δεν ήταν ζωντανή η εκπομπή θα σταματούσαμε να κάνουμε λίγο τα μάτια μας. Κλαίει το συνεργείο, κλαίω εγώ, κλαίτε εσείς. Για μένα είναι πολύ συγκινητικό το ότι μέσα από τις εικόνες αυτές που δείξατε διεισδύει η ψυχή μου είπε η αγαπημένη τραγουδίστρια.

Μάλιστα, η ομάδα του “Στούντιο 4” μαζί με τη γυμνάστρια της σπουδαίας τραγουδίστριας, της επεφύλασσαν μια έκπληξη, αφού της έφεραν στο πλατό μια τούρτα στο πλατό. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έσβησε το κεράκι της, ενώ αποκάλυψε και την ηλικία της, λέγοντας ότι είναι 70 χρονών.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Η μητέρα της, το δεύτερο όνομά της και το σπίτι στην Αίγυπτο

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη περιέγραψε τα χρόνια που έζησε στην Αίγυπτο, πριν έρθει στην Ελλάδα, μιλώντας, επίσης, για την οικογένειά της.

“Επειδή έχασα τον πατέρα μου πολύ γρήγορα, τραγουδούσα στη μητέρα μου και της έκανα, διάφορα θεατρικά δικά μου, έμπαινα μέσα σε κάτι κιβώτια και της έπαιζα θέατρο”, είπε, ενώ αποκάλυψε: “Να ξέρετε, η μητέρα μου είχε καλύτερη φωνή από εμένα”. “Ο μπαμπάς μου έπαιζε μουσική, ήταν χειρουργός στο επάγγελμα και η μητέρα μου ήταν δασκάλα στην Αίγυπτο. Με το που ήρθαν στην Ελλάδα, ο πατέρας μου δεν το άντεξε όλο αυτό. Η μητέρα μου βρήκε αμέσως δουλειά γιατί ήξερε 5 γλώσσες” συνέχισε η γνωστή τραγουδίστρια.

Μιλώντας για τη σχέση της με τη μητέρα της, ανέφερε:Σαν παιδί έκανα σκανταλιές, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι της έκανα. Την μητέρα μου την τυράννησα πολύ! Ανησυχούσε πάρα πολύ χωρίς να το κάνω επίτηδες! Τι κλεινόμουν μέσα στο ψυγείο, φώναζα και έψαχνε να με βρει… Τι άνοιγα την πόρτα και πήγαινα στην άλλη γωνία, καθόμουν δίπλα σε έναν παππού και πούλαγα μαζί του αναψυκτικά… Δεν διανοείστε, τι της έχω κάνει αλλά, εντάξει, τα άντεξε”.

“Η μητέρα μου είχε μια λατρεία για την ελληνική μυθολογία και της άρεσε πάρα πολύ και ο μύθος του ονόματος. Η Άλκηστις ήαν αυτή που θυσιάστηκε για να ανεβάσει τον Άδη στη ζωή. Της άρεσε η προσφορά και το δώσιμο της ιστορίας. Κι έχω για δεύτερο όνομα το Σεβαστή, της γιαγιάς, γιατί ο παπάς δεν δεχόταν μόνο το πρώτο” αποκάλυψε για το όνομά της.

“Στο σπίτι υπήρχε πάντα η μουσική γιατί όλοι έπαιζαν κάποιο όργανο, ο παππούς και η γιαγιά επίσης τραγουδούσαν και τα Κυριακάτικα τραπέζια τα θυμάμαι να παίρνει κάποιος κάτι μετά το φαγητό, είχαμε και ένα πιάνο στο σπίτι. Άλλες εποχές. Τίποτα, όμως, δεν προμήνηε όλη αυτή την πορεία. Η μητέρα μου αντιστάθηκε πάρα πολύ στο να ασχοληθώ με το τραγούδι. Γιατί όλοι στην οικογένεια ήταν χειρουργοί, γιατροί, από δω, από κει και ξαφνικά είχαν εμένα που ήθελα να ασχοληθώ με την τέχνη. Ήμουν σαν το μαύρο πρόβατο μέσα σε όλα πρόσθεσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

“Οπότε είχαμε αυτό τον κραδασμό, όταν της είπα ότι θέλω να ασχοληθώ με το τραγούδι, μέχρι να καταλάβει ότι είχα τα μυαλά στο κεφάλι μου. Πέρασαν δυο τρία χρόνια αλλά μετά το ευχαριστήθηκε” κατέληξε η γνωστή τραγουδίστρια.

Αναφερόμενη στα παιδικά της χρόνια στην Αίγυπτο, είπε: “Όταν έγινε η απομάκρυνση των ξένων, τα μισά αδέρφια του πατέρα μου πήγαν στην Αυστραλία, τα άλλα μισά πήγαν στην Αμερική και ο πατέρας μου αποφάσισε να γυρίσουμε στην Ελλάδα. Δεν ξέρω το λόγο, μάλλον απ’ την πολλή του αγάπη ήθελε να γυρίσει στη μαμά πατρίδα“.

Και αποκάλυψε: “Πήγα να ξαναδώ το πατρικό μου, κάναμε μία τρομερή εκπομπή με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πολίτη, που παράλληλα ήταν ένα ρίσκο. Του είπα “Πάμε αν θες, αλλά δεν ξέρω αν θα βρούμε το σπίτι”. Κάθε μέρα ήμουν πάντα βαμμένη και πολύ κομψά ντυμένη, σε περίπτωση που βρίσκαμε το σπίτι να ήμουν σωστή στο γύρισμα. Ψάχναμε τέσσερις μέρες και την τελευταία που είχαμε απελπιστεί, σε μία στροφή του δρόμου αναγνωρίζω το καφενείο“.

“Γυρίζω αυτόματα το κεφάλι να δω πού είναι το σπίτι και είχε γίνει ένα 8όροφο κτίριο της αστυνομίας. Μπήκα στο καφενείο, όπου ήταν όλοι με τους ναργιλέδες, βλέπω το παιδί πίσω από τον πάγκο, με το οποίο παίζαμε μαζί όταν ήμουν 6 χρονών. Δεν με γνώρισε, του είπαν όμως τι συνέβαινε και μετά έκλαιγαν αυτοί, κλαίγαμε εμείς, έκλαιγε όλο το συνεργείο”, κατέληξε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα