Angelina Jolie: Οι ζωές των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών έχουν εξίσου μεγάλη σημασία

Διαβάζεται σε 3'
Angelina Jolie
Angelina Jolie AP

Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα από την Angelina Jolie, που περιγράφει όσα φριχτά συμβαίνουν στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς. Η ανάρτησή της στο Instagram.

Μήνυμα για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα στέλνει με ανάρτησή της στο Instagram η Angelina Jolie, η οποία τοποθετήθηκε για τα όσα φριχτά συμβαίνουν στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.

Η αγαπημένη ηθοποιός αρχικά αναφέρθηκε στην τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και τους θανάτους τόσων αθώων πολιτών, για να συνεχίσει λέγοντας πως κάτι τέτοιο “δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις αθώες ζωές που χάθηκαν με τον βομβαρδισμό του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα”.

“Οι ζωές των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών – και οι ζωές όλων των ανθρώπων παγκοσμίως – έχουν εξίσου μεγάλη σημασία” σημειώνει μεταξύ άλλων.

Η ανάρτησή της Angelina Jolie στο Instagram

«Όπως εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, πέρασα τις τελευταίες εβδομάδες αηδιασμένη και οργισμένη με την τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ, τον θάνατο τόσων αθώων πολιτών και αναρωτιόμουν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσω.

Προσεύχομαι κι εγώ για την άμεση, ασφαλή επιστροφή κάθε ομήρου και για τις οικογένειες που κουβαλούν τον αδιανόητο πόνο της δολοφονίας ενός αγαπημένου τους προσώπου. Πάνω απ’ όλα, για τα παιδιά που δολοφονήθηκαν και για τα πολλά παιδιά που τώρα μένουν ορφανά.

Αυτό που συνέβη στο Ισραήλ είναι μια πράξη τρομοκρατίας. Αλλά αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις αθώες ζωές που χάθηκαν με τον βομβαρδισμό του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα, ο οποίος δεν έχει πουθενά να πάει, δεν έχει πρόσβαση σε τρόφιμα ή νερό, δεν έχει δυνατότητα εκκένωσης, ούτε καν το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα να διασχίσει τα σύνορα για να αναζητήσει καταφύγιο.

Λόγω της δουλειάς μου με τους πρόσφυγες για 20 χρόνια, η προσοχή μου στρέφεται σε αυτούς που εκτοπίζονται λόγω βίας, σε κάθε πλαίσιο.

Η Γάζα έχει πληθυσμό πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους (οι μισοί είναι παιδιά), που έχουν ζήσει κάτω από σοβαρό αποκλεισμό για κοντά δύο δεκαετίες, μετά από δεκαετίες εκτοπισμού, χωρίς να έχουν πατρίδα.

Τα λιγοστά φορτηγά με βοήθεια που μπαίνουν είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν (και μέχρι τις πρόσφατες συγκρούσεις έφτανε καθημερινά), ενώ οι βομβαρδισμοί προκαλούν σε βαθμό απελπισίας, νέες ανθρωπιστικές ανάγκες καθημερινά.

Η άρνηση παροχής βοήθειας, καυσίμων και νερού τιμωρεί συλλογικά έναν λαό. Η ανθρωπότητα απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός. Οι ζωές των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών – και οι ζωές όλων των ανθρώπων παγκοσμίως – έχουν εξίσου μεγάλη σημασία.

Πρέπει να γίνει ό,τι μπορεί να αποτρέψει απώλειες αμάχων και να σωθούν ζωές. Όπως πολλοί άλλοι, έχω κάνει δωρεές σε προσπάθειες ιατρικής αρωγής. Έχω επιλέξει να στηρίξω τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και παρακολουθώ από κοντά τις αναφορές τους.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα