Ανοίγει νέα έρευνα για το αν ο Diddy έδωσε την εντολή δολοφονίας του Tupac

Διαβάζεται σε 5'
Ανοίγει νέα έρευνα για το αν ο Diddy έδωσε την εντολή δολοφονίας του Tupac
Έχουν περάσει 28 χρόνια από τη δολοφονία του Tupac και παραμένει άγνωστο ποιος έδωσε την εντολή. ΑP Photo Robert Kalfus

Η οικογένεια του Tupac προσέλαβε τον «δικηγόρο των celebrities» για να ανακαλύψει αν είναι αληθείς οι ισχυρισμοί πως ο Diddy διέξανε τη δολοφονία του.

Ο Tupac Shakur δολοφονήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1996 στο Λας Βέγκας, στο πικ της διαμάχης της χιπ χοπ σκηνής (και δη της gangsta rap) μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής ακτής των ΗΠΑ.

Ήταν 25 ετών και είχε ήδη κατακτήσει τη θέση του στους καλύτερους ράπερ της ιστορίας. Ακαδημαϊκοί τον έχουν διακρίνει ως έναν εκ των πιο influential μουσικών του 20ου αιώνα, ενώ παραμένει μεταξύ των μουσικών με τις περισσότερες πωλήσεις άλμπουμ (+75.000.000).

Από το 1996 έως σήμερα, 28 χρόνια αργότερα δεν έχει διευκρινιστεί στο 100% ποιος διέταξε τη δολοφονία του. Αναπτύχθηκαν αναρίθμητα debates και θεωρίες συνωμοσίας. Πολλές είχαν στο επίκεντρο τον Notorious BIG, μια ακόμα τεράστια μορφή της χιπ χοπ σκηνής και ηγετική μορφή των Bad Boy Records του Sean Combs (τότε κυκλοφορούσε ως Puff Duddy), που δολοφονήθηκε έξι μήνες μετά τον 2Pac.

O επικεφαλής της έρευνας για το θάνατο του Tupac Amaru Shakur, Greg Kading διευκρίνισε προ διετίας πως ο άνθρωπος που πάτησε τη σκανδάλη, ονόματι Orlando Anderson ανήκε στους Compton Crips -συμμορία της Bad Boys Record- και αντιπάλων της Death Row Records του Tupac.

Σύμφωνα με τον Kading τα στοιχεία συνέδεαν τον Diddy με τη δολοφονία.

Όπως είχε πει ο ερευνητής, υπήρχαν στοιχεία που δείχνουν πως ο Diddy έδωσε στον Keffe D, μέλος της συμμορίας Compton Crips, 1.000.000 δολάρια για να σκοτώσει τον Tupac. Eκείνος στρατολόγησε τον ανιψιό του, Orlando Anderson που πυροβόλησε. Δεν απευθύνθηκαν ποτέ κατηγορίες, γιατί λίγο καιρό μετά σκοτώθηκε εν μέσω πυροβολισμών αντίπαλων συμμοριών.

Προφανώς και ο Diddy αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, αφού δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία να τους αποδεικνύουν στο 100%. Αθώος δηλώνει και για τα όσα εγκληματικά έχουν καταγγείλει δεκάδες θύματα πως έκανε στα Freak Offs πάρτι.

Πριν δυο μήνες, διέρρευσαν δικαστικά έγγραφα που τον συνδέουν άρρηκτα.

Ο Keffe D (Duane Keith Davis) αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη δολοφονία του Tupac και θα δικαστεί τον Μάρτιο του 2025. Τα media αποκάλυψαν πως σε δυο περιπτώσεις έχει καταθέσει πως ο Diddy όντως του έδωσε 1.000.000 δολάρια για το χτύπημα.

Η τελευταία εξέλιξη συν τα όσα άλλα κυκλοφορούν εσχάτως για τον Sean Combs οδήγησαν την οικογένεια του Tupac να προσλαμβάνει τον δικηγόρο Alex Spiro για να βρει επιτέλους ποιος έδωσε την εντολή εκτέλεσης, όπως ανέφερε δημοσίευμα του Rolling Stone.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ALEX SPIRO

Ο Alexander Benjamin Spiro ειδικεύεται σε περίπλοκες έρευνες, λανθασμένες καταδίκες, οικονομικά εγκλήματα, δυσφήμιση και δικαστικές αγωγές για τίτλους.

Εκπροσωπεί αυτήν την περίοδο και τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Eric Adams, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά και δωροδοκία. Γνωστός ως δικηγόρος των celebrities, άρχισε την καριέρα του ως εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, το 2008 και μεταξύ άλλων συνέβαλε στην καταδίκη του Rodney Alcala, κατά συρροή δολοφόνου γνωστού ως Dating Game.

Το 2016 ήταν στο πλευρό του Aaron Hernandez, μετά τη διπλή δολοφονία που έκανε ο άλλοτε σταρ του NFL. Μετά την αυτοκτονία του αποδείχθηκε ότι τραύμα που απέκτησε στο κεφάλι (από το σπορ του), του ‘χε στερήσει τη δυνατότητα να παίρνει λογικές αποφάσεις.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Shakur είχε συνοδεύσει τον Thabo Sefolosha στη μήνυση του κατά πέντε αστυνομικών για εκτεταμένη χρήση βίας, στη σύλληψη του NBAer έξω από κλαμπ της Ατλάντα. Τα χτυπήματα προκάλεσαν κάταγμα στο πόδι του παίκτη.

Ο Jay Z επίσης έχει πληρώσει τον Spiro για διάφορες υποθέσεις του. Η πρώτη ήταν για να αναλάβει τον 21 Savage, κατά κόσμο Shéyaa Bin Abraham-Joseph, μετά τη σύλληψή του χωρίς χαρτιά παραμονής στις ΗΠΑ. Η τελευταία ήταν η μήνυση εναντίον των παρόχων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στις φυλακές του Μισισίπι.

Στο πελατολόγιο του 42χρονου δικηγόρου, πρωτότοκου εξαμελούς οικογένειας γιου κλινικής ψυχολόγου και οδοντιάτρου ανήκει και ο Elon Musk. Η πιο πρόσφατη συνεργασία τους ήταν όταν ο πιο πλούσιος άνθρωπος του πλανήτη εξαγόρασε το Twitter. Ο Σπίρο είχε ενεργό ρόλο στη νομική ομάδα και ηγήθηκε της απομάκρυνσης του 25% του προσωπικού.

Γενικά, έχει αναλάβει υποθέσεις καλλιτεχνών της χιπ χοπ που έφτασαν έως το Ανώτατο Δικαστήριο και ανέφεραν λεπτομερώς πώς το νομικό σύστημα έχει στιγματίσει το συγκεκριμένο είδος. Ήταν αυτός που αθώωσε τον Alec Baldwin, μετά την εκπυρσοκρότηση όπλου σε γυρίσματα και το θάνατο ενός ανθρώπου.

«Δεν οδηγώ σε συμβιβασμό απατηλές υποθέσεις»

Σε συνέντευξή του στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης, ο απόφοιτος του Harvard διευκρίνισε ότι δεν είναι Ελληνοαμερικανός και πως η οικογένεια του έχει ρίζες στην ανατολική Ευρώπη.

Είχε αποκαλύψει πώς προετοιμάζει κάθε υπόθεση.

«Κάθε φορά που μια υπόθεση εκδικάζεται λαμβάνοντας δημοσιότητα, θα πρέπει να έχεις πλήρη συνείδηση. Ρωτάω, τότε, τον εαυτό μου: ‘Τι αφορά η υπόθεση; Γιατί είναι σημαντική; Πώς πρέπει να την σχεδιάσω;’. Κατόπιν την παρουσιάζω όπως είναι και ελπίζω να πείσω τους πάντες πως έχω δίκιο».

Τόνισε ότι δεν επιδιώκει συμβιβασμό ώστε να αποσυρθεί η όποια μήνυση «για υποθέσεις που είναι απατηλές».

Αν είχε να συμβουλέψει κάτι τους νέους δικηγόρους, αυτό είναι «να γνωρίσουν τους εαυτούς τους. Τι πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να προωθήσουν και τι θα τους έδινε ώθηση για να το κάνουν. Να βρουν κάτι που τους εμπνέει και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα