Αθηνά Μαξίμου: “Ξέρω και άντρες που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία”

Διαβάζεται σε 2'
Αθηνά Μαξίμου
papadakispress

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, η Αθηνά Μαξίμου αναφέρθηκε στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αλλά και τη σχέση της με τον Αιμίλιο Χειλάκη.

Καλεσμένη στην εκπομπή «Δύο στις Δέκα» βρέθηκε η Αθηνά Μαξίμου, η οποία, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε, μίλησε για την αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και την επαγγελματική της πορεία.

Η ηθοποιός ανέφερε αρχικά πως «αυτό που αλλάζει είναι ότι τα πράγματα λέγονται κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να μετακινηθεί όλο αυτό που λέγεται “βία”».

Στη συνέχεια, τόνισε πως όχι μόνο γυναίκες, αλλά και πολλοί άνδρες υφίστανται βία και δεν τολμούν να μιλήσουν. «Νομίζω ότι αυτό δεν έχει να κάνει με τα φύλα, αλλά με τους ανθρώπους γενικότερα. Ξέρω και άντρες που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία. Αλλά είναι πιο δύσκολο σε έναν άνδρα να το ομολογήσει, γιατί νιώθει ότι χάνει τον ανδρισμό του. Για εμάς τις γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη και ο τρόπος που τίθενται τα πράγματα, εμφανιζόμαστε σαν αδύναμο φύλο. Δεν υπάρχει αδύναμο φύλο, αλλά έτσι έχουμε μεγαλώσει», σημείωσε.

 

Αναφορικά με τη σχέση της με τον Αιμίλιο Χειλάκη, η Αθηνά Μαξίμου δήλωσε: «Με τον Αιμίλιο είμαστε δύο άνθρωποι που δεν είμαστε ανταγωνιστικοί. Για εμάς το όμορφο είναι ότι θαυμάζουμε τους συναδέλφους μας. Εγώ έτσι ξεκίνησα. Ξεκίνησα να κάνω θέατρο, γιατί έβλεπα παραστάσεις κι έβλεπα ανθρώπους, όπως τον Μιχαλακόπουλο κι είπα μέσα μου “θέλω να γίνω σαν αυτόν”. Δεν ήταν ότι ήθελα να γίνω καλύτερη ή να εξαφανίσω κάποιον δίπλα μου. Αυτή είναι η εξυπνάδα ενός ανθρώπου. Τι να δείξεις άμα δεν θαυμάζεις κάποιον; Αν δεν θαυμάζεις, δεν μπορείς να προχωρήσεις».

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα