Ατζαράκης και Βρανά σε 3 λεπτά δείχνουν πόσο “τέλεια” είναι η ζωή των ΑμεΑ στην Ελλάδα

Διαβάζεται σε 2'
atzarakis-brana
Διονύσης Ατζαράκης Κατερίνα Βρανά YouTube

Το βίντεο του Διονύση Ατζαράκη με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Βρανά ρίχνει φως σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα ΑμεΑ και -δυστυχώς- είναι εντελώς πραγματικότητα.

Πώς είναι τελικά η ζωή των ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα;

Αυτό επιχειρούν να απαντήσουν και μάλιστα με επιχειρήματα και τρανές αποδείξεις η Κατερίνα Βρανά και ο Διονύσης Ατζαράκης στο τελευταίο βίντεο του γνωστού stand up comedian, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το οποίο τιτλοφορείται “Τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα περνάνε τέλεια!”.

Οι δύο γνωστοί κωμικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους και μέσα σε 3 λεπτά και με αρκετή δόση χιούμορ αναδεικνύουν τις παθογένειες, τα ελληνικά παράδοξα, τις αντιλήψεις, την κοινωνική απαξίωση και τον ρατσισμό που βιώνουν τα ΑμεΑ, αποδεικνύοντας πως η ενσυναίσθηση και η ενημέρωση είναι έννοιες άγνωστες σε πολλούς συμπολίτες μας.

Ένα από τα συνήθη προβλήματα είναι τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στις ράμπες αναπήρων όπου για να πειστεί ο οδηγός να βρει άλλη θέση χρειάζεται ακόμα και να “απειληθεί” με ένα κλειδί, ακόμα και η ενσυναίσθηση που νομίζουν κάποιοι ότι δείχνουν όταν αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ ως “ήρωες” που “παραδίδουν μαθήματα ζωής”, αφού κάνουν -για κάποιους- πράγματα που είναι πάνω από τις δυνάμεις τους… στην κατάστασή τους, όπως για παράδειγμα το να φάνε ένα κουλούρι!

Στο τέλος του βίντεο, η Κατερίνα Βρανά απαντάει στην ερώτηση για το τι πρέπει να αλλάξει, ξεκινώντας από τα βασικά, όπως οι ράμπες για πιο εύκολη μετακίνηση και όχι… ράμπο ταινίες, όπως λέει χαρακτηριστικά στο βίντεο ο Διονύσης Ατζαράκης, σημειώνοντας ότι πιο πιθανό είναι να βγει καινούργιο “Ράμπο”.

Δείτε το βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα