BTS: Το διάσημο K-Pop συγκρότημα διαλύεται για να πάνε τα μέλη του στρατό

BTS: Το διάσημο K-Pop συγκρότημα διαλύεται για να πάνε τα μέλη του στρατό
BTS AP Photo/Lee Jin-man

Η υποχρεωτική στρατολόγηση στη Νότια Κορέα φέρνει τη διάλυση του πασίγνωστου συγκροτήματα BTS, καθώς τα μέλη της δεν μπορούν να αναβάλουν ξανά τις υποχρεώσεις τους. Πότε θα ξανασμίξει η K-Pop μπάντα.

Το διάσημο συγκρότημα αγοριών BTS θα εγκαταλείψει το φανατικό κοινό του για μερικά χρόνια, καθώς τα μέλη του θα ενταχθούν στον στρατό της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσαν οι ατζέντες τους.

Η επιβεβαίωση αυτή τερματίζει τις πολυετείς συζητήσεις σχετικά με το εάν οι τραγουδιστές της K-pop σκηνής θα μπορούσαν να εξαιρεθούν από τα στρατιωτικά καθήκοντα. Τέτοιες εξαιρέσεις έχουν δοθεί σε Ολυμπιονίκες και άλλα αστέρια του αθλητισμού και των τεχνών.

Σημειώνεται πως στη Νότια Κορέα όλοι οι αρτιμελείς άνδρες ηλικίας 18-28 ετών πρέπει να υπηρετήσουν περίπου δύο χρόνια. Η χώρα διατηρεί την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία κυρίως επειδή εξακολουθεί να βρίσκεται τεχνικά σε πόλεμο με τη γείτονά της, τη Βόρεια Κορέα, που διαθέτει πυρηνικά όπλα.

Στα επτά μέλη των BTS είχε επιτραπεί να αναβάλουν την έναρξη της στρατιωτικής τους θητείας μέχρι να κλείσουν τα 30.

BTS Scott Roth/Invision/AP IMAGES

Το μεγαλύτερο μέλος του συγκροτήματος, ο Jin, είναι σήμερα 29 ετών. Θα ξεκινήσει τις προετοιμασίες του τον επόμενο μήνα, αποκάλυψε τη Δευτέρα (17/10) η διοίκηση του συγκροτήματος. Και τα επτά μέλη της ομάδας – το νεότερο από τα οποία είναι 24 ετών – σχεδιάζουν, επίσης, να ξεκινήσουν την στρατιωτική τους θητεία, ανέφερε.

Η ανακοίνωση από τους BTS έρχεται λίγους μήνες αφότου το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι θα έκανε ένα διάλειμμα, με ορισμένα μέλη να προχωρούν σε μεμονωμένα έργα.

Το συγκρότημα της K-pop διαθέτει τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως τα τελευταία δύο χρόνια και είναι πασίγνωστο για τις τεράστιες επιτυχίες του, όπως τα τραγούδια “Dynamite” και “Butter”. Έχει, επίσης, επαινεθεί για την υποστήριξή τους στην ψυχική υγεία των νέων.

Η ανακοίνωση υποδηλώνει ότι το συγκρότημα πιθανότατα δεν θα ξανασυναντηθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια. Τόσο η εταιρεία όσο και τα μέλη της BTS ανυπομονούν να ξανασυγκεντρωθούν γύρω στο 2025 μετά τη δέσμευσή τους για τις υπηρεσίες”, ανέφερε η εταιρεία διαχείρισης σε δήλωση.

Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας, συζητώντας τις προοπτικές του συγκροτήματος τον Αύγουστο, είχε προτείνει ότι το συγκρότημα θα μπορούσε ακόμα να εμφανιστεί, ενώ θα ήταν στρατολογημένο. Θα υπήρχε ένας τρόπος να τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν πρόβες και να εμφανιστούν μαζί”, είπε ο Λι Γιονγκ-σουπ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα