Δήμητρα Γαλάνη: “Δεν υπάρχουν χυδαία τραγούδια, αλλά χυδαίοι άνθρωποι”

Διαβάζεται σε 2'
galani
Η Δήμητρα Γαλάνη στο "Στούντιο 4" glomex

Με αφορμή τη μουσική συνάντησή τους και τη συναυλία στον Λυκαβηττό, η Δήμητρα Γαλάνη και η Μάρθα Φριντζήλα μιλούν μεταξύ άλλων για τη σχέση τους και αναλύουν τα κριτήρια για το πώς γίνεται η επιλογή των τραγουδιών σε ένα live.

 

Από τον καναπέ του “Στούντιο 4” το μεσημέρι της Τετάρτης (27/09) η Δήμητρα Γαλάνη και η Μάρθα Φριτζήλα μίλησαν για τη μεταξύ τους σχέση, μοιράστηκαν αστείες ιστορίες από την καλλιτεχνική τους πορεία, ενώ με αφορμή τη μεγάλη συναυλία που θα δώσουν στο θέατρο Λυκαβηττού τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, εξήγησαν πώς γίνεται η επιλογή των κομματιών.

Μιλώντας για τη φιλία τους, η Δήμητρα Γαλάνη αποκάλεσε “σούπερ κανίβο” τη Μάρθα Φριτζήλα όσον αφορά το χιούμορ της, ενώ στη συνέχεια δεν έκρυψε τον θαυμασμό της για εκείνη, λέγοντας πως “αισθάνομαι ότι την ξέρω από την πρώτη στιγμή, ότι ενώ είμαστε τελείως διαφορετικά πλάσματα ότι έχουμε κάποιους ίδιους κωδικούς, και έχω έναν βαθύτατο θαυμασμό σε αυτό που κάνει. Αισθάνομαι πώς όταν βλέπεις μια ελιά ξέρεις ότι δεν θα πάθει ποτέ τίποτα, αυτή την ασφάλεια νιώθω”.

Η Μάρθα Φριντζήλα αναφέρθηκε στη συνέχεια στη γυναίκα που παντρεύτηκε ο πατέρας της, η οποία ήταν κακοποιητική. “Ήταν πολύ αδύναμη. Μέχρι πριν κάποια χρόνια έλεγα ότι έχω γνωρίσει στη ζωή μου έναν κακό άνθρωπο […] Τον λυπάσαι από ένα σημείο και μετά. Αισθάνομαι ότι είμαι σε μια αποθεραπεία από την παιδική μου ηλικία”.

Σε άλλο σημείο της κοινής συνέντευξής τους, οι δύο καλλιτέχνιδες αναφέρθηκαν στα πιο σύγχρονα και νέα τραγούδια που πολλοί θεωρούν “χυδαία“, τα οποία εναλλάσσουν με πιο έντεχνα στο ίδιο μουσικό πρόγραμμα, με τη Δήμητρα Γαλάνη να δίνει τη δική της απάντηση.

“Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει αυτό. Το ‘Ιστορία μου Αμαρτία μου‘ της Ρίτας Σακελλαρίου ας πούμε είναι ένα υπέροχο τραγούδι. Δεν υπάρχουν χυδαία τραγούδια, υπάρχουν χυδαίοι άνθρωποι. Χυδαία τραγούδια δεν υπάρχουν. Θυμάμαι, ας πούμε, στο Χάραμα πως έλεγα Χατζιδάκι και μετά έλεγα το ‘Έρωτα μου αγιάτρευτε’. Λέω τώρα ένα παράδειγμα. Ένα τραγούδι το οποίο μέχρι τότε θεωρείτο μόνο για λαϊκά μαγαζιά και τέτοια. Καταπληκτικό τραγούδι. Και το έλεγα και τρελαινόμουν που το έλεγα, μου άρεσε πάρα πολύ και τρελαινόταν και ο κόσμος”, είπε χαρακτηριστικά η Δήμητρα Γαλάνη. “Δηλαδή δεν σόκαρε το ένα με το άλλο γιατί δεν είχε τίποτα που να σοκάρει. Δεν είχε να κάνει με τίποτα χυδαίο”, πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα