Δημήτρης Μπάσης: Το πραγματικό του όνομα και το παρασκήνιο πίσω από τους “Ψίθυρους Καρδιάς”

Δημήτρης Μπάσης: Το πραγματικό του όνομα και το παρασκήνιο πίσω από τους “Ψίθυρους Καρδιάς”
Δημήτρης Μπάσης Glomex

Ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης μίλησε για την αλλαγή του επιθέτου του και πώς ο Χρήστος Νικολόπουλος τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό, ενώ προχώρησε σε αποκαλύψεις για το τραγούδι τίτλων της σειράς "Ψίθυροι Καρδιάς".

Στην εκπομπή “Στούντιο 4” της ΕΡΤ φιλοξενήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (16/05) ο Δημήτρης Μπάσης, ο οποίος μίλησε για το ξεκίνημά του στη μουσική, την αλλαγή του επιθέτου του και την διαχείριση της επιτυχίας, ενώ προχώρησε σε αποκαλύψεις για την εμβληματική ελληνική σειρά “Ψίθυροι Καρδιάς” και το ομώνυμο τραγούδι των τίτλων, που ερμήνευσε ο ίδιος και το οποίο αποτελεί μία από τις μεγαλύτες επιτυχίες τους.

Με αφορμή το ότι κλείνει 30 χρόνια στο τραγούδι, ο Δημήτρης Μπάσης είπε: “Είθισται οι τραγουδιστές να μετράμε την διαδρομή μας από την δισκογραφία γιατί αυτό είναι το επίσημο, το καταγεγραμμένο, ακόμα και αν τραγουδάς από έφηβος. Ήμουν για τρία χρόνια μαζί με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη, κάποια στιγμή κάνει τον κύκλο του όλο αυτό το πράγμα και σταματάνε οι παραστάσεις. Και βρίσκω τον δρόμο μου δίπλα στον Χρήστο Νικολόπουλο. Ένας μουσικός, ο Δημήτρης Μαριολάς, που ήταν με την Άλκηστη μου είπε ότι θα μιλούσε στον Χρήστο Νικολόπουλο για να με ακούσει”.

Το επίθετο μου το άλλαξα όταν πρωτοξεκίνησα στο Κιλκίς το 1991. Ο Κώστας Φαλκώνης μού είπε ότι “πρέπει να το κάνεις πιο εύηχο, αφαίρεσε τα τρία πρώτα γράμματα”. Δεν ξέρω γιατί” αποκάλυψε ο γνωστός τραγουδιστής και πρόσθεσε: Η ταυτότητα μου ακόμα γράφει Μπίμπασης. Οι περισσότεροι βέβαια με ξέρουν ως Μπάση πια οπότε το Μπίμπασης. Να πω και κάτι, τώρα, πως εγώ γενικά δεν το χρησιμοποιώ”.

Οι “Ψίθυροι Καρδιάς” και όλο το παρασκήνιο

Ο Δημήτρης Μπάσης αναφέρθηκε, επίσης, στους “Ψίθυρους Καρδιάς”, το τραγούδι που του χάρισε μεγάλη επιτυχία και τον καθιέρωσε στον καλλιτεχνικό χώρο. “Πέρασαν χρόνια για εξοικειωθώ με τη φήμη. Τελείωναν οι συναυλίες, μου ζητούσαν αυτόγραφα και ντρεπόμουν, ένιωθα πιο άβολα από αυτόν που μου το ζητάει. Η ζωή μου άλλαξε απότομα, από εκεί που με ήξερε μόνο η μάνα μου, έβγαινα στον δρόμο και ένιωθα να με παρατηρούν, το έβλεπα, το καταλάβαινα, είπε αρχικά.

Όπως αποκάλυψε, το ομώνυμο τραγούδι θα το ερμήνευε άλλος τραγουδιστής, ωστόσο, ο Χρήστος Νικολόπουλος επέμεινε να το πει ο ίδιος, κάτι για το οποίο τον ευγνωμονεί. “Ο Χρήστος Νικολόπουλος με πίστεψε όσο κανένας. Παρόλο που μπορούσε να δώσει το τραγούδι των τίτλων σε κάποιον άλλον, δεν το έκανε. Είχε παίξει παρασκήνιο να το πει άλλος το κομμάτι και είπε “όχι, θα το δώσω στον μικρό”. Εγώ αυτά τα έμαθα μετά από χρόνια, ήταν να το πει κάποιος πολύ γνωστός. Δεν είναι κακό, πάντα υπήρχε ένα παρασκήνιο με τις δισκογραφικές εταιρείες. Ο Χρήστος Νικολοπουλος είπε “όχι” γι’ αυτό και του χρωστάω τα πάντα. Ξεκίνησα από την Άλκιστις Πρωτοψάλτη αλλά τη σφραγίδα της επιτυχίας μου την έδωσε ο Χρήστος Νικολόπουλος. Νομίζω ότι το να κάνεις επιτυχία με έναν νέο είναι πολύ μεγαλύτερη επιτυχία για τον συνθέτη από το να κάνει επιτυχία με έναν φτασμένο”, περιέγραψε.

Μάλιστα, δήλωσε πως ο ίδιος είχε επιλέξει άλλο τραγούδι για τους τίτλους στη σειρά. “Πήγα στο στούντιο και είπα τρία τραγούδι για να επιλέξουν ο Χρήστος Νικολόπουλος και ο σκηνοθέτης ποιο θα είναι το τραγούδι των τίτλων. Εγώ διάλεξα κάποιο άλλο, είναι μέσα στο δίσκο”.

Έπειτα, ξεκίνησαν τα δύσκολα. Όπως είπε: Ο Χρήστος Νικολόπουλος μου είπε “Μπασάκη, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ο τραγουδιστής του ενός τραγουδιού”. Αυτό με γείωσε, με άγχωσε. Όσο προσγειωμένος και να είσαι, αυτό το πράγμα που βιώνεις εκείνη τη στιγμή δεν είναι εύκολο να το διαχειριστής εάν δεν έχει καλούς συνεργάτες, τους “αυλικούς” που λέμε. Όταν ο Χρήστος Νικολόπουλος μου έφερε παραδείγματα ανθρώπων που έκανα μία επιτυχία και εξαφανίστηκαν, με προσγείωσε, κατάλαβα ότι δεν σημαίνει τίποτα να κάνεις μία μεγάλη επιτυχία. ‘Όσο μεγάλη και να είναι εάν δεν υπάρχει συνέχεια, αν δεν δουλέψεις σκληρά, δεν θα υπάρχει συνέχεια“.

Και πρόσθεσε: “Έκλεινα τα φώτα και σκεφτόμουν “πόση διάρκεια να έχει αυτό”. Αυτό μπορεί να μην είναι ωραίο αλλά είναι η πραγματικότητα. Ζω τη στιγμή αλλά πάντα στην άκρη του μυαλού σου ξέρεις ότι δεν είναι τελεσίδικο ότι θα κάνεις μόνο επιτυχίες”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα