Έλενα Αθανασοπούλου: Ξέσπασε σε λυγμούς για την αθώωση του σκηνοθέτη – “Γινόμαστε πιστευτές μόνο όταν δολοφονούμαστε”

Διαβάζεται σε 3'
Έλενα Αθανασοπούλου
Έλενα Αθανασοπούλου glomex

Σε μία συγκλονιστική εξομολόγηση, μετά την αθώωση του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου, η Έλενα Αθανασοπούλου μίλησε για τη δικαίωση που δεν ήρθε, την κατάθλιψη που βίωσε και την επόμενη μέρα.

Λίγες ημέρες μετά την αθώωση του πρώην σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς “Σασμός’, Κώστα Κωστόπουλου, για το αδίκημα του βιασμού που φέρεται να τελέστηκε το 2010, το πρόσωπο που τον κατήγγειλε βρέθηκε στην πρωινή εκπομπή του OPEN. Η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου έσπασε τη σιωπή της και μίλησε για το πώς είδε τη δικαστική απόφαση και την ομόφωνη αθώωση του σκηνοθέτη.

“Ένιωθα ότι θα δικαιωθώ, γιατί και το βούλευμα με δικαίωνε, όποιος το είχε διαβάσει το βούλευμα ήταν καταπέλτης. Πίστευα ότι θα δικαιωθώ. Το ομόφωνα με τρόμαξε, αλλά δεν παρεμβαίνω στη δικαιοσύνη. Δικαιώθηκα ηθικά από τη στιγμή που γυναίκες με τεράστια καριέρα και τεράστιο όνομα, ήρθαν χωρίς να με γνωρίζουν και με στήριξαν. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη δικαίωση. Ο μεγαλύτερος κριτής των πάντων είναι μόνο ο Θεός που εκεί έβρισκα παρηγοριά”, είπε αρχικά η ηθοποιός.

Ερωτηθείσα για το αν θα το ξανάκανε όλο αυτό, η ηθοποιός απάντησε κατηγορηματικά “ναι”, εξομολογήθηκε όμως πως επηρεάστηκε τόσο πολύ ψυχολογικά που σκέφτηκε να βάλει τέλος στη ζωή της.

Ήταν πάρα πολύ ψυχοφθόρο. Σε κάποια στιγμή εγώ σκέφτηκα ότι θέλω να πεθάνω, δεν θέλω να το ζήσω όλο αυτό. Θέλω να πεθάνω, να τα παρατήσω. Έφυγα 1,5 χρόνο ήμουν στην Κρήτη και έβλεπα την Αθήνα σαν το χειρότερο εχθρό μου. Εναντιώθηκα στον χώρο μου γιατί αυτοί οι άνθρωποι μας έλεγαν ‘μίλα, μίλα’ και δεν βγήκε ένας άνθρωπος να πει ‘σταματήστε ρε, είναι καλό κορίτσι. Φτάνει, μην τη λιθοβολείτε. Αφήστε την υπόθεση να φτάσει στο δικαστήριο και θα δούμε τι θα γίνει’. Είχα εναντιωθεί σε όλους. Ακόμα και τους φίλους μου τους έβλεπα εχθρούς”, είπε φανερά φορτισμένη η ηθοποιός και φέρνοντας τα παραδείγματα της Κυριακής που δολοφονήθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων και της 11χρονης Βασιλικής, η οποία δολοφονήθηκε άγρια από τον θείο της στον Πύργο, μίλησε για τη μη απόδοση δικαιοσύνης σε πολλές περιπτώσεις.

Οι γυναίκες γίνονται πιστευτές μόνο όταν δολοφονούνται. Είναι δυνατόν; Πού ζούμε; Φοβόμουν. Σκεφτόμουν ότι πρέπει να δώσω αίμα για να γίνω πιστευτή.

Η Έλενα Αθανασοπούλου αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα σημεία της δικογραφίας, όπως για παράδειγμα το ότι μετά τον φερόμενο βιασμό της επέστρεψε στο μπαρ που βρισκόταν πριν ή ότι έναν χρόνο μετά το περιστατικό φωτογραφήθηκε μαζί με τον σκηνοθέτη που κατήγγειλε.

“Αυτά έχουν δικαιολογηθεί όλα εντός της δικαστικής αίθουσας και η απόφαση είναι αυτή. Δεν αλλάζει. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω στα 20 μου, είμαι ένα παιδί εξωστρεφές, ανοιχτό και αυτό είναι το πιο μελανό μου σημείο. Εάν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα ήμουν πιο προσεκτική ποιους ανθρώπους συναναστρέφομαι”, είπε στη συνέχεια η Έλενα Αθανασοπούλου.

Η επόμενη μέρα

Αυτή τη στιγμή δεν φοβάμαι κανέναν. Μόνο τον Θεό τον σέβομαι, τον αγαπώ και τον φοβάμαι αν αδικήσω κάποιον”, είπε η Έλενα Αθανασοπούλου με την Ελένη Τσολάκη να τη ρωτάει πώς είναι η επόμενη μέρα για εκείνη.

“Η καινούργια μέρα έχει ότι βγαίνω ξανά στη ζωή, είμαι μία νέα Έλενα, πιο δυνατή από ποτέ, αναλαμβάνω πάλι δράση στις δουλειές μου, παρά το ότι δεν την εγκατέλειψα ποτέ”, είπε η ηθοποιός, η οποία δεν θέλησε να αποκαλύψει αν θα συνεχίσει να αναζητά το δίκιο της σχετικά με την υπόθεσή της.

Δείτε τη συνέντευξη της Έλενας Αθανασοπούλου:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα