Ελένη Ράντου: Το μισογυνιστικό περιστατικό που την έκανε να ξεσπάσει

Ελένη Ράντου: Το μισογυνιστικό περιστατικό που την έκανε να ξεσπάσει
Ελένη Ράντου Instagram

Αυτόπτης μάρτυρας μιας μισογυνιστικής επίθεσης έγινε η Ελένη Ράντου και η ηθοποιός έθεσε εκ νέου το ζήτημα της έκρηξης βίας εναντίον των γυναικών και τις αρνητικές προεκτάσεις της.

Παρούσα σε μια μισογυνιστική επίθεση ενός άνδρα σε μια άγνωστη γυναίκα βρέθηκε η Ελένη Ράντου και μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram, η ηθοποιός άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση γύρω από τις σεξιστικές επιθέσεις και συμπεριφορές που ορισμένες φορές όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλα επιβραβεύονται.

Η ηθοποιός περιέγραψε το περιστατικό λέγοντας πως ένας άνδρας ακούγοντας μια κυρία να διαπληκτίζεται στο τηλέφωνο πέρασε δίπλα της και αφού της είπε να ‘σκάσει’, μονολόγησε: “Φταίμε εμείς μετά που σας σκοτώνουμε;”, με την Ελένη Ράντου να μην μπορεί να κρύψει τον προβληματισμό της και να σχολιάζει μεταξύ άλλων πως “αυτές οι μικρές καθημερινές στιγμές βίας, που έχουν μέσα τους βαθιά υποτίμηση και τεράστιο φόβο μη χαθεί ο έλεγχος από τα αντρικά χέρια”.

Αναλυτικά η ανάρτηση της ηθοποιού:

Σήμερα, περπατώντας στο δρόμο, ακούω μία κυρία να διαπληκτίζεται έντονα στο τηλέφωνο. Ένας τύπος την ακούει περνώντας και μονολογεί: “Σκάσε κυρά μου. Φταίμε εμείς μετά που σας σκοτώνουμε;”. Κάποιοι περαστικοί γέλασαν. Το βρήκαν αστείο!

Συνέχισα κι εγώ το δρόμο μου, σκεπτόμενη σχετικά με όλη αυτή την έκρηξη βίας εναντίον γυναικών, ότι μέχρι να φτάσουμε στο φόνο, στον εκβιασμό ή στην έκνομη πράξη, έχουν προηγηθεί χιλιάδες μικροί ανεπαίσθητοι βιασμοί για την καθεμία, χιλιάδες σεξιστικές συμπεριφορές, που όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλα επιβραβεύονται. Πολλές φορές κι από τις ίδιες τις γυναίκες. Αυτές οι μικρές καθημερινές στιγμές βίας, που έχουν μέσα τους βαθιά υποτίμηση και τεράστιο φόβο μη χαθεί ο έλεγχος από τα αντρικά χέρια.

Ο κύριος στο δρόμο μπορεί να μην έκανε φόνο, βιασμό, εκβιασμό, αλλά μου έφερε την ίδια αποκρουστική αίσθηση.

Η ανάρτηση της Ελένης Ράντου

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα