Φώτης Σεργουλόπουλος: Ο λόγος που βάφτισε τον γιο του “Γιώργο” είναι αυτός που κάνει τα σόγια να “σφάζονται”

Διαβάζεται σε 2'
Φώτης Σεργουλόπουλος
Φώτης Σεργουλόπουλος Papadakis Press

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να δώσει στον γιο του το όνομα Γιώργος.

Την προσωπική του άποψη σχετικά με τα ονόματα των παιδιών αλλά και γιατί επέλεξε να βαφτίσει τον γιο του Γιώργο εξήγησε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Το θέμα της ημέρας στη στήλη “Αποψάρα” του “Πρωίαν σε είδον” ήταν “Βαφτίσια: Το όνομα το επιλέγουν οι γονείς ή ο παππούς και η γιαγιά;” και ο γνωστός παρουσιαστής μοιράστηκε τη δική του σχετική εμπειρία.

Αναλύοντας τα επιχειρήματά του ανέφερε πως του αρέσει να δίνεται το όνομα του παππού και της γιαγιάς στο παιδί, γι’ αυτό και ο ίδιος επέλεξε για τον γιο του το όνομα Γιώργος.

“Κοίταξε να δεις, δεν είναι του παππού και της γιαγιάς, είναι το τι αισθάνεσαι. Εγώ βάφτισα τον γιο μου Γιώργο, όπως τον πατέρα μου. Αυτό ήθελα να κάνω. Μου αρέσει να κρατάω ας πούμε το ότι το παιδί θα μεγαλώσει και θα πει ότι είναι ο Γιώργος του τάδε, που ήταν ο παππούς του ο Γιώργος. Αυτό μου αρέσει που υπάρχει. Από κει και πέρα, όταν ας πούμε υπάρχει μία διαφωνία μεταξύ των παππούδων και των γιαγιάδων, εντάξει, άφησέ τους να διαφωνούν. Το θέμα όμως είναι ότι εγώ υποστηρίζω το όνομα να είναι λίγο πιο παραδοσιακά δοσμένο.

Στους συμμαθητές του γιου μου δεν υπάρχει κανένας Γιώργος σχεδόν. Είναι όλοι Έκτορας, Ιππολύτη, το ένα, το άλλο. Είναι σε μία περίοδο τέτοια που υπήρχε μία μόδα με αυτά τα ονόματα”, είπε αρχικά ο παρουσιαστής με την Τζένη Μελιτά να δίνει τη “λύση” και να προτείνει πως εάν υπάρχει διαφωνία ανάμεσα στις οικογένειες, οι γονείς μπορούν να επιλέξουν ένα τρίτο όνομα.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος εμφανίστηκε αντίθετος με αυτό λέγοντας πως “δεν θέλω να βγάλω τρίτο όνομα, θέλω να ειπωθεί το όνομα ενός από τους συγγενείς, τους προγόνους μου. Μπορεί να αναζητήσω και ένα όνομα πιο παλιού πρόγονου, να πάω στον προπάππου. Θα πω ένα από παλιά! Αν είναι να τσακωθούν τα δύο σόγια, παίρνεις ένα όνομα του προπάππου, ενός προγόνου και το λες για παράδειγμα Καπποδίστρια”, σχολίασε αστειευόμενος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα