Γαλαζοαίματο δράμα: Σφάζονται για τα περιουσιακά στον βασιλικό οίκο του Ανόβερο

Γαλαζοαίματο δράμα: Σφάζονται για τα περιουσιακά στον βασιλικό οίκο του Ανόβερο
ARCHIV - Prinz Ernst August vor Beginn seines Prozesses am 15. Juni 2009 in Hildesheim. Das Landgericht Hildesheim hat Prinz Ernst August von Hannover zu einer Geldstrafe von 200.000 Euro verurteilt. Mit dem Urteil ahndete das Gericht am Dienstag, 9. Maerz 2010 eine taetliche Auseinandersetzung des Prinzen mit einem Hotelier in Kenia vor zehn Jahren. (AP Photo/Fabian Bimmer) FILE - German Prince Ernst August of Hannover, seen prior to the start of his trial at a court in Hildesheim, Germany, June 15, 2009. (AP Photo/Fabian Bimmer) ASSOCIATED PRESS

Ο ανιψιός της Φρειδερίκης δεν δίνει την ευχή του στον πρωτότοκο γιο του, φοβούμενος πως εκείνος θα τον εκτοπίσει από τη διαχείριση της αμύθητης περιουσίας του οίκου στη Γερμανία

Κάτι τέτοιες ειδήσεις επιβεβαιώνουν τη γνωστή ρήση – τίτλο τηλενουβέλας “Και οι πλούσιου κλαίνε”. Το οικογενειακό δράμα της βασιλικής οικογένειας του Ανόβερο εδράζεται στην αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Ερνέστου – Αυγούστου Ε’, γνωστού για βίαιη συμπεριφορά σε βάρος δημοσιογράφων, ανάρμοστες πράξεις σε δημόσιους χώρους και άλλα ευτράπελα που του έχουν “κολλήσει” το παρατσούκλι “τρελός”. Ο κληρονόμος του οίκου των Γουέλφων-Ανοβέρου, με τίτλους ευγενείας σε Γερμανία και Βρετανία, αρνείται να αναγνωρίσει το γάμο του πρωτότοκου γιου του που λαμβάνει χώρα το Σάββατο στον πύργο της οικογενείας στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Για μερικά στρέμματα γης (και 500 εκατ. λίρες)!!

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο εν διαστάσει σύζυγος της Καρολίνας του Μονακό, θορυβήθηκε από την ένωση αυτή και πιστεύει πως ο γιος του θα τον “πετάξει” από τη διαχείριση της αμύθητης περιουσίας του που υπολογίζεται σε τουλάχιστον μισό εκατομμύριο λίρες. Μπορεί πριν από κάποιους μήνες να είχε δώσει την ευχή του στον Ερνέστο τον ΣΤ’, μαζί με την κυριότητα στις ιδιοκτησίες της οικογένειες στην Γερμανία, ωστόσο σήμερα, ο 63χρονος ζητάει τα δώρα του πίσω και απειλεί να μην παρευρίσκεται στους γάμους του γιου του με την Ρωσίδα σχεδιάστρια μόδας Εκατερίνα Μαλίσεβα.

Για την ακρίβεια, η οικογενειακή διαμάχη γίνεται για οικόπεδα και δασικές εκτάσεις στην Κάτω Σαξονία, που παραχωρήθηκαν ως δώρο στον Ερνέστο το νεότερο μεταξύ 2004 και 2006. Η αμύθητη περιουσία των ευγενών του γερμανικού οίκου, βρίσκεται υπό την ομπρέλα του ιδρύματος Κάμπερλαντ. “Ο πατέρας θα παραχωρούσε στον πρωτότοκο γιο του την περιουσία εντός γερμανικής επικράτειας, κρατώντας για τον εαυτό του ιδιοκτησίες που βρίσκονται στην Αυστρία. Ωστόσο, υποπτεύεται πως ο γιος του ήθελε να πάρει τον πλήρη έλεγχο στο ίδρυμα” σημειώνει ο Γάλλος ιστορικός Φιλίπ Ντελόμ.

Ο “ιδιόρρυθμος” ανιψιός της Φρειδερίκης

Ο Ερνέστος-Αύγουστος Ε’ από τον Οίκο των Γουέλφων-Ανοβέρου έχει τίτλους από τη Γερμανία, όπως βασιλιάς του Ανοβέρου και δούκας του Μπράουνσβαϊκ και τίτλους από τη Βρετανία, όπως δούκας του Κάμπερλαντ και πρίγκιπας της Βρετανίας. Είναι αρχηγός του Οίκου των Γουέλφων και η περιουσία του εκτιμάται στα 500 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας. Όπως φαίνεται, ο γαλαζοαίματος είναι ανιψιός της Φρειδερίκης, συζύγου του Παύλου πρώην βασιλιά της Ελλάδας. Έπειτα από τη Σ. Χοκουλί νυμφεύτηκε την Καρλίνα πριγκίπισσα του Μονακό, με την οποία να και σε διάσταση παραμένει ακόμη παντρεμένος.

ARCHIV - Prinz Ernst-August von Hannover, rechts, und seine Frau Prinzessin Caroline von Monaco posieren am 6. Oktober 2007 in Baden-Baden vor der Verleihung des Herbert-von-Karajan-Musikpreises 2007. Mit Spannung wird am Mittwoch, 13. Januar 2010, der Auftritt von Prinzessin Caroline als Zeugin vor dem Landgericht Hildesheim im Koerperverletzungs-Prozess gegen ihren Ehemann Ernst August Prinz von Hannover erwartet. (AP Photo/Winfried Rothermel, Archiv) --- FILE - Prince Ernst August of Hanover and his wife Princess Caroline of Monaco, from right, pose on the red carpet prior to the Herbert-von-Karajan award ceremony in Baden-Baden, southern Germany, in this Oct. 6, 2007 file photo. (AP Photo/Winfried Rothermel, File) ASSOCIATED PRESS

Ο Ερνέστος ο Ε’ και η σύζυγός του Καρολίνα του Μονακό/AP Photo/Winfried Rothermel, File

Στο παρελθόν έχει συλληφθεί να χειροδικεί σε βάρος δημοσιογράφων, ενώ τον έκαναν “τσακωτό” να ουρεί στο τουρκικό περίπτερο έκθεσης που λάμβανε χώρα στο Ανόβερο το 2000. Κάποια χρόνια αργότερα, η χρόνια εξάρτηση από το αλκοόλ θα τον οδηγήσει στο κρεβάτι του νοσοκομείου, με παγκρεατίτιδα και σε κώμα για δύο ημέρες.

Ο ήπιων τόνων διάδοχος

Ο γαλλικός Τύπος χαρακτηρίζει τον γιο του ήπιων τόνων, που αποφεύγει τη δημοσιότητα και τις προκλήσεις. Ο 33χρονος ζει με τη σύντροφό του εδώ και χρόνια και ο γάμος θα ένωνε απλώς και επίσημα την σχέση τους. Ο πατέρας του διαδόχου δεν παραβρέθηκε στον πολιτικό γάμο του ζευγαριού την Πέμπτη, ενώ αναμένεται να λάμψει δια της απουσίας του και το Σάββατο. Ωστόσο, ο Ερνέστος Αύγουστος ΣΤ’ μπορεί να υπολογίζει στην παρουσία της μητέρας του, του αδερφού του πρίγκιπα Κριστιάν και της ετεροθαλούς αδερφής του Αλεξάνδρα, που ο πατέρας του απέκτησε με την Καρολίνα του Μονακό.

Από την πλευρά της, η Ρωσίδα σχεδιάστρια διαθέτει μακρά πορεία στο χώρο της μόδας, που πιθανότατα είναι απλά η αφορμή για την έντονη αντιπαράθεση στους κόλπους του οίκου των γαλαζοαίματων της Γερμανίας.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 20MINUTES/AP Photo/Fabian Bimmer

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα