Γιάννης Βαρδής: “Τον πρώτο χρόνο προσπαθούσα να αποφύγω κόσμο που ήξερε τον πατέρα μου”

Διαβάζεται σε 3'
Γιάννης και Αντώνης Βαρδής
Γιάννης και Αντώνης Βαρδής PAPADAKIS PRESS

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατο του Αντώνη Βαρδή, ο γιος του Γιάννης περιγράφει με απόλυτη ειλικρίνεια τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με την απώλεια του πατέρα του.

Καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ “Στούντιο 4” βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (02/09) ο Γιάννης Βαρδής και η πρώτη εκπομπή της φετινής σεζόν ήταν αφιερωμένη στον πατέρα του, Αντώνη, που συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τον θάνατό του.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Βαρδής μίλησε με ειλικρίνεια για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με τον θάνατο του πατέρα του και τον τρόπο που αντιμετώπισε το πένθος, πώς άλλαξε η ψυχολογική του κατάσταση και τη βοήθεια που του προσέφερε η ψυχοθεραπεία.

“Προσπαθώ να το διαχειριστώ όσο μπορώ. Ο χρόνος απαλύνει πολύ τα πράγματα, αλλά δεν κλείνει ποτέ η πληγή. Πάντα τον σκέφτεσαι τον άνθρωπό σου. Δεν σκέφτεσαι στενάχωρες καταστάσεις, σκέφτεσαι πιο ευχάριστες στιγμές, χαρούμενες, εύθυμες στιγμές, στιγμές που έχουμε ζήσει μαζί. Τα τελευταία 2 χρόνια το διαχειρίζομαι πιο σωστά, δεν στενοχωριέμαι τόσο πολύ”, δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Βαρδής.

Και πρόσθεσε για τη σημασία του χρόνου στο πένθος: “Ο χρόνος βοηθάει. Ήρθε μόνο του. Οι συνθήκες, τα παρεμφερή όλα που έχουν να κάνουν με την οικογένεια, δηλαδή η τριβή βοηθάει πάρα πολύ. Ήρθε και έδεσε και απάλυνε κάποια πράγματα μέσα μου, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και δύσκολα πράγματα”.

Παράλληλα, περιέγραψε τη βοήθεια που έχει λάβει από την ψυχοθεραπεία και μοιράστηκε μερικές από τις κουβέντες τους: “Επειδή πηγαίνω σε ψυχολόγο, με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Τους τελευταίους μήνες συνειδητοποιήσαμε κάτι, που είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα δεν το είχα συνειδητοποιήσει ποτέ. Κάναμε μια κουβέντα που μου είπε: ‘Όταν πέθανε ο πατέρας σου, πέθανες και εσύ’. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ ζόρικο και με ταρακούνησε πάρα πολύ. Δηλαδή ακόμα προσπαθώ να το διαχειριστώ μέσα μου, γιατί έχει δίκιο. Ένα κομμάτι μου μεγάλο έφυγε, έσβησε, χάθηκε. Ο σκοπός είναι να το επαναφέρουμε”.

Τέλος, ο Γιάννης Βαρδής δήλωσε ότι τα τραγούδια και τα βίντεο και όλο το υλικό για τον πατέρα του είναι κάτι που του δημιουργεί πολύ όμορφα συναισθήματα: “Εγώ θεωρώ ότι το γεγονός ότι υπάρχει η υπενθύμιση του πατέρα μου μού κάνει πάρα πολύ καλό. Όχι, τον πρώτο χρόνο, τον πρώτο χρόνο προσπαθούσα να αποφύγω κόσμο που ήξερε τον πατέρα μου, γιατί θα μου λέγανε πράγματα για εκείνον και ήθελα να ξεχαστώ. Προσπαθούσα να μην ακούω τραγούδια του. Πλέον, όμως, νιώθω τόσο όμορφα που μπορώ οποιαδήποτε στιγμή να τον φέρω μπροστά μου, να ακούσω τη φωνή του, να δω την εικόνα του. Είναι για εμένα πάρα πολύ σημαντικό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα