Γιατί ο D’Pharaoh Woon-A-Tai πήγε στα Emmy με μία “ματωμένη” παλάμη στο στόμα του

Διαβάζεται σε 3'
Ο ηθοποιός D'Pharaoh Woon-A-Tai
Ο ηθοποιός D'Pharaoh Woon-A-Tai 2024 Photo by Richard Shotwell/Invision/AP

Το ισχυρό μήνυμα που θέλησε να πέρασει ο D’Pharaoh Woon-A-Tai στα Emmy 2024.

Το παρών στην τελετή απονομής των βραβείων Emmy 2024 που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής (15/09) έδωσε ο ηθοποιός Ντι Φαραώ Γουν-Α-Τάι (D’Pharaoh Woon-A-Tai) και έκανε μία τολμηρή δήλωση χωρίς να πει λέξη.

Ο ηθοποιός, ο οποίος ήταν υποψήφιος για το πρώτο του Emmy στην κατηγορία Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του Bear Smallhill στο “Reservation Dogs”, περπάτησε στο κόκκινο χαλί φορώντας ένα μαύρο σμόκιν, όμως αυτό που τράβηξε την προσοχή ήταν ένα κόκκινο αποτύπωμα χεριού στο πρόσωπό του.

Η “ματωμένη παλάμη” που είχε σχεδιαστεί σαν να του κλείνει το στόμα δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα ισχυρό μήνυμα και σύμβολο του κινήματος για τις Εξαφανισμένες και Δολοφονημένες ιθαγενείς γυναίκες (Missing and Murdered Indigenous Women – MMIW).

Το κόκκινο χέρι πάνω από το στόμα συμβολίζει “όλες τις αγνοούμενες αδελφές των οποίων οι φωνές δεν ακούγονται”, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης Native Hope. ”

“Αντιπροσωπεύει τη σιωπή των μέσων ενημέρωσης και των αρχών επιβολής του νόμου εν μέσω αυτής της κρίσης. Αντιπροσωπεύει την καταπίεση και την υποταγή των ιθαγενών γυναικών που τώρα ξεσηκώνονται για να πουν #NoMoreStolenSisters”.

D'Pharaoh Woon-A-Tai arrives at the 76th Primetime Emmy Awards on Sunday, Sept. 15, 2024, at the Peacock Theater in Los Angeles. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)

Σύμφωνα με το Γραφείο Ινδιάνικων Υποθέσεων, μια μελέτη του 2016 από το Εθνικό Ινστιτούτο Δικαιοσύνης διαπίστωσε ότι περισσότερες από τέσσερις στις πέντε γυναίκες των Ινδιάνων της Αμερικής και της Αλάσκας έχουν βιώσει βία κατά τη διάρκεια της ζωής τους, συμπεριλαμβανομένου του 56,1% που έχουν βιώσει σεξουαλική βία.

Ο Γουν-Α-Τάι, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως Oji-Cree First Nations και Guyanese, έχει μιλήσει ανοιχτά στο παρελθόν, ιδίως για την ανάγκη των ιθαγενών Αμερικανών να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες. “Νομίζω ότι οδεύουμε προς μια εποχή που δεν χρειαζόμαστε κανέναν να πει την ιστορία μας για εμάς”, είχε δηλώσει παλαιότερα στο περιοδικό Elle.

“Αν θέλεις να φτιάξεις μια ιστορία που αφορά τους ιθαγενείς, θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι υποχρεωτικό, κατά τη γνώμη μου, να έχεις ιθαγενή σκηνοθέτη, ιθαγενή σεναριογράφο και ιθαγενή υπεύθυνο κάστινγκ”, είχε προσθέσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα