Η AI εφαρμογή που σε κάνει “90s αμερικανάκι” κι έχει τρελάνει τους celebrities

Διαβάζεται σε 2'
Βρισηίδα Ανδριώτου, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Μαίρη Συνατσάκη
Βρισηίδα Ανδριώτου, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Μαίρη Συνατσάκη Instagram @vrisiida_andrio/@dorettapapadimitriou_official/@mairiboo

Viral έχει γίνει στα social media μια εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών, η οποία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και σε μετατρέπει σε απόφοιτο λυκείου των ’90s στις ΗΠΑ.

Φρενίτιδα έχει προκαλέσει στους χρήστες του διαδικτύου και των social media μια νέα εφαρμογή επεξεργασίως φωτογραφιών, με το όνομα EPIK, η οποία μας μεταφέρει στην Αμερική της δεκαετίας του 1990.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω εφαρμογή, η οποία χρησιμοποιεί την AI τεχνολογία (τεχνητή νοημοσύνη), δημιουργεί καρέ που μοιάζουν βγαλμένα από το λεγόμενο “Yearbook”, δηλαδή φωτογραφίες επετηρίδας. Με άλλα λόγια, επιτρέπει στους χρήστες να φανταστούν πώς θα έμοιαζαν αν αποφοιτούσαν από το λύκειο της δεκαετίας του ’90.

Η εφαρμογή, η οποία έχει γίνει viral, λειτουργεί ως εξής: Πρώτα οι χρήστες την κατεβάζουν στο κινητό τους και στη συνέχεια ανεβάζουν μια σειρά από selfies τους. Έπειτα, η EPIK τις επεξεργάζεται και δημιουργεί τις φωτογραφίες επετηρίδας, οι οποίες παρουσιάζουν τον χρήστη σε διαφορετικές πόζες, με άλλο στυλ, άλλο ντύσιμο και άλλο χτένισμα.

Το application είναι δωρεάν για λήψη, αλλά μετά πρέπει να πληρώσετε για να δημιουργήσετε τις δικές σας φωτογραφίες.

Η εφαρμογή EPIK έχει ανέβει στην κορυφή τις τελευταίες μέρες και, σύμφωνα με σχετικά στοιχεία, στο αμερικανικό app store έφτασε στο Νο.1. Την έχουν χρησιμοποιήσει πολλοί celebrities (και όχι μόνο) στο εξωτερικό, ενώ επώνυμα πρόσωπα στη χώρα μας, την έχουν, επίσης, δοκιμάσει και έχουν μοιραστεί τα αποτελέσματα στους λογαριασμούς τους στα social media, ειδικά σε Instagram και TikTok.

Μαίρη Συνατσάκη

Βρισηίδα Ανδριώτου

Εβελίνα Νικόλιζα

Ντορέττα Παπαδημητρίου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα