Η Bella Hadid σπάει τη σιωπή της για τον πόλεμο στη Γάζα σε μία ανάρτηση που πρέπει όλοι να δουν

Διαβάζεται σε 4'
Bella Hadid
Bella Hadid Julia Nikhinson/AP Photo

Την πρώτη της ανάρτηση σχετικά με τη νέα σύρραξη στη Μέση Ανατολή και τον συνεχιζόμενο πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς έκανε η Bella Hadid λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους.

Η Bella Hadid, ένα από τα διασημότερα και πιο επιτυχημένα μοντέλα της σύγχρονης βιομηχανίας της μόδας μίλησε πρώτη φορά για τον πόλεμο που μαίνεται εδώ και 21 ημέρες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, σε μία ανάρτηση που πρέπει όλοι να διαβάσουν.

Το μοντέλο, που είναι μισή Παλαιστίνια, έκανε το συγκεκριμένο ποστ χθες, Πέμπτη (26/10) ζητώντας από τους followers και θαυμαστές της να συγχωρήσουν τη “σιωπή” της τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

“Δεν έχω βρει ακόμα τις ιδανικές λέξεις για αυτές τις βαθιά περίπλοκες και φρικτές τελευταίες 2 εβδομάδες, εβδομάδες που έστρεψαν την προσοχή του κόσμου σε μια κατάσταση που αφαιρεί αθώες ζωές και επηρεάζει οικογένειες εδώ και δεκαετίες“, έγραψε αρχικά, συμπληρώνοντας πως έχει να πει πολλά, “αλλά για σήμερα θα είμαι σύντομη”.

Από την έναρξη του πολέμου, η Bella αναφέρει ότι η ίδια έχει δεχθεί “εκατοντάδες απειλές θανάτου καθημερινά” και ότι η οικογένειά της αισθάνεται “σε κίνδυνο” – αλλά αρνείται να “σιωπήσει άλλο”.

Η καρδιά μου ματώνει από τον πόνο από το τραύμα που βλέπω να εκτυλίσσεται, καθώς και από το τραύμα των γενεών του παλαιστινιακού μου αίματος”, συνέχισε, “Βλέποντας τα επακόλουθα των αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα, θρηνώ με όλες τις μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους και τα παιδιά που κλαίνε μόνα τους, όλους τους χαμένους πατέρες, αδελφούς, αδελφές, θείους, θείες, φίλους που δεν θα περπατήσουν ποτέ ξανά σε αυτή τη γη”.

“Θρηνώ επίσης για τις ισραηλινές οικογένειες που αντιμετωπίζουν τον πόνο και τα επακόλουθα μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Ανεξάρτητα από την ιστορία του τόπου, καταδικάζω τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον οποιουδήποτε πολίτη, οπουδήποτε“, έγραψε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι “ο τραυματισμός γυναικών και παιδιών και η πρόκληση τρόμου δεν ωφελεί και δεν πρέπει να ωφελήσει το κίνημα της Ελεύθερης Παλαιστίνης“.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε κάποια από τα στοιχεία της παλαιστινιακής κληρονομιάς της αλλά και γιατί υποστηρίζει το κίνημα “Ελεύθερη Παλαιστίνη” εδώ και τόσα χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις δυσκολίες του να είσαι Παλαιστίνιος, σε έναν κόσμο που μας βλέπει σαν τρομοκράτες που αντιστέκονται στην ειρήνη. Είναι επιβλαβές, είναι ντροπιαστικό και είναι κατηγορηματικά αναληθές“.

Bella Hadid: Η ιστορία της οικογένειάς της

Ο πατέρας του μοντέλου, Μοχάμεντ Χαντίντ, γεννήθηκε στη Ναζαρέτ το 1948 – την ίδια χρονιά που 750.000 Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους – και η οικογένειά του αναγκάστηκε να γίνει πρόσφυγας, έγραψε η Bella Hadid στη μακροσκελή ανάρτησή της στα social media.

“Η οικογένειά μου έγινε μάρτυρας 75 χρόνων βίας κατά του παλαιστινιακού λαού – κυρίως των βίαιων εισβολών των εποίκων που οδήγησαν στην καταστροφή ολόκληρων κοινοτήτων, στην εν ψυχρώ δολοφονία και στη βίαιη απομάκρυνση οικογενειών από τα σπίτια τους”, έγραψε. “Η πρακτική των εποικισμών σε παλαιστινιακή γη συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ο πόνος αυτός είναι αδιανόητος“.

Στο τέλος της ανάρτησής της, το μοντέλο έκανε λόγο για ένα μέλλον όπου όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν “να υπερασπιστούν από κοινού την ανθρωπιά και τη συμπόνια” ενάντια στις “διεφθαρμένες” κυβερνήσεις – ανεξάρτητα από την πλευρά του καθενός, και κάλεσε τους πολίτες να βοηθήσουν την τρέχουσα “ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα” για τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό, ρεύμα για τη λειτουργία των νοσοκομείων και γιατρούς για την περίθαλψη των τραυματιών.

“Οι πόλεμοι έχουν νόμους – και πρέπει να τηρούνται, ό,τι κι αν συμβεί”.

Κλείνοντας, παρότρυνε τους followers της να “συνεχίσουν να ασκούν πίεση στους ηγέτες μας” για να “διασφαλίσουν ότι οι αθώοι Παλαιστίνιοι πολίτες δεν θα είναι τα ξεχασμένα θύματα του πολέμου” και τόνισε: “Στέκομαι στο πλευρό της ανθρωπότητας, γνωρίζοντας ότι η ειρήνη και η ασφάλεια μας ανήκουν“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα