Η Καλομοίρα και το πιο “να αγιάσει το στόμα σου” βίντεο για την ελληνική οικογένεια

Διαβάζεται σε 4'
Η Καλομοίρα και το πιο “να αγιάσει το στόμα σου” βίντεο για την ελληνική οικογένεια
H Καλομοίρα έκανε το πιο εύστοχο σχόλιο για την ελληνική οικογένεια. PAPADAKIS PRESS

Η Καλομοίρα αποκάλυψε τι χρειάστηκε να κάνει για να μην αφήσει τις θείες της να διαλύσουν τη ψυχολογία της.

Στο τελευταίο βίντεο που δημοσίευσε στο κανάλι της στο YouTube η Καλομοίρα θέλησε να μοιραστεί μια ιστορία «που με πόνεσε πολύ, αλλά από αυτόν τον πόνο έμαθα να μη με νοιάζει η γνώμη του άλλου» για εκείνη.

«Όταν παντρεύτηκα και έκανα τα παιδιά μου, είχα αποφασίσει να μείνω σπίτι γιατί όταν ήμουν εγώ παιδί, οι γονείς μου δούλευαν συνέχεια και δεν ήταν σπίτι. Ήμασταν μόνες με την αδελφή μου, τη Γεωργία.

Από τότε λοιπόν, είχα αποφασίσει πως όταν μεγαλώσω και αν έχω την ευκαιρία θα καθίσω σπίτι όταν αποκτήσω παιδιά. Ότανέγινε αυτό, ο Γιώργος μου είπε “κάνε ό,τι θες”.

Είχα ακούσει από κάποιες θείες, κάποια άτομα από την οικογένεια μου να κουτσομπολεύουν. Έλεγαν “μα τι κάνει σπίτι όλη την ημέρα; Άφησε την καριέρα της”. Στο μυαλό τους ήταν σαν να μη δούλευα. Εγώ βέβαια, πάντα έκανα πράγματα, όσο μπορούσα.

Με είχε πειράξει πολύ. Δεν είπα ποτέ τίποτα, αλλά ένιωθα πως ήμουν τεμπέλα, ενώ μεγάλωνα δίδυμα και είχα και όλα αυτά τα θέματα, όλο αυτό το τρέξιμο να βρω τι έχουν, να βρω τους γιατρούς και να βρω λύσεις.

Αυτό με έκανε να στενοχωρηθώ πάρα πολύ. Αλλά δεν έλεγα τίποτα.

Πάμε στο τώρα, έντεκα χρόνια μετά.

Τώρα που μεγάλωσαν τα αγόρια μου και καταλαβαίνουν περισσότερα -τα συζητάμε όλα-, έχω αρχίσει πάλι να κάνω πράγματα και είμαι πολύ χαρούμενη.

Πριν από μήνες είχα μια δουλειά που έπρεπε να λείπω από το σπίτι για ένα μήνα, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει. Όλοι στο χώρο ξέρουν ότι όταν έρχομαι στην Ελλάδα, κάνω τα πάντα σε δέκα ημέρες. Αυτό το project όμως, ήταν ειδικό και μας άρεσε πολύ. Κάναμε οικογενειακό συμβούλιο και αποφασίσαμε όλοι μαζί να το κάνω.

Επειδή είχε πολύ άσχημο καιρό, οι 4 εβδομάδες έγιναν έξι. Τι άκουσα τότε από τις θείες -γιατί όσα λέει η οικογένεια πονούν περισσότερο;

Είπαν στον Γιώργο και την πεθερά μου και τη μάνα μου “μα τι; Η Καλομοίρα παράτησε τα παιδιά της για την καριέρα;”.

Δηλαδή, κάθομαι σπίτι με τα παιδιά, έχετε παράπονο. Φεύγω να κάνω μια δουλειά, πάλι έχετε παράπονο. Τι ασχολούμαι λοιπόν, μαζί σας;

Τρελάθηκα όταν έμαθα τι είπαν. Με πλήγωσε πάρα πολύ και έκρινα πως πρέπει να πάω σε ψυχολόγο γιατί ήμουν τόσο εκνευρισμένη και θυμωμένη. Σκεφτόμουν μήπως έχουν δίκιο, τι πραγματικά ισχύει.

Για να καταλάβετε, ζήτησα συγγνώμη από τα παιδιά που έλειπα καιρό και τα στενοχώρησα. Τους ρώτησα πώς νιώθουν και με κοιτούσαν με απορία, πριν μου πουν “μια χαρά ήμασταν”.

Πού κατέληξε η Καλομοίρα

«Δεν θα αλλάξεις ποτέ τον κόσμο. Είναι καλύτερο να δουλέψεις να αλλάξεις τον εαυτό σου. Όταν αλλάζεις τον εαυτό σου, αλλάζεις τον κόσμο.

Δεν ξέρουν τη ζωή μου, τη σχέση μου ή ό,τι άλλο με αφορά.

Νομίζουν ότι ξέρουν.

Άρα τι ασχολούμαι με τη μία και την άλλη και όσα λέει ενώ δεν ξέρει;

Τι έμαθα; Να κάνω ό,τι θέλω γιατί πάντα θα πει κάποιος κάτι. Βέβαια, όταν λένε κάτι συγγενείς, άνθρωποι με τους οποίους είσαι κοντά, πονάει πιο πολύ.

Μέσα στον πόνο έμαθα και ότι δεν θέλω να έχω μίσος -για λίγο καιρό τις μισούσα-, γιατί χάρηκαν με το πρόβλημα που προσπάθησαν να δημιουργήσουν στο γάμο μου.

Τώρα τις αγκάλιασα και τις συγχώρεσα.

Χαίρομαι που έγινε ό,τι έγινε, γιατί έγινα πιο δυνατή. Δεν με νοιάζει τι λένε και δέθηκα πιο πολύ με τον άνδρα μου. Οπότε τις ευχαριστώ για όσα είπαν».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα