Η νέα Miss USA είναι αξιωματικός πληροφοριών του στρατού

Διαβάζεται σε 3'
Η νέα Miss USA είναι αξιωματικός πληροφοριών του στρατού
Η Alma Cooper είναι η Miss USA για το 2024. GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP Alberto E. Rodriguez

Σε μια ταραχώδη χρονιά για το διαγωνισμό ομορφιάς των ΗΠΑ, Miss USA αναδείχθηκε η 22χρονη ανθυπολοχαγός του αμερικανικού στρατού, Alma Cooper.

Η Savannah Gankiewicz κατάφερε να χαρεί το στέμμα της Miss USA μόλις τρεις μήνες. Το πήρε όταν το έβγαλε με τα χεράκια της από το κεφάλι της η Noelia Voight.

Όπως κατέθεσε η τελευταία στην αναφορά της προς τα αφεντικά της, η απόφαση της είχε να κάνει με το «τοξικό περιβάλλον εργασίας» στα εντός του Miss USA Organization «που επηρέασε τη ψυχική και τη σωματική μου υγεία».

Δημοσίως δεν μπορούσε να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς έχει υπογράψει NDA (non-disclosure agreement). Είπε η μητέρα της, Jackeline πως ο οργανισμός φέρθηκε άσχημα στην κόρη της εξελίσσοντας «τη δουλειά των ονείρων της σε εφιάλτη. Ήταν θύματα κακοποίησης, bullying, ενώ την στρίμωξαν και σε μια γωνία».

Ο οργανισμός που ‘τρέχει’ το διαγωνισμό από το 1952 απάντησε μέσω του Instagram πως έχει ως κορυφαία προτεραιότητα την ευημερία των εστεμμένων. Υποσχέθηκε να ανακοινώσει σύντομα τη διάδοχο που ήταν η πρώτη αναπληρωματική του περυσινού διαγωνισμού. Αυτή ανέλαβε και την στέψη της Miss USA για το 2024.

Η νέα Miss USA είναι η Alma Cooper, ενεργό μέλος του αμερικανικού στρατού. Για την ακρίβεια, είναι ανθυπολοχαγός που υπηρετεί ως αξιωματικός πληροφοριών του στρατού.

Η 22χρονη έχει μεταπτυχιακό στην επιστήμη δεδομένων από το Stanford και ερευνά την επισιτιστική ανασφάλεια. Ο στόχος της είναι να έχουν πρόσβαση όλοι στο υγιεινό φαγητό και moto της είναι το Demand Excellence. «Το εμπνεύστηκα από τους μετανάστες γονείς μου που δημιούργησαν το μονοπάτι τους προς το αμερικανικό όνειρο».

Όπως είπε στο βίντεο που ετοίμασε για την υποψηφιότητα της, από όταν θυμάται τον εαυτό της ήθελε να διαγωνιστεί στο Miss USA. «Διαπίστωσα ότι οι δεξιότητές μου, η κοινότητα στην οποία ανήκω, η αγάπη και η υποστήριξη που λαμβάνω από αυτήν με έκαναν καλύτερη υποψήφια».

Για την ιστορία, ο φετινός διαγωνισμός για την ανάδειξη της Miss USA λανσάρισε πολλές διαφορές σε σύγκριση με ό,τι έβλεπε το κοινό έως τώρα. Αρχικά αποκλείστηκαν 31 υποψήφιες, βάσει της βαθμολογίας των κριτών (μεταξύ τους ήταν ο Jojo Bragais -σχεδιαστής παπουτσιών- και oi πρώην Miss USA, Carole Gist και Lu Parker) για όσα έγιναν στα προκριματικά.

Έμειναν 20 που διαγωνίστηκαν με μαγιό και μετά έμειναν οι 10 που φόρεσαν τα καλά τους φορέματα και απάντησαν στην ίδια ερώτηση της κριτικής επιτροπής.

Ήταν το «πώς μπορεί να γεφυρώσεις το χάσμα μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και να προάγεις την κατανόηση και το σεβασμό;».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα