Justin Timberlake: Δήλωσε ένοχος για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Διαβάζεται σε 4'
Justin Timberlake
Justin Timberlake 2024 Pamela Smith/AP Photo

Ένοχος για το περιστατικό που συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ δήλωσε ο Justin Timberlake. Καταδικάστηκε σε κοινωφελή εργασία.

Ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ (Justin Timberlake) δήλωσε ένοχος την Παρασκευή (13/09) στην υπόθεση οδήγησης υπό την επήρεια μέθης στο Σαγκ Χάρμπορ της Νέας Υόρκης και υποχρεώθηκε να πληρώσει πρόστιμο 500 δολαρίων και να προσφέρει κοινωνική εργασία.

Ο Τίμπερλεϊκ στο πλαίσιο συμβιβασμού, δήλωσε ένοχος για “οδήγηση υπό την επήρεια μειωμένης ικανότητας”, η οποία αποτελεί παράβαση σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης.

Δεν ανταποκρίθηκα στα πρότυπα που προσπαθώ να κρατήσω για τον εαυτό μου“, είπε ο Τίμπερλεϊκ στον δικαστή, σύμφωνα με το Associated Press. “Θα έπρεπε να είχα καλύτερη κρίση… Καταλαβαίνω τη σοβαρότητα του θέματος”.

Justin Timberlake
Justin Timberlake 2024 Pamela Smith/AP Photo
Justin Timberlake
Justin Timberlake 2024 Pamela Smith/AP Photo

Η άδεια οδήγησης του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ είχε ήδη ανασταλεί, ενώ ο δικαστής τον καταδίκασε επίσης σε 25-40 ώρες κοινωφελούς εργασίας σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό και τον διέταξε να κάνει μια “ανακοίνωση δημόσιας ασφάλειας”.

Ο Τίμπερλεϊκ εκπλήρωσε άμεσα αυτή την υποχρέωση κάνοντας μια σύντομη δήλωση στο σώμα του Τύπου έξω από το δικαστήριο μετά την ακρόαση.

“Ακόμα και αν έχετε πιει ένα ποτό, μην οδηγείτε αυτοκίνητο”, είπε. “Υπάρχουν τόσες πολλές εναλλακτικές λύσεις. Καλέστε έναν φίλο, πάρτε ένα Uber. Υπάρχουν πολλές ταξιδιωτικές εφαρμογές. Πάρτε ταξί. Αυτό είναι ένα λάθος που έκανα εγώ, αλλά ελπίζω ότι όποιος παρακολουθεί και ακούει αυτή τη στιγμή μπορεί να μάθει από αυτό το λάθος. Ξέρω ότι εγώ σίγουρα το έκανα”, πρόσθεσε.

 

Στη Νέα Υόρκη, μια περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα άνω των 0,05 αποτελεί νομική απόδειξη ότι το άτομο έχει επηρεαστεί, ενώ περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα 0,08 ή υψηλότερη αποτελεί απόδειξη μέθης, σύμφωνα με το Πολιτειακό Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων.

Η mugshot του Justin Timberlake
Η mugshot του Justin Timberlake Sag Harbor Police Department / AP IMAGES

Ο Τίμπερλεϊκ συνελήφθη στο Σαγκ Χάρμπορ τον Ιούνιο, αφού η αστυνομία δήλωσε ότι έφυγε από το μπαρ του ξενοδοχείου “The American Hotel” λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κατέβηκε την Main Street με το πολυτελές αυτοκίνητό του, μια BMW 2025, δεν σταμάτησε σε πινακίδα στοπ και δεν μπορούσε να μείνει στη λωρίδα του.

Τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν ανέφεραν πως τα μάτια του Τζάστιν Τίμπερλϊκ ήταν “αιματοβαμμένα και γυάλινα“, όταν τον σταμάτησε η αστυνομία και “από την αναπνοή του αναδυόταν μια έντονη μυρωδιά αλκοολούχου ποτού, δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί, είχε αργή ομιλία, ήταν ασταθής και είχε κακή απόδοση σε όλα τα τυποποιημένα τεστ νηφαλιότητας”.

Ο Τίμπερλεϊκ είπε στους αστυνομικούς ότι ήπιε ένα μαρτίνι και ακολούθησε μερικούς φίλους του στο σπίτι, ενώ αρνήθηκε να κάνει αλκοτέστ.

Σε ακρόαση στα τέλη Ιουλίου, ο δικηγόρος του τραγουδιστή αμφισβήτησε ότι ο καλλιτέχνης ήταν σε κατάσταση μέθης, υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να συλληφθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα