Καίτη Γαρμπή: Ξεσπά για τη φωτιά στην Αττική – “Πότε θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας;”

Διαβάζεται σε 2'
Η Καίτη Γαρμπή
Η Καίτη Γαρμπή Papadakis Press

Η Καίτη Γαρμπή αναφέρθηκε στις ανθρώπινες ζωές και στα ζώα που χάνονται στις φωτιές, ενώ σχολιάζει την στάση των πολιτών: “Μένουμε ήσυχοι και ασφαλείς στο σπιτάκι μας”…

Ξέσπασε μέσα από αναρτήσεις της στα social η Καίτη Γαρμπή αναφορικά με τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται για τρίτη μέρα σήμερα στη βορειοανατολική Αττική. Μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram η δημοφιλής τραγουδίστρια κάλεσε τους ιθύνοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και αναφέρθηκε στις ανθρώπινες ζωές και στα ζώα που χάνονται στις φλόγες: «Φταίνε οι κηλιδώσεις και τα επιθετικά πεύκα. Χάος ανίκατε μάχαν» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Σχολίασε δε και τη στάση μεγάλης μερίδας πολιτών: «Μένουμε ήσυχοι και ασφαλείς στο σπιτάκι μας και αν σήμερα καίγεται το σπίτι του διπλανού ουφ, πάλι τη γλυτώσαμε αλλά αύριο ποιος μας λέει πως δεν θα είναι το δικό μας;».

Αναλυτικά η ανάρτησή της:

«Οι δασικές πυρκαγιές οφείλονται στο μεγαλύτερο ποσοστό στην ανθρώπινη απροσεξία και σε ένα πολύ μικρότερο στις αναφλέξεις από τη θερμότητα του ήλιου. Πληρώνουμε με αίμα τα λάθη μας, χάνονται άνθρωποι χάνονται ζώα χάνονται σπίτια χάνονται δάση, χάνεται η ψυχική μας υγεία και μετά από κάθε πυρκαγιά βουλιάζουμε στην κατάθλιψη και στην ανασφάλεια.

Τι θα γίνει; Εμείς ευθυνόμαστε για την κλιματική αλλαγή! Πότε θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας; Μένουμε ήσυχοι και ασφαλείς στο σπιτάκι μας και αν σήμερα καίγεται το σπίτι του διπλανού ουφ, πάλι τη γλυτώσαμε αλλά αύριο ποιος μας λέει πως δεν θα είναι το δικό μας;

Απανθρακώνεται η Ελλάδα και φέτος από πυρκαγιές που δεν σβήνουν με τίποτα και το ξέραμε! Κάθε χρόνο το ξέρουμε και το περιμένουμε. Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν…».

instagram / @kaitigarbi

Ακολούθησε και δεύτερη ανάρτηση, στην οποία ανέφερε: «1/7 μάθαμε πως μπαίνουμε στον σκληρό πυρήνα της αντιπυρικής περιόδου. 40 μέρες μετά η φωτιά στον Βαρνάβα στις 11/8 επεκτάθηκε σε ακτίνα 30-40 χιλιομέτρων και έφτασε στο Χαλάνδρι! Εκτός Ελέγχου η πυρκαγιά στην Αττική! Φταίνε οι κηλιδώσεις και τα επιθετικά πεύκα. Χάος ανίκατε μάχαν.»

instagram / @kaitigarbi

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα