Kanye West: Πρώην βοηθός του τον μηνύει για σεξουαλική παρενόχληση

Διαβάζεται σε 3'
Kanye West
Kanye West AP Photo Evan Agostini/Invision

Μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση, παραβίαση συμβολαίου και παράνομη απόλυση υπέβαλε εναντίον του Kanye West πρώην βοηθός του.

Ο Kanye West δέχθηκε μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση, παραβίαση συμβολαίου και παράνομη απόλυση από μια γυναίκα που εργαζόταν ως βοηθός του για δύο χρόνια.

Στη μήνυση, η Lauren Pisciotta ισχυρίζεται ότι της έστελνε άσεμνα μηνύματα και της έκανε σεξουαλικές πράξεις ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο μαζί της, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Ισχυρίζεται ότι απολύθηκε το 2022, αλλά ότι δεν της καταβλήθηκε ποτέ αποζημίωση ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων (2,4 εκατομμύρια λίρες).

Το BBC επικοινώνησε με τον δικηγόρο της Γουέστ για να απαντήσει στους ισχυρισμούς της, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση. Η αγωγή αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ από το TMZ και αργότερα επιβεβαιώθηκε από το Rolling Stone, το The Wrap και το US Weekly, το οποίο αναφέρει ότι τα δικαστικά έγγραφα κατατέθηκαν τη Δευτέρα στις ΗΠΑ.

Το Βρετανικό μέσο δεν μπόρεσε μέχρι στιγμής να επαληθεύσει την κατάθεση.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η Pisciotta συντηρούσε κυρίως τον εαυτό της μέσω ενός προφίλ στο OnlyFans το 2021 όταν γνώρισε τον West. Ισχυρίζεται ότι την προσέλαβε για να δουλέψει στην πρώτη σεζόν της γυναικείας σειράς μόδας Yeezy και κατέληξαν να συνεργαστούν σε τρία κομμάτια από το άλμπουμ του Donda (η Pisciotta δεν έχει επίσημα credits στον δίσκο, ωστόσο).

Στη συνέχεια, ο West προσέλαβε την Pisciotta ως προσωπική του βοηθό, με ετήσιο μισθό 1 εκατ. δολάρια (780.000 λίρες), με τον όρο να είναι διαθέσιμη «24-7». Η ίδια λέει ότι συμφώνησε με τους όρους.

Kanye West
Kanye West στα MTV Video Music Awards το 2016 Matt Sayles/Invision/AP, File

Σύμφωνα με τη μήνυσή της, ο Kanye West ήταν αρχικά άνετος με τη συνέχιση της επιχείρησής της OnlyFans. Ωστόσο, το 2022, φέρεται να δήλωσε ότι ήθελε η Pisciotta να είναι «σαν τον Θεό» και της ζήτησε να διαγράψει τον λογαριασμό της με αντάλλαγμα ένα επιπλέον 1 εκατ. δολάρια.

Αφού έκλεισε τον λογαριασμό, ισχυρίζεται ότι τη βομβάρδιζε με μηνύματα, συμπεριλαμβανομένων πορνογραφικών βίντεο. Η Pisciotta ισχυρίζεται επίσης ότι αυνανιζόταν ενώ της μιλούσε στο τηλέφωνο και ότι, σε μια περίπτωση, αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά της αφού την «παγίδευσε» σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο στο αεροπλάνο του.

Γύρω στον Σεπτέμβριο του 2022, προήχθη σε προσωπάρχη για διάφορες εταιρείες του, αλλά απολύθηκε αιφνιδιαστικά λίγο αργότερα, όπως υποστηρίζει η αγωγή της. Η αποζημίωσή της φέρεται να μην καταβλήθηκε ποτέ.

Εκτός από τη σεξουαλική παρενόχληση, την αθέτηση συμβολαίου και την παράνομη απόλυση, η Pisciotta μηνύει επίσης τον West και τις επιχειρήσεις Yeezy για απάτη, απλήρωτους μισθούς και σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα