Καρβέλας: “Ενισχυτικό σεξουαλικής διέγερσης η θρησκεία”
Διαβάζεται σε 4'Σαρωτικός ο Νίκος Καρβέλας στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά από χρόνια. Ο “τρελός” λόγος που παντρεύτηκε την Αννίτα Πάνια και η σχέση του με τη θρησκεία.
- 02 Απριλίου 2024 08:28
Τηλεοπτική συνέντευξη μετά από πολλά χρόνια αποφάσισε να δώσει ο Νίκος Καρβέλας με αφορμή το νέο του βιβλίο με τίτλο “Νοοσοφία”. Ο γνωστός καλλιτέχνης φιλοξενήθηκε από τη Νίκη Λυμπεράκη στην εκπομπή “Μεγάλη Εικόνα” του τηλεοπτικού σταθμού Mega.
Μεταξύ άλλων, μίλησε και για την εκκλησία, την πίστη και τη θρησκεία, όπου σημείωσε: “Η θρησκεία είναι ό,τι πιο κατάπτυστο υπάρχει σε αυτή τη ζωή. Ξέρεις τι σημαίνει πιστεύω; Με αγάπη στο λέω. Πιστεύω σημαίνει ότι δεν γνωρίζω. Όταν λες πιστεύω σε κάτι είναι σαν να λες πιστεύω σε αυτό που δεν γνωρίζω. Η θρησκεία, ή μάλλον η εκκλησία, το μόνο καλό που έχει κάνει στην ανθρωπότητα και αυτό της το δίνω είναι η ενίσχυση της σεξουαλικής διέγερσης. Η θρησκεία έχει σχέση με το σεξ. Όπως στο λέω αυτό το πράγμα. Αν δεν υπήρχε η ηθική που λέει ότι απαγορεύεται να πας με άνδρα ή γυναίκα δεν θα υπήρχε η διάθεση να πας.
Δεν υπάρχει θρησκεία. Υπάρχει εκκλησία. Η θρησκεία είναι μία έννοια η οποία σημαίνει “η θεϊκή παρουσία”. Τρίχες. Εμείς ξέρουμε την εκκλησιαστική παρουσία. Μόνο παπάδες βλέπουμε. Βλέπουμε ανθρώπους με εκκλησιαστική ιεραρχία, όπως ο στρατός. Ανθρώπους με μαύρα, με χρυσοποίκιλτα και τα λοιπά, οι οποίοι λένε ακατάληπτες φράσεις”, είπε αρχικά.
“Η θρησκεία έχει σχέση με το σεξ. Αν δεν υπήρχε η ηθική να σου απαγορεύει να πας με μια γυναίκα ή με έναν άνδρα, δεν θα υπήρχε η διάθεση να πας με αυτόν τον άνθρωπο. Ο πόθος του απαγορευμένου. Άρα η θρησκεία έθεσε τις βάσεις. Είναι ενισχυτικό. Της το δίνω αυτό. Το σεξ είναι από τα πολύ βασικά τροφοδοτικά ευτυχίας”.
Όσο για την πίστη, ανέφερε: “Είναι η πιο εύκολη θεραπεία. Λες έχω πρόβλημα. Έρχεται και σου λέει ο ειδήμων ‘πίστη’. Ότι αν πιστέψεις θα γίνεις καλά. Γονατίζεις και περνάει ο πόνος. Αν περνάει ο πόνος να το κάνω κι εγώ. Για να λειτουργεί, σημαίνει ότι ο εγκέφαλος έχει υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες. Σημαίνει ότι ο άνθρωπος έχει αποχαυνωθεί και η αγάπη προς το άγνωστο του δίνει μεγάλη χαρά”.
“Παντρεύτηκα την Αννίτα για να δω την αντίδραση των γονιών της”
Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στον γάμο του με την Αννίτα Πάνια: “Έχω ένα χιούμορ εμπριμέ. Δηλαδή θες να μου πεις τώρα ότι εγώ έκανα θρησκευτικό γάμο σοβαρά; Αυτό που έκανα και δεν θα το έκανα σε καμία περίπτωση. Με την Άννα με οδήγησε κάτι αλλοπρόσαλλο να το κάνω και μετά το πλήρωσα γιατί δεν είμαι για τέτοια πράγματα. Το έκανα και με την Αννίτα γιατί ήθελα να δω το πρόσωπο της μάνας της και του πατέρα της. Πίστευαν ότι η Αννίτα δεν θα έκανε ούτε παιδάκι και όταν είδαν ότι είναι με αυτόν τον τρελό είπα να τους δώσω όλο το πακέτο”. Μάλιστα αποκάλυψε ότι με την τωρινή του σύντροφο, Έλενα Φερεντίνου, δεν έχουν παντρευτεί.
Η συνέντευξη μετά από 25 χρόνια
Παράλληλα, ο γνωστός μουσικός αποκάλυψε και γιατί αποφάσισε να δώσει συνέντευξη μετά από τόσα χρόνια, ενώ μίλησε και για το πέρασμά του από τη δικηγορία: “25 χρόνια που μου έλεγαν να μιλήσω, δεν υπήρχε λόγος. Τώρα υπάρχει λόγος! Η σχέση μου με τους δημοσιογράφους ήταν εμπόλεμη. Αλλά ο λόγος που ήθελα να μιλήσω live δεν ήταν αυτός. Ένας άνθρωπος που έχει οστικές δυνάμεις, όταν του λένε ότι θα το πετσοκόψουμε αυτό αρνείται να το κάνει. Η αλληλεπίδραση εμάς των δύο θα φανεί στο αποτέλεσμα. Θα εκτεθείς, θα εκτεθώ! Αλλά είναι σαν μια συνεύρεση, όχι σεξουαλική αλλά πνευματική. Είναι σαν το ζεστό φαγητό! Μου αρέσουν τα ζωντανά πράγματα και τα ορμητικά.
Είμαι απόφοιτος Νομικής. Έχω ασκήσει δικηγορία για μερικά λεπτά. Θυμάμαι όταν πήγα πρώτη φορά στο δικαστήριο αισθάνθηκα περίεργα ρευματικά κύματα να με περιλούζουν. Είχα κίτρινα μαλλιά, τα μισά και τα άλλα πράσινα και δεν θυμάμαι αν φορούσα σπιρούνια. Ήμουν κάπως περίεργα και με κοιτούσαν περίεργα. Πήγαινα να δω τι γίνεται και έβλεπα αυτό που λέγεται στην ελληνική γλώσσα Δικαιοσύνη. Τα βλέμματα των ταλαίπωρων να βρουν το δίκιο τους και δεν τους άφηναν, υπήρχε μια δικτατορία που ευτελίζει κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. Όποια αίθουσα και αν άνοιγα, έβλεπα αλαζόνες στις έδρες που τους φερόντουσαν σαν να ήταν σκουπίδια. Δεν μου άρεσε. Θα ήθελα να ήμουν ένας καλός δικηγόρος. Μετά έμαθα ότι δικηγορία είναι η Τέχνη της εξαπάτησης του δικαίου. Ο κανόνας είναι ότι οι δικηγόροι εξυπηρετούν την αδικία! Ο ανεγκέφαλος εγκέφαλος κάνει κάποια πράγματα στάνταρ, να απομνημονεύει”.