Κέβιν Σπέισι: Αρνείται κάθε κατηγορία και υποστηρίζει ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις ήταν “ρομαντικές”

Κέβιν Σπέισι: Αρνείται κάθε κατηγορία και υποστηρίζει ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις ήταν “ρομαντικές”
Κέβιν Σπέισι 2023 Kin Cheung/AP Photo

Ξεκίνησε η απολογία του Κέβιν Σπέισι για τις σεξουαλικές επιθέσεις με τον ηθοποιό να αρνείται και τις 12 κατηγορίες και να υποστηρίζει πως ό,τι έγινε ήταν "οικείο" και "ρομαντικό".

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο Κέβιν Σπέισι προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του δικαστηρίου για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος τεσσάρων ανδρών.

Κατά την απολογία του ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ ηθοποιός είπε στους ενόρκους ότι ήταν “κάπως οικείος” με ένα από τα φερόμενα θύματά του, αλλά αρνήθηκε ότι του επιτέθηκε, μένοντας παράλληλα πιστός στην υπερασπιστική γραμμή αρνούμενος και τις 12 κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα που αντιμετωπίζει.

Καταθέτοντας στοιχεία, ο Σπέισι είπε στο δικαστήριο ότι με την πάροδο του χρόνου ανέπτυξε μία σχέση με φλερτ με τον κατήγορο και ότι άγγιξε τον άνδρα με “ρομαντικό” και “οικείο” τρόπο.

Ναι, μου αρέσει να φλερτάρω“, είπε στο δικαστήριο ο διάσημος ηθοποιός και ενώ παραδέχθηκε ότι άγγιξε τον άνδρα, ξεκαθάρισε: “Δεν έγινε με βίαιο, επιθετικό, επώδυνο τρόπο. Ήταν απαλό… και ήταν, στο μυαλό μου, ρομαντικό“.

Ανέφερε επίσης ότι δεν προχώρησε παρακάτω γιατί το φερόμενο θύμα “κατέστησε σαφές ότι δεν ήθελε να προχωρήσει περαιτέρω”.

Ερωτηθείς για την αντίδρασή του στους ισχυρισμούς του καταγγέλλοντος, είπε: “Διαλύθηκα! Ποτέ δεν πίστευα ότι ο (όνομα κατήγορου) που ήξερα πάνω από 20 χρόνια, ότι θα με μαχαιρώσει πισώπλατα.”

Εντός του Southwark Crown Court του Λονδίνου, ακούστηκαν από τα φερόμενα θύματα χαρακτηρισμοί εναντίον του ηθοποιού όπως “αποκρουστικό σεξουαλικό αρπακτικό” και “αποτρόπαιος, αποκρουστικός, αηδιαστικός”, με τους ενόρκους να ακούν για φερόμενες επιθέσεις εναντίον τριών ανδρών, ενώ ένας τέταρτος καταγγέλλων κατηγόρησε τον Σπέισι ότι του έδωσε ναρκωτικά και ότι προχώρησε σε σεξουαλική πράκη ενώ εκείνος κοιμόταν.

Σημειώνεται ότι η δίκη θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες και οι 12 κατηγορίες για σεξουαλική και άσεμνη επίθεση αφορούν το διάστημα μεταξύ 2001 και 2013.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα